Inte långt kvar nu...

Leksand har fortsatt att träningsmatcha och resultatetn har fortsatt varit blandade, men i huvudsak imponerande mot Elitseriemotstånd.

Först ut var dock försäsongens 1:a Allsvenska motstånd. Västerås stod på andra sidan den röda linjen och efter en mållös förstaperiod kunde Gurkorna så göra både 1-0 och 2-0 bakom Jens Holmström, som dagen till ära vaktade Leksandskassen.
Leksand kom inte alls upp i normal standard, men lyckades ändå redusera mot slutet av matchen. Närmre än så kom man dock inte, för istället kunde Västerås sätta spiken i kistan när man gjorde 3-1, vilket också blev slutresultatet.

Nästa match i ordningen var säsongens 1:a Daladerby, dock på neutral mark, nämligen i Älvdalens ishall, inför ögonen på ganska exakt 1000 åskådare.
Även här var det ganska tillknäppt under den inledande perioden, som också här blev mållös. Mora var dock det lite hetare laget ute på isen, men inga mål.
Inte heller i mittenakten föll några mål, även om Filip Forsberg hade en puck i stolpen. Både Hanses, som nu var tillbaka i kassen, och Moras nyförvärv på målvaktssidan, Evins Mustokov, spelade bra.
I sista perioden trillade dock målen in och det var de blåvita som tog leddningen i matchen, i boxplay. Pär Edblom utnytjade ett läge på bästa sätt och det var 1-0 till de blåvita. Moringarna skulle dock kvitera, även om glädjen blev kortvarig då Leksand, kort senare, åter kunde ta ledningen. Mora kunde dock kvitera innan perioden var slut och straffar fick avgöra det hela. Där satte Gasper Kopitar Moras mål och Johan Ryno och Patrik Hersley satte 2 kassar för Leksand, som därmed vann matchen med 3-2 efter straffar.

Den senaste av träningsmatcher för de blåvita var återigen mot Elitseriemotstånd. Timrå stod för motståndet och redan efter någon minuts spel hade man också ett stolpskott, men inget mål. Istället var det Leksand, som först genom Ryno och sedan genom Edblom, 22 sekunder senare, kunde skaffa sig en 2-0-ledning.
Timrå kunde dock kvitera ganska snart efter målen, men Leksand kunde återigen dra ifrån i målprotokollet i inledningen av 2:a perioden, när Johan Ryno gjorde sitt 2:a mål för kvällen.
Timrå fick sedan mängder av chanser att redusera och kvitera, men Leksand spelade mycket bra och dödade utvisning efter utvisning, vilket gjorde att de blåvita också hade en 3-1-ledning inför sista perioden.
Där var det dock Timrå som, likt Leksand i 1:a perioden, gjorde 2 snabba mål, främst pga. slarv hos de blåvita. Mål var det hursomhelst och ställningen var återigen helt jämn.
Segern skulle dock gå till Dalarna, för med bara 2 minuter kvar att spela skickade Patrik Hersley upp en puck i krysset bakom Bellissimo och segern var ett faktum, 4-3 till de blåvita.

Västerås - Södertälje 2-3

I övrigt kan sägas att den 4:e LIF-kryssningen har gått av stapeln. I torsdags lämnade Cinderella, för 4:e året i rad, Stockholm, med ett gäng glada, fanatiska och taggade leksingar ombord.

Ett av säsongens 4 Daladerbyn kommer också att spelas i Globen, alltså på neutral mark. Det är Mora som offrar en av sina hemmamatcher för projektet, men räkna med en blåvit invation av Globen den 5 januari, då matchen går av stapeln!