Jämn match som kunde slutat hursomhelst

Så var det då äntligen dags. Match på Hovet, mot Djurgården. Matchen det har snackats om enda sedan stockholmarna blev klara för kvalserien. Det man hade i tankarna var så klart matchen mot AIK i kvalserien 2002, i Globen, inför ca 10 000 blåvita leksingar, men så blev det alltså inte nu. Djurgården hade reserverat 160 biljetter för leksingar, resten tillhörde Djurgårdens organisation.

De som fanns på plats gjorde dock sitt för att höras så mycket som möjligt, men det var Djurgården som öppnade matchen bäst, enda tills man åkte på en utvisning och Leksand fick spela PP. Då tryckte man på ganska bra nere mot Wesslau, men denne var stabil i mål och höll alltjämt nollan.

Det var Djurgården som skapade de farligaste chanserna, men Leksand var inte mycket sämre och skapade en hel del även de. En ganska jämn period, med mycket bra målvaktsspel och bra anfall åt båda håll. Hade man spelat så i 1:a perioden senast mot Timrå hade man inte släppt 2 kassar då. För nu höll Erik Hanses nollan efter 1:a perioden, vilket dock inte Wesslau gjorde. För efter 16:14 prickade man stolpen, varefter Bergenström blev serverad av Hurtubise och fick friläge och satte den snyggt i nättaket. 1-0 till Leksand!

Det var ändå Djurgården som hade mest puck och styrde spelet, så även i 2:a perioden. Leksand hade dock stått för målet och det är ju det som räknas.

I 2:a åkte Jakob De La Rose på en oerhört billig utvisning för en hooking, och strax därefter åkte Zibanejad ut, som en ren kompensation i princip.

Inget av lagen lyckades utnytja 4 mot 4-spelet, men direkt från utvisningsbåset kom Zibanejad och snodde åt sig pucken, lade den till Mattias Tjärnqvist som satte 1-1 i nätet bakom Hanses.

Det var fortsatt Djurgården som höll i taktpinnen och skapade det mesta, men Leksand stack upp ibland och Bergenström var oerhört nära 1-2 flera gånger om, när pucken först smet precis utanför Wesslaus ena stolpe, och där han sedan fick ett jätteläge, men pucken ville inte in i mål. Inte heller för Djurgården, som var ännu närmre mål, när pucken faktiskt var i mål, men där domarna hade blåst för utvisning på Mackan Nillson. Där hade de blåvita tur.

Powerplayet blev det dock inte mycket med och Djurgården tog därefter över tillställningen ännu mer än innan. Man vann i princip varje puck och skapade läge på läge, men Hanses stod emot. Enda tills Markus Nillson fick tag i pucken och smällde in 2-1 för Djurgården, till hemmapublikens stora förtjusning.

Samme Nillsson assisterade ganska exakt 5 minuter senare till Jimmie Ölvestad, som kunde göra 3-1 för Djurgården.

Tyvärr var det också hemmalaget som förde spelet och kontrollerade det hela på ett bra sätt. Leksingarna stoppades hela tiden och kom ingenstans. Man hade helt enkelt kört fast, trots att man försökte pressa lite mot slutet och plockade Hanses redan efter 16:22. Trots det lyckades man inte få in något mer mål bakom Wesslau, inte heller Djurgården lyckades näta i öppen kasse och matchen slutar 3-1 till hemmalaget. En välförtjänt seger sett till hela matchen, tyvärr. Det var också Djurgårdens 1:a fullpoängare i kvalserien, efter 0p hemma mot Rögle och 2p borta mot Bofors. Bofors, som Leksand möter i nästa omgång, omgång 4 av denna kvalserie 2012, som lever i allra högsta grad. Hade Leksand vunnit här ikväll hade man varit uppe på 7 poäng, djurgården kvar på 2. Det hade inte varit helt fel. Nu är Djurgården istället om Leksand, uppe på 5 poäng, Leksand kvar på 4.

I övriga 2 matcher gick det såhär:
Timrå - Örebro 2-1
Bofors - Rögle 3-1

Dessa resultat innebär alltså att serien i allra högsta grad lever efter 3 omgångar. Såhär ser tabellen ut:

1, Timrå 7p +3
2, Rögle 6p +3
3, Djurgården 5p +2
4, Bofors 5p 0
5, Leksand 4p -2
6, Örebro 0p -6

Det är alltså oerhört jämnt mellan 1:An till 5:an. Örebro ser inte ut att ha lyckats återta den fenomenala form man hade under speciellt hösten, men än är det långt kvar, 7 matcher, 21 poäng kvar att slåss om, så det här kommer bli en fight in i det sista!

SM-slutspelet rullar också det vidare och såhär gick det i den 6:e omgången:
Modo - Skellefteå 1-2
Färjestad - HV 2-0
Frölunda - Brynäs 3-4 SD

Frölunda hade ett hyfsat grepp om matchen inför sista perioden, men där lyckas Brynäs peta in 2 puckar och kvitera till 3-3 och sedan avgör man i sudden. Därmed är man vidare till semin, där man ställs mot Färjestad, som i och med den 2-0-segern på hemmais också är vidare till semi, vilket samtidigt innebär att HV, för 2:A året i rad, är utslaget i kvarten mot ett sämre rankat lag i grundserien. Kanske är det på väg att bli ett spöke där?

Slutligen har också ännu en omgång i kvalserien upp till Allsvenskan spelats och där gick det såhär:
Asplöven - Olofström 2-1
Karlskrona - Kallinge 5-2
Sundsvall - Borås 3-2 str

Sista gången Borås och Sundsvall möttes på ett tag, kanske, om man bortser från returmötet här i kvalserien.

Karlskrona gör 3-0 i 2:A perioden, efter att Kallinge tagit ledningen i 1:a.