Rivstart i Ljungby avgjorde

Redan efter 24 sekunder spel styrde Mark Hurtubise in ett skott från Eric Moe och det var 1-0 till Leksand.

Bara 2 minuter senare skulle 2:an också komma. Jon Knuts petade in en puck från relativt dålig vinkel, men mål blev det och det var 2-0.

Troja gav sig dock inte och när man fick spela powerplay i 5 minuter, efter att samme Jon Knuts fått matchstraff, för en tackling, där hemmalagets spelare slog huvudet i plexit, kunde match reducera genom x-leksingen, David Åslin.

Leksand kunde dock, i samma boxplay, utöka sin ledning till 3-1, vilket också stod sig perioden ut. En period där det hände mycket och där publiken fick se mål.

I mittenperioden var det dock Troja som var det bättre laget. Man pressade stundtals tillbaka Leksand riktigt bra och fick också in en reducering, drygt halvvägs in i perioden.

Leksand skulle vara glada att de inte kvitterade där och då, för hemmalaget hade en klar dominans och leksingarna kom ingenstans. Hanses i mål var dock briljant och räddade de blåvita från ytterligare mål i baken och därmed också en fortsatt Leksandsledning in i den sista perioden.

Där fick man, precis som i den 1:a perioden, en drömstart och Pär Edblom kunde, efter knappa minutens spel, utöka ledningen till 4-2.

5-2 kom några minuter senare, den här gången i powerplay. Kevin Kapstad var sist på pucken och segern såg ut att vara klar. Det var rden också, men Troja skulle få in en reducering knappa minuten från slutet, men man kom aldrig riktigt i närheten av Leksand, som kunde ta ännu en trepoängare. Härligt!

Tingsryd - Karlskrona 4-2

Först och främst har vi ju Malmö. Vilken urladdning! Man har inte gjort många mål framåt i inledningen av serien i år, men här har man 4-1 redan efter 1:a perioden, 7-2 efter 2:a och vinner slutligen med tvåsiffrigt, vilket är högst ovanligt i Allsvenskan numera. Grymt!

Västerås får revansch för 1:a mötet den här säsongen lagen emellan, då Mora och Anze Kopitar hadee lekstuga. Nu var det Mikael Backlund och Patrik Berglund som såg till att Västerås plockade alla 3 poängen.

Almtuna har kommit igång rejält nu hemma i Gränbyhallen och vann nu igen. 5-3 mot ett topptippat Örebro är starkt!

Södertälje är ett annat lag som är starkt just nu. Man bara ångar på och är nog tveklöst seriens mest formstarka lag för tillfället.