Rögle sista laget in i kvalserien

Igår avgjordes så den sista omgången av förkvalet till kvalserien. Förutsättningarna var att Oskarshamn hade allt i egna händer när man åkte ner till Ängelholm för att gästa Rögle. Tabellen såg ut såhär innan kvällens omgång, den sista för Västerås och 2 av Malmö/Rögle/Oskarshamn:
1, Oskarshamn 12p +1
2, Malmö 10p +3
3, Rögle 10p +1
4, Västerås 8p -5

Matcherna slutade såhär:
Västerås - Malmö 1-4
Rögle - Oskarshamn 7-0

Malmö rivstartade och hade 3-0 efter bara 7 minuters spel, i arenan där man inte vunnit sedan 2009, nu inför ruskigt lite publik, 728 åskådare. En dyster avslutning för Västerås på en annars kanonfin säsong, fram till jul ungefär, då Leksand började gasa på och tog sig förbi i tabellen med råge och grejade direktplatsen, vilken Västerås istället var nära att ta från Bofors, men det räckte inte hela vägen och istället blev det förkval, där man inte har rosat marknaden och var avhängda redan innan denna matchen.

Samtidigt som Malmö gick upp till 3-0 gick Rögle upp till 2-0 hemma mot Oskarshamn. Tungt för Oskarshamn med andra ord, men det skulle som sagt inte stanna där.
Rögle hade 3-0 inför sista perioden, Malmö 4-1, vilket också blev slutresultatet där. Men så gick Rögle in och körde över Oskarshamn i sista perioden, eller om det var Oskarshamn som rasade ihop totalt, men Rögle vann perioden med 4-0, matchen med 7-0, vilket gav dem 2 måls bättre målskillnad än Malmö och en biljett till kvalserien.

Tabellen skrevs slutligen enligt följande:
1, Rögle 13p +8
2, Malmö 13p +6
3, Oskarshamn 12p -6
4, Västerås 8p -8

Bryter man ner tabellen litegrann och tittar enbart på de poäng man samlat in under de här 6 matcherna ser tabellen ut såhär:
1, Malmö 12p
2, Oskarshamn/Rögle 10p
3, Oskarshamn/Rögle 10p
4, Västerås 4p

Det är alltså malmö som varit bäst under de här 6 omgångarna, Västerås klart sämst, trots sitt fina läge inför serien. Vissa skyller dock detta delvis på spelschemat, där Västerås har fått spela varannandagsmatcher med mycket resande, till skillnad från Röge, som haft betydligt mer fördelaktigt schema. Det borde ha varit tvärtom om man tittar på grundserien. Det är också, trots allt, grundserien som i slutenden avgör att det blir rögle och inte Malmö som tar den där sista platsen. Rögle gjorde det helt enkelt bättre under grundseriens 52 omgångar.

Då har vi alltså en klar kvalserie, som drar igång på torsdag, med följande lag:
Djurgården
Timrå
Örebro
Leksand
Bofors
Rögle.

En annan kvalserie som drar igång redan ikväll är den upp till Allsvenskan, där kvällens matcher är enligt följande:

Sundsvall - Asplöven
Borås - Karlskrona
Kallinge - Olofström

SM-slutspelet går också vidare. Igår spelades 2 matvher och ikväll spelas 2. Igår gick det såhär:

AIK - Luleå 4-2
Modo - Skellefteå 0-4

Luleå hade 1-0 efter 1:a perioden, men AIK gick in och gjorde en bra 2:a period, 3-0 i densamma och det skulle bli matchavgörande. 1-1 i den matchserien.

Skellefteå är inte mycket att säga om. 4-0 på bortaplan säger det mesta och man har nu 2-0 i matcher.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0