Södertälje på besök i Tegera

Seriens mest formstarka lag, Södertälje, var det lag som inledde söndagens match i Tegera arena på klart bästa sätt. Man ägde i stort den 1:a perioden och Leksand kunde bara sticka upp då och då, som när Filip Forsberg fick iväg ett skott som Sebastian Idoff i södertäljekassen länmnade retur på. Pär Edblom lyckades dock inte få pucken på mål när han snappade upp returen. Istället var det bortalaget som skulle göra matchens 1:a mål. Bara minuten från pausvila kunde Jonas Engström ge gästerna ledningen med en puck som gick rakt upp i krysset bakom Hanses.

I den 2:a perioden var det Leksand som var det bättre laget. Jakob Blomqvist träffade ribban och man skulle t.o.m. få en straff med sig när Hurtubise hakades upp i ett rent läge. Hersley tog hand om straffen, meb Idoff i Södertäljekassen var omutbar.

0-1 stod sig också efter den 2:a perioden, men i sista perioden skulle Leksand äntligen få in en kvittering. Patrik Hersley smällde in 1-1 bakom Idoff i powerplay och det var mycket välförtjänt.

Leksand tog sedan delvis över och var klart närmast en seger under ordinarie matchtid, men Idoff var fortsatt bra och 1-1 stod sig perioden ut, vilket gav sudden.

I sudden var det dock SSK som skulle dra det längsta strået, när Andreas Hjelm drog iväg ett skott som något snöpligt gled mellan benen på Hanses och över den röda mållinjen, med bara en enda sekund kvar att spela innan det skulle bli straffar.

Bonuspoängen till Södertälje alltså, som bara fortsätter att ånga på. Snart kommer man vara uppe på direktplats om det fortsätter såhär.

Asplöven - Tingsryd 5-4

Bofors vinner igen, efter förlusten mot just SSK senast med 3-1.

Karlskrona får äntligen, äntligen vinna. Det var nog mer eller mindre ett måste för att inte halka allt för långt ner i träsket redan nu.

Även Asplöven fick med sig en 3:a, när man vände 2-3 till 5-4 i sista perioden. Starkt jobbat och man fortsätter att ta poäng på hemmais. Deras seger gör Karlskronas ännu mer nödvändig.

Starkt av Troja att slå Örebro borta, även om Örebro inte har haft världens bästa hemmafacit såhär långt i serien. 2:a raka förlusten för Närkingarna nu.

Malmö sägs ha slarvat bort 3 poäng. Efter 2 spelade perioder hade man greppet om matchen som i en liten ask. 3-1 stod det på tavlan då, men Djurgården gjorde 2 snabba mål i sista perioden och plockade därmed med sig en poäng från Skåneland.