Ny stark krigarvändning!

Nu mot Örebro, som kom på besök till Tegera arena under lördagen.

Det var dock Örebro som öppnade matchen bäst och kunde ta ledningen efter bara dryga minutens spel. Robin Gartner var det som nätade för gästerna, men sedan var det Leksand som tryckte på för en kvittering. Örebroförsvaret gjorde det dock bra och lät inte leksingarna komma in på mål och avstyrde effektivt de blåvitas försök att skapa tryck mot Stefan Ridderwall i Örebrokassen.

Örebro själva fokuserade mest på defensiven, men skapade många bra lägen när kontringsmöjligheter gavs. Man kunde också göra 2-0 innan perioden var slut, i powerplay, trots att Leksand krigade och kämpade hårt för att reda ut det numerära underläget.

Reduceringen lät dock inte vänta på sig. Bara 43 sekunder in i period 2 kunde Jens Bergenström reducera och det var 1-2 på tavlan.

Leksand fortsatte att pressa på, precis som i den 1:a perioden, men lyckades här betydligt bättre med att bryta in på mål. stefan Ridderwall var dock tät i mål, men innan perioden var över skulle han trots det få kapitulera en gång till. Nu var det Jon Knuts som, i boxplay, kunde peta in kvitteringen för Leksand och vi hade 2-2 på tavlan inför den sista perioden.

I den sista perioden var det dock Örebro som presade på mest, men Hanses gjorde några riktigt fina räddningar och höll Leksand kvar i matchen. Leksand, som mitt i all Örebropress, kunde kontra och göra 3-2. Jakob De La Rose slog in pucken i mål bakom Ridderwall och 3-2 blev också slutresultatet, trots att Örebro pressade på bra mot slutet. Hanses stod dock emot och ännu en seger var bärgad.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Malmö - Södertälje 5-0
Karlskrona - Bofors 2-6
Tingsryd - Djurgården 0-2
Almtuna - Oskarshamn 4-1
Troja - Mora 1-2
Asplöven - Västerås 2-3 SD

Ett riktigt kraftprov nere i Malmö. Seriens kanske 2 starkaste lag för tillfället och som Malmö körde. 5-0! Man verkligen bara vinner och vinner...

Djurgården vann även de, även om det inte var lika övertygande som Malmö. En seger är en seger.

Västerås tog också de poäng av Asplöven, när man hämtade upp 2-0 till 2-2 i sista perioden. Det var poäng som innebar att man nu återigen är uppe på direktplats, i och med SSK:s storförlust. Asplövens poäng var dock också viktig. Almtuna vann visserligen och är därmed om Asplöven i tabellen igen, men Asplöven drog ändå ifrån Tingsryd litegrann, som alltjämt är kvar där under sträcket...

...Tillsammans med Karlskrona, som förlorade, igen. Man hade 2-2 inför sista perioden, men där gör Bofors 4 mål och vinner ganska enkelt.

Helgens Elitserie slutade enligt följande:
Luleå - Brynäs 8-1
Växjö - Timrå 3-0
Färjestad - Frölunda 4-1
Modo - Rögle 4-1
HV 71 - Skellefteå 2-1
AIK - Linköping 1-2

Luleå kör över Brynäs med siffror som inte ska få förekomma i Elitserien år 2012. Ett riktigt bottennapp för Gävlelaget, men en fin seger för Luleå, som dessutom fick se Skellefteå förlora nere i Jönköping i det riktiga toppmötet där.

Samtliga bottenlag förlorade, utom Växjö, som därmed är de stora vinnarna i den här omgången. Man nollar Timrå på hemmais. Timrå har inte haft någon bra vecka, det kan vi väl slå fast...

Vi ska också notera att Leksands damer i helgen slog Segeltorp med 1-0. Segeltorp, som länge har varit ett starkt och stabilt topplag i Riksserien, men inte nu längre. De blåvita fick dock stryk mot AIK med 3-1. Nästa helg är det returmöten nere i Stockholm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0