Daladerby vid norra Siljan

De blåvita skulle få en mardrömsstart när Mora, redan efter 41 sekunder, kunde ta ledningen med 1-0 genom x-leksingen Johan Alcén.

Leksand kvitterade dock innan man hade spelat 5 minuter. Jens Bergenström assisterades av Michael Raffl och kunde sätta kvitteringen.

Därefter svängde spelet fram och tillbaka. Inget av lagen fick till några vassa offensiva avslut och den där riktiga derbykänslan infann sig tyvärr inte riktigt, vilket också var fallet i den 2:a perioden, som i stort sätt blev ett enda stort ställningskrig, där offensiven från båda lagen var fortsatt svag, men där defensiven samtidigt gjordes mycket bra, vilket resulterade i en ganska tråkig hockeymatch med få bra chanser. Faktiskt nästan ett riktigt sömnpiller...

Leksand skulle dock ta med sig en ledning med 2-1 in i den sista perioden. Detta efter en rörig situation framför Hansen i Morakassen, där Fredrik Händemark slutligen kunde peta in ledningspucken i mål.

Leksand inledde också den sista perioden bäst och var ruskigt nära 3-1, när Raffl sköt. Skottet videogranskades, men det var inget mål. Pucken tog i ribban.

Istället var det Mora som kunde kvittera, efter att Leksand dragit på sig 2 utvisningar på rad. Anze Kopitar snappade upp en puck framför Hanses och lyfte in den i mål.

Mora pressade på ytterligare och skulle också få sista ordet. Man skulle kunna säga att Leksand fick smaka på sin egen medicin från mötet med Bofors, då Timander avgjorde med 5 sekunder kvar att spela. Nu var det Mora som kunde avgöra matchen, med endast 7 sekunder kvar att spela och visst var det Anze Kopitar, igen.

På samma sätt som en sådan seger nästan ger en euroforisk känsla av lycka känns sådana förluster oerhört tungt. Dessutom mot mora, ärkerivalen. Nej, det var ingen kul kväll för de blåvita...

Man får dock chans till snabb revansch. Redan ikväll är det ny match, då tabellåttan, i och med denna omgångs resultat, Oskarshamn, kommer på besök till Tegera arena. Väldigt tät matchning där måste jag säga och där jag tror Oskarshamn har en fördel av att ha haft en dags vila emellan matcherna...

I de andra matcherna gick det såhär:
Oskarshamn - Bofors 2-3
Djurgården - Västeårs 2-3 SD
Malmö - Tingsryd 7-2
Almtuna - Asplöven 3-4
Troja - Karlskrona 2-1
Södertälje - Örebro 3-2 str

Bofors drog ifrån och ledde med 3-0, men i sista perioden hämtade Oskarshamn ikapp, men ändå inte riktigt. Man pressade på bra mot Joel Gistedt i Boforskassen, men han höll stången och Bofors kunde därmed vinna och därmed också gå upp i serieledning i och med Leksands förlust.

Västerås hade 1-0 på Hovet efter 1:a perioden, men Djurgården vände på steken i 2:A. Västerås kunde dock kvittera i sista och sedan också vinna i sudden.

Malmö bara fortsätter att ånga på. Innan uppehållet körde man över Asplöven med 10-2 och nu 7-2 mot Tingsryd. Det är en skillnad som natt och dag mot hur det var i början av säsongen, eller ja, tills för bara några veckor sedan. Kanske är man på gång uppåt i tabellen nu?

Karlskrona rivstartade mot Troja, men fick inte in pucken. Hade man fått det kunde matchbilden nog sett helt annorlunda ut. Nu var det istället Troja som kunde ta ledningen, men Karlskrona lyckades kvittera. Tyvärr för Blekingelagets del ville det sig inte och Troja kunde avgöra fram till 2-1 med bara några minuter kvar att spela. Det är sådana matcher man inte får tappa om man ska ha en chans att fightas om platserna där ovanför det negativa kvalsträcket.

Asplöven tog däremot chansen. En jämn match i Uppsala, där man ändå kunde gå fram till 4-2 i sista perioden, till pyblikens stora förtret. Man kastade in allt möjligt på isen och matchen blev därmed något fördröjd.

Elitserien spelades också igår och där gick det såhär:
V
Växjö - Modo 2-3 SD
Skellefteå - Luleå 4-3
Rögle - AIK 4-1
Linköping - Brynäs 1-4
HV 71 - Timrå 3-1
Frölunda - Färjestad 1-2 SD

Modo tar äntligen poäng. Faktum är att alla bottenlag tog poäng, utom AIK. Inte bra för Gnaget, men en oerhört skön seger för Rögle där nere i botten.

Timrå förlorar igen och ja, med 3-1, igen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0