SM-guldet till Gävle

Väldigt sent, men bättre sent än aldrig. SM-guldet säsongen 2011/12 hamnade i Gävle och Brynäs IF! Det satt dock långt in, trots 2-0 i matcher, som jag skrev om senast. Matcherna slutade enligt följande:

Skellefteå - Brynäs 3-6
Brynäs - Skellefteå 3-2 SD
Skellefteå - Brynäs 0-1
Brynäs - Skellefteå 3-4 SD
Skellefteå - Brynäs 3-2
Brynäs - Skellefteå 2-0

En historisk vändning var alltså Västerbottenslaget på väg att göra, men det räckte inte hela vägen. 3-0 i matcher för Brynäs blev för mycket.

Brynäs var dock nära på att avgöra redan i 4:e matchen, 4-0 i matcher, men en stolpe stod i vägen för Jakob Silfverberg, när han i sudden fick straff för sitt Brynäs. Jocke Eriksson var inte på pucken, men stolpen räddade honom och resten av Skellefteå, varefter man själva senare kunde avgöra fram till 1-3 i matcher.

Man lyckades också redusera till 2-3 i matcher, men där var det stopp. I sista matchen var det total dominans för Skellefteå i 1:a perioden, men man lyckades inte få in pucken bakom Niklas Svedberg i Brynäskassen. Istället var det Brynäs som kunde göra 1-0, genom ett av säsongens hårdaste skott, signerat Jakob Silfverberg. Vilken kanon han fick på! Helt otroligt!

Glädjen var enorm i Gävle när guldet var bärgat, publiken skanderade "guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Gävle igen" och utgjorde en fantastisk inramning av Läkerolasken. 13 år fick man vänta, 1999 var senaste gången och nu 2012.

Grattis Brynäs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0