Säsongens första Daladerby i Tegera arena

"Bara" 7382 åskådare fanns på plats när säsongens 1:a Daladerby gick av stapeln i Tegera arena under lördagen.

Publiken fick se ett heltaggad Leksand, som dominerade inledningen av matchen. Man skapade chans på chans och till slut skulle också ledningen sitta i nät bakom Ullman i Morakassen. Johan Ryno avlossade ett distinkt skott och Ullman såg ingenting. Gabbe Karlsson stod nämligen mitt i vägen framför honom och han hade inte en chans på det skottet.

Glädjen blev dock kortvarig för de blåvita, för när Filip Forsberg strax därefter fick sätta sig 2 minuter var inte Mora sena att kvittera. En retur från Hanses snappades upp av Peter Norlander, som inte gjorde några misstag och det var 1-1 på tavlan.

Mora skulle dock gå till periodpaus med 2-1 på tavlan. Anze Kopitar visade nämligen vilken briljant hockeyspelare han är, när han gav brrorsan Gasper ett jätteläge i slottet och han gjorde inga misstag och det var 2-1 till Mora.

2:a perioden blev ett enda långt ställningskrig. Leksand skapade periodens vassaste chans genom Pär Edblom, men han drogs ner framför mål, vilket resulterade i ett powerplay för Leksand, men denna gången blev det fruktlöst.

Det var dock Leksand som hade det lilla övertaget och skapade aningen vassare chanser än vad moringarna gjorde, men pucken ville inte in i mål bakom Ullman och 1-2 stod sig även efter den 2:a perioden.

I sista perioden rann bägaren över för många spelare och den präglades av utvisningar. Leksand jagade sin kvittering och fick spela 5 mot 3 i dryga halvminuten, men Ullman höll tätt. Precis när Mora blivit fulltaliga skulle dock den där kvitteringen äntligen komma. Hurtubise drog iväg ett skott som satt i maskorna bakom Ullman och det var utjämnat.

Mora skulle dock få en jättechans att avgöra, när Jakob De La Rose åkte på ett matchstraff för en huvudtackling på Johan Alcén. Leksand gjorde dock en grymt stabil insats i boxplay och lyckades reda ut det hela utan att släppa till något bakåt. Man lyckades dock inte heller skapa något framåt under resterande del av perioden och matchen gick till sudden.

Likt mittenperioden blev dock sudden en enda lång kamp om vem som skulle ta över matchen och göra det avgörande målet. Resultatet blev att inget av laget gjorde det och matchen gick till straffar.

Där var det Mora som kunde dra det längsta strået genom Tobias Eriksson och man kunde vinna med 2-3 och ta med bonuspoängen till övre Siljan.

Under fredagskvällen spelades de resterande 5 matcherna till torsdagens omgång och där gick det såhär:
Oskarshamn - Västerås 7-3
Troja - Örebro 2-7
Malmö - Djurgården 1-2
Tingsryd - Asplöven 2-1
Almtuna - Karlskrona 2-3

Oskarshamn går fram och fullständigt kör över Västerås. 4-1 efter 1:a perioden och 7-3 totalt, det är starkt!

Starkt också av Örebro att ta ner troja litegrann på jorden igen och det var inte med lite. 2-7 på bortais är grymt starkt och övertygande av Örebro.

Starkt också av Djurgården att vända i sista perioden mot Malmö, efter att dessa haft ledningen med 1-0 både efter 1:a och 2:a perioden.

Asplöven -Almtuna 2-3

Först och främst är det oerhört starkt av Västerås att studsa tillbaka som man gör efter storförlusten mot Oskarshamn. Det är inget dåligt lag man möter där på hemmais, men man gör det strålande och nollar Djurgården.

Några vändningar mot slutet fick vi även i denna omgång. Troja vände 0-1 till 2-1 borta mot Karlskrona i sista perioden, Tingsryd fortsatte att ta poäng när man hämtade upp 0-2 till 2-2 i sista perioden och sedan också vann i sudden. Slutligen kunde Oskarshamn, efter 1-3 i den inledande perioden vända och vinna med hela 5-4 i Nobelhallen. Starkt!

Slutligen kan vi konstatera att Almtuna lyckades med det som varken Malmö eller Leksand lyckades med i sin 1:a match uppe i Arena Polarica. Man slog nämligen hemmalaget med 3-2.