Storförlust i Stockholm

Djurgården öppnade matchen i ett rasande tempo och ägde matchen totalt. Leksingarna hade ingenting att säga till om. Först efter några minuters spel lyckades de blåvita få till ett hyfsat bra läge, men Chet Picard stod i vägen.

Chansen tycktes dock lyfta Leksand litegrann, för därefter avtog Djurgårdens totala dominans litegrann och spelet blev mer jämnt.

Dock var det Djurgården som skulle ta ledningen innan perioden var över.

I den 2:a perioden var Leksand direkt nära på att kvittera, när Jakob Blomqvist fick ett kanonläge, men icke. Bara sekunder senare serverade samme Blomqvist Patrik Hersley vid bortre stolpen, men inte heller nu ville pucken in i mål. Istället var det Djurgården som kunde utöka sin ledning när Hanses först räddade skottet, men pucken fastnade i hans byxor och ramlade ur dessa när han sedan låg inne i mål. Domaren dömde mål för det. En väldigt märklig situation där jag spontant känner att domaren redan borde ha blåst av innan pucken ramlade ur byxorna, innanför mållinjen. Väldigt skumt som sagt...

De klassiska marginalerna var, som ofta i matcher där det betyder något, som t.ex. i kvalseriematcher, inte på Leksands sida den här dagen. Jakob Blomqvist försökte ännu en gång, men Picard stod i vägen igen och pucken ville inte in i mål. Inte heller när Leksand fick spela powerplay för 1:a gången i matchen och skapade flera bra chanser ville pucken in i mål.

Det ville den dock för Djurgården, som bara sekunder efter att man blivit fulltaliga kunde utöka sin ledning till 3-0, varefter Leksand drog på sig en utvisning och Djurgården kunde sätta 4-0 i numerärt överläge.

Det såg inte ljust ut för de blåvita inför sista perioden. Där lyckades man dock reducera och spräcka Picards nolla när Johan Ryno kunde göra 4-1 redan efter 29 sekunder.

Djurgården darrade dock inte på mansjetten och kunde istället göra 5-1 drygt halvvägs in i perioden. Sedan kom också 6-1 och en Leksandsreducering med dryga minuten kvar att spela. Slutresultatet skrevs alltså till 6-2 och det var inget snack om saken. Djurgården var bättre. Kanske var det tränarbytet som gav effekt? Efter senaste förlusten mot Bofors tackade ju nämligen Challe Berglund för sig och Tony Sabel är nu tillbaka i båset igen. Vi får väl se om han kan reda upp saker och ting i Djurgården. Det började onekligen bra, men för oss blåvita är det bara att glömma den här matchen och gå vidare...

Malmö - Almtuna 3-1

Tingsryd vinner Smålandsderbyt genom att göra 3 mål i sista perioden. Därmed får man lite andrum neråt, eftersom att både Almtuna och Asplöven förlorade. Asplöven hade inget att säga till om i Södertälje, som bara fortsätter att ånga på och snart är man uppe på direktplats... Även Malmö är i bra form och tog 5:e raka segern i och med denna.

Är Malmö och Djurgården på gång uppåt i tabellen så är nog Oskarshamn och Troja på väg ner. Oskarshamn har tydligen inte vunnit sedan 31 oktober och man faller som en sten i tabellen just nu.

Det var dock inte bara Leksand som åkte på storstryk. Även Bofors fick se sig rejält besegrat i Västerås och det var tur i oturen för oss blåvita, för annars hade serieledningen inte längre bestått.

Rögle - Skellefteå 0-7

Först och främst har vi Rögle. 0-7 hemma i Lindab arena. 0-7 efter 2 perioder. Det är inte acceptabelt, inte någonstans, men dock grymt imponerande av Skellefteå.

Timrå vinner äntlugen, men jodå, visst är det med 3-1. Snacka om att det är deras siffror i år, antingen positivt eller negativt.

Också Modo plockade poäng. Kanske är man på väg att vända den där enormt negativa tränden man har haft ett ganska långt tag nu?

Rögle, Växjö och Frölunda var nog de stora förlorarna där nere i botten här, eftersom både Timrå, Modo och AIK tog poäng.

Vi måste också nämna Vita hästens galna upphämtning från i fredags. Man låg under med 1-3 borta mot Västervik om jag har förstått saken rätt. Detta efter 59:56. På 4 sekunder ska man sedan ha gjort 2 mål. Efter 60:00 stod det således 3-3 på tavlan. Västervik hade dock kraft att ta bonuspoängen där i sudden, men snacka om att ha förlorat 1 poäng där och inte vunnit 2. Häftigt!