Brynäs - Växjö 2-1 str
Rögle - Luleå 1-3
Färjestad - HV 71 2-3 SD
Skellefteå - Modo 5-1

Väldigt jämna matcher överlag, förutom uppe i skellefteå kraft arena, där hemmalaget gick ifrån till 4-0 redan i 1:a perioden och där Oskar Alsenfeldt sedan utgick. Klar seger för Skellefteå.

Annars var det starkt av Timrå att vinna mot AIK, som visserligen har tappat många tunga pjäser, inte minst Victor Fasth, och många har tippat dem där nere i bottenträsket, men ändå starkt av Timrå måste jag säga.

Starkt också av LHC, som hade en så trög och dålig säsong förra året, att åka ner till Göteborg och plocka med sig 3 pinnar. En stabil öppning av årets serie och där också Christian Engstrand storspelade i mål.

Nykomlingen Rögle hängde med Luleå ganska bra till en början och man var ruskigt nära på att kvitera, men Johan Gustafsson i Luleåkassen gjorde några riktigt vassa räddningar och Luleå kunde ta med sig alla 3 poängen hem till norr.

Några starka räddningar gjorde också Johan Holmkvist i Brynäskassen. Hade han inte gjort det så hade växjö ståttt som segrare i den matchen. Brynäs började bäst, men ju längre matchen gick, ju mer växte Växjö in i det hela och hade några riktigt fina lägen mot slutet, öppet mål vid flera tillfällen, men pucken ville inte in bakom Holmkvist och Brynäs kunde senare också avgöra på straffar.

Riktigt så långt gick det inte i Karlstad, där Färjestad både ledde med 1-0 och 2-1, men där HV kom tillbaka och kunde avgöra genom jesper Fasth i sudden.

Djurgården har nu också gjort sin Allsvenska debut och det blev seger över Almtuna med 3-2, men det satt långt in. Almtuna kom tillbaka i sista perioden och reduserade djurgårdarnas 3-0-ledning både till 3-1 och 3-2, men närmre än så kom man inte.