Fullsatt Tegera arena!

Fullsatt i Tegera arena för 1:A gången den här säsongen. Det är något inte ens Mora lyckats med än så länge, men nu gjorde Djurgården det och majoriteten hoppades nog på en repris av kvalserien i våras, när hemmalaget vann med 2-0 och var den direkta orsaken till att Djurgården åkte ur Elitserien och således befann sig här denna fredagskvällen.

Leksand inledde matchen på ett mycket övertygande sätt och redan efter 23 sekunders spel kunde Jens Bergenström ge hemmalaget ledningen, till publikens öronbedövande jubel.

2-0 skulle också komma några minuter senare, efter att spelet jämnats ut litegrann. Nu var det Jon Knuts som lyckades överlista Chett Picard i Djurgårdskassen och resultatet från i våras var ett faktum.

Djurgården skulle dock få in reduseringen innan perioden var slut. Timmy Pettersson drog på ett rejält slagskott från blå, som Hanses inte hade en chans att ta.

I 2:a perioden var det återigen Leksand som höll i taktpinnen, men Picard gjorde det bra och hade spelat upp sig efter den lite halvrisiga inledningen.

3-1 skulle dock komma. Efter knappt halva perioden kunde Raffl bryta ett Djurgårdsanfall, flippa över pucken till Filip Forsberg, som därefter flippade tillbaka pucken till Raffl, som kunde lägga in 3-1 i öppen kasse, när Picard inte hunnit med på den förflyttningen.

Djurgårdsreduseringen skulle dock komma några minuter senare, när Pontus Åhberg fick tag i en retur från Erik Hanses och kunde peta in 3-2.

3-2 stod sig också perioden ut, trots att det inte saknades målchanser. Bra målvaktsspel från båda håll gjorde dock att det inte blev några fler mål i mittenakten.

Djurgården skulle också kvittera i sista perioden, efter att Leksand misslyckats med att rensa ut pucken.

3-3 på tavlan alltså och Djurgården skulle också få chansen att ta ledningen, när man fick spela powerplay några minuter senare, men man utnytjade inte läget och istället var det Leksand som kunde ta över tillstänningen helt och ha flera bra möjligheter att avgöra mot slutet. Bra spel av Chett Picard innebar dock att förlängning väntade.

Där fick Ryno ett friläge efter bara några sekunder, men Picard fortsatte att spela bra och höll fortsatt liv i matchen. Det livet släcktes dock några minyter senare, när Jens Bergenström fick tag i en puck framför Picard, rundade denne och lade in 4-3 till Leksand.

2 poäng blev det alltså, men det borde ha varit 3. Leksand ägde större delar av matchen, men Djurgården spelar bra och Picard gör en stabil insats.

Karlskrona - Mora 2-1

Örebro gör en väldigt svag insats på hemmais. Oskarshamn tar ledningen i 1:A perioden och leder med hela 1-4 efter 2 spelade perioder. Det släpper man inte och vinner rättvist.

2 1-0-segrar kan vi också notera, där Bofors gör matchens enda mål i 1:a perioden och där Tingsryd avgör i sista perioden mot troja.

SSK slarvade bort poäng uppe i norr, när Asplöven kunde kvitera med bara sekunder kvar att spela och sedan också avgöra på straffar. Lucas Sandström var det som avgjorde för Haparandagänget.

Rögle - Skellefteå 1-3

AIK vänder i sista perioden och tar ännu en hemmaseger. Kanske är det på väg att vända för Gnaget nu?

Vända verkar det inte göra för Frölunda, som trots storpublik, drygt 10700 åskådare, förlorar, igen.

Det är dock starkt av LHC att åka ner till Jönköping och vinna tämligen komfortabelt med 4-1.

Tabellen toppas nu av HV på 22 poäng efter 10 spelade matcher. Sedan följer ett helt gäng på 19 pinnar. Skellefteå, Luleå, Modo och Brynäs har alla 19 poäng. Sista slutspelsplatsen innehas faktiskt av Frölunda på 12 poäng, men man är bara 1p före Timrå, som fortsätter att ta ströpoäng. Under sträcket har vi AIK och Växjö på 9 resp. 8 poäng.