Försäsongen är över

Så var då försäsongen över och ikväll drar det igång på allvar.

Leksands sista träningsmatcher har inte sett så bra ut. 0 poäng och -9 i +/- för mål.

Först var det SM-mästarna från Gävle som stod för motståndet och där Leksand lyckades hålla ganska jämna steg i 1:a perioden, men i 2:a rann det iväg och Brynäs kunde enkelt vinna med hela 5-0.
Naturligtvis ingen bra match, även om det "bara" är en träningsmatch.

Därefter var det genrep hemma i Tegera arena och här var det Örebro som stod för motståndet. Man gjorde det riktigt bra och vann faktiskt hela matchen med 3-1.

Det absoluta genrepet spelades uppe i Timrå, en motståndare som de blåvita redan har slagit en gång under försäsongen, då med 4-3, efter en jämn och tät historia. Nu var det dock Timrå som var nummret större och vann med 4-2.

Som sagt, ingen vidare avslutning på försäsongen, men det är nu det verkliga drar igång och nu det verkligen gäller.

I övriga träningsmatcher har det gått såhär:
Mora - Timrå 1-2
Oskarshamn - Borås 4-2
Västerås - Södertälje 2-3
Modo - Skellefteå 2-1
Bofors - Mora 0-3
Almtuna - Södertälje 3-1
Asplöven - Kajaani Hokki 4-2
Karlskrona - Bofors 3-4
Karlskrona - Mora 2-3
Örebro - Vita hästen 6-1
Skellefteå - Timrå 3-2 str
Almtuna - Bofors 1-4
Västerås - Mora 4-3
Malmö - Troja 1-2 str
AIK - Södertälje 3-4 str
Karlskrona - Tingsryd 3-2 str
Rögle - Oskarshamn 2-4
Skellefteå - Växjö 1-2 str
Luleå - Modo 3-2 str
Västerås - Almtuna 0-3
Södertälje - AIK 1-2
Mora - Lillehammer 5-2
HV - Rögle 2-1 str
Växjö - Karlskrona 3-1
Linköping - Malmö 9-5

Oskarshamn, som inledde försäsongen tämligen svagt har ryckt upp sig mot slutet och man ska tydligen ha gjort en riktigt bra match nere i Ängelholm, där man senast förlorade med 7-0 i playoffkvalet, vilket också gjorde att Rögle tog den där sista kvalseriebiljetten och där man senare också gick hela vägen.

Karlskrona, som å andra sidan inledde försäsongen strålande, har nu fått känna på hur det är att förlora, flera gånger om. Jag tycker dock ändå man känns relativt starka för att vara en nykomling i serien.

Matchen i Linköping ska tydligen ha varit något utöver det vanliga. 9-5 är inga vanliga siffror i hockey direkt. För några säsonger sedan utklassade ju Leksand motståndet i flera matcher och vann med tvåsiffrigt, men så stora klasskillnader är det inte idag när det gäller Hockeyallsvenskan. Det finns inget lag som man kan räkna hem 3 poäng av innan matchen ens har börjat, utan numera är det tufa och hårda matcher rakt igenom. 9-5 på en såhär hög nivå vet jag dock inte om jag sett tidigare. Möjligen matchen HV - Djurgården för några år sedan, där HV till slut vann med 7-5 eller 8-6 eller liknande. En oerhört svängig historia, men nej, det tillhör inte vanligheterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0