Snabb revansch för de blåvita

Det blev snabb revansch efter tisdagens oerhört tunga derbyförlust för de blåvita när Oskarshamn kom på besök till Tegera arena redan under onsdagskvällen.

Leksand öppnade matchen bäst och kunde efter drygt 5 minuters spel ta ledningen med 1-0 i spel 5 mot 4. Detta dock efter att man också spelat i spel 5 mot 3.

Oskarshamn revanscherade sig dock snabbt och kunde bara några minuter senare kvittera Leksandsledningen.

Leksand skulle dock återta ledningen innan perioden var slut. 2-1 på tavlan efter 1:a perren.

Den 2:a perioden blev mållös, även om det var Leksand som öppnade även denna perioden bättre än bortalaget. Oskarshamn kunde dock ta över tillställningen litegrann efter att Leksand dragit på sig några lite onödiga utvisningar. Boxen var dock bra och Jens Holmström, som vaktade kassen denna kvällen, var bra i mål och släppte inga puckar förbi sig. Fortsatt alltså 2-1 efter 2 spelade perioder.

I den sista drog Oskarshamn, precis som i den inledande perioden, på sig några utvisningar i tät följd, vilket gav Leksand powerplaymöjligheter och även nu satt pucken i nät bakom Linus Fernström i Oskarshamnskassen och några minuter senare kunde Johan Ryno stänga matchen helt genom att göra 4-1.

Resten av matchen spelade man bara av det hela och de blåvita kunde ta en tämligen komfortabel seger.

Örebro - Mora 4-3 SD

Det var riktigt mycket folk på plats i Karlskoga, när Djurgården gästade. Drygt 200 åskådare mer än i Tegera arena faktiskt och man fick se Bofors vinna, igen. Djurgårdens form nu efter uppehållet har inte varit bra. Nu 3-5 mot Bofors och i måndags 2-3 efter sudden hemma mot västerås.

Just Västerås hade inget att säga till om när Malmö gästade ABB arena. Man vann ganska enkelt med 4-1 och tar jag inte helt fel är man nu uppe på playoffplats. Vem hade trott det för några veckor sedan, då man nästan var indragna i bottenstriden där nere i Malmö?

Bottenstriden ja. Karlskrona halkar allt djupare ner i det där träsket. Både Almtuna och Asplöven vann här. Karlskrona bjöd visserligen ganska bra motstånd mot Södertälje, men räckte inte riktigt hela vägen. Precis som i måndags, då Troja vann med uddamålet, trots att Karlskrona dominerade totalt inledningsvis.

Att Asplöven kör över Troja med 5-2 hemma i Arena polarika är imponerande. 5-0 efter 2 spelade perioder. Jusrt nu ser det ut att bli en kamp med Almtuna om vem som ska undvika kval neråt. tingsryd, vilka just Almtuna här slog, kan också bli rejält indragna i det där.

Mora ryckte åt sig en 2-0-ledning i Örebro, men hemmalaget hämtade upp till 2-2. Sedan gjorde Mora 3-2 med knappa minuten kvar att spela och trodde nog nästan att segern var klar där, men Örebro ville annat och kvitterade igen, med bara några sekunder kvar att spela och sedan lyckades man också att vinna i sudden. Starkt av Närkingarna.

Frölunda - Rögle 2-1

En tråkig match uppe i Coop arena. Inga mål efter full tid och inga hemmamål alls, eftersom att LHC plockade med sig bonuspoängen där.

AIK tog 3 mycket viktiga poäng hemma mot Timrå, inför knappt 4000 åskådare.

Lite publik var det också i Scandinavium. Inte ens 7500 åskådare. Det är svagt för att vara Frölunda. Seger blev det i alla fall, även om Rögle lyckades reducera mt slutet och det trots allt blev spännande.

Rögle blev dock stora förlorare där i botten av tabellen, eftersom att även Växjö vann. Detta trots att Färjestad rivstartat och gjort 1-0 redan efter 17 sekunder och sedan också 2-0. Växjö ryckte dock upp sig rejält och vände till 2-3 på drygt 5 minuter. Sedan ökade man också till 2-4 i 2:a perioden och kunde slutligen vinna ganska komfortabelt.