Första nollan!

Över 5000 åskådare i Behrn arena denna fredagskväll och de fick se Leksand skapa matchens 1:a farlighet, när Bergenström bröt in på mål, men där Tim Sandberg kunde blockera.

Örebro var inte mycket sämre och skapade periodens vassaste chans, när Niklas Lihagen, som vi alla minns från Boforsmatchen för några säsonger sedan, då han signade ner och var nära döden om inte Volmer Edkvist hade funnits på plats och räddat livet på honom. Niklas har haft en lång väg tillbaka, men nu är han där och nu passade han fram Jonas Karlsson, som pricjade ribban bakom Hanses i Leksandskassen. Dock inget mål och 0-0 stod sig perioden ut.

I 2:a perioden var det lite problem med lyset i hallen och matchen blev en aning fördröjd p.g.a. det, men sedan var det Örebro som öste på, men Hanses stod i vägen och istället kunde Jakob De La Rose göra matchens 1:a mål och sitt 1:a mål för säsongen, när Tim Sandberg till slut fick kapitulera. 1-0 till Leksand.

Örebro fortsatte dock att gnugga på och även i 3:e perioden var man ytterst nära på att kvitera, när Robin Olsson satte pucken klockrent i stolpen. Örebros 2:a ramträff i matchen. Man kan väl säga att de beryktade marginalerna inte var med hemmalaget den här kvällen. För en gångs skull var de faktiskt med Leksand, som också kunde göra 2-0, när Patrik Hersley, ca 8 minuter från slutet, kunde göra 2-0 för bortalaget, vilket också blev slutresultatet, trots att Örebro plockade Sandberg mot slutet och försökte få till en reducering. Det gick dock inte och Hanses 1:a nolla för säsongen var därmed också ett faktum. Starkt jobbat!

Asplöven - Västerås 2-5

Över 3100 personer på plats nere i Tingsryd. En mycket, mycket bra publiksiffra där nere, samtidigt som Djurgården gör en stark bortamatch och nollar hemmalaget.

En stark bortamatch gjorde också Almtuna, som vänder 0-1 till 2-1 nere i Oskarshamn. Också Västerås tar sig samman, efter att Asplöven hämtat upp 0-2 till 2-2. Som flera gånger tidigare orkar man inte riktigt hela vägen och tappar i sista perioden, som Västerås vinner med 3-0 och därmed också matchen med 5-2.

3-0 hade SSK hemma mot Malmö redan efter 1:a perioden och när man sedan gjorde 4-0 och 5-0 i 2:a perioden var matchen nästan redan körd. Starkt jobbat av SSK, som nu är på väg upp i tabellen, samtidigt som Malmö närmar sig mer och mer att bli indragna i det där bottenträsket...

Växjö - Brynäs 1-2

Först och främst är det ruskigt starkt av AIK att slå Luleå, men att dessutom nolla dem. Riktigt starkt jobbat!

Annars är det inga större skrällar. Timrå har, efter den fina starten, när man plockade ströpoäng i var och varannan match, nu halkat in i ett negativt mönster och förlorade här återigen med 1-3. Det tycks vara siffror som snart blir som ett spöke för timråiterna.

Växjö förlorar igen och nu har Janne Karlsson, som var med och tog upp laget i Elitserien och som har gjort ett strålande jobb med den klubben, fått sparken och ersatts av Sam Halam, som under flera säsonger varit framgångsrik med Bofors, men som inför den här säsongen gick till Växjö för att så småningom slussas upp till headcoach, men det gick lite snabbare än planerat. Så nu får vi se om det ger någon effekt eller ej.