Glöm och gå vidare...

Det var Leksand som öppnade denna 6:e match i kvalserien bäst och Raffl var nära på att näta redan efter en minut, men Fransson höll den.

Leksand fortsatte att trumma på, men så åkte Timander ut och Rögle kunde etablera tryck nere mot Hanses och var mycket nära ett ledningsmål, men icke. Båda målvakterna höll tätt och när Timander var inne på isen igen var det återigen Leksand som tryckte på. Man skulle också få in ledningspucken, efter 7:48, när Hurtubise serverade Bergenström, som lade in 1-0 för de blåvita bakom Jonas Fransson i mål!

Glädjen blev dock inte långvarig, för efter målet var det Rögle som lade i en högre växel och pressade på riktigt bra. Det slutade med att Nils Bergström sprette upp pucken rakt i krysset bakom Hanses, efter drygt halva perioden.

Med 1-1 på tavlan var det ställningskrig, inte bara målmässigt, utan också ute på isen. Ena stunden var det Leksand som hade press, i nästa stund var det Rögle. Hyfsat bra chanser åt båda håll, men inga mål och perioden slutade 1-1.

Rögle öppnade bäst i 2:a perren, men Hanses var stabil i mål. Det var också Fransson, som fick göra en högklassig räddning när unge junioren Fredrik Händemark kom fri. Inget mål där och fortsatt 1-1.

Leksand fick kort därefter också ett powerplay, men Rögles box var tät och man kom inte till några farligare lägen. Det gjorde dock Rögle, när man strac efter att Leksand blivit fulltaligt fick ett PP, vilket man utnytjade. Efter 32 sekunder i detsamma kunde Daniel Sondell få iväg ett skott, som en skymd Hanses inte hade mycket att göra på, tyvärr. 2-1 till hemmalaget.

Därefter var det Rögle som tog över litegrann och kändes som det lite tyngre laget. Leksand försökte, men det ville sig inte. Rögle kunde således behålla ledningen inför den sista perioden, men bara med ett mål. Ett mål är ingenting i hockey.

De blåvita fick dock ingen vidare start på perioden, när Sandström åkte ut och Rögle kunde pressa på bra. Med hjärtat i halsgropen kunde de blåvita dock rida ut stormen och bli fulltaliga, men det var inte slut där, bara någon minut senare kunde, återigen, Daniel Sondell få in en kasse bakom Hanses och det var 3-1 till de grönvita.

I powerplay kunde Leksand dock återställa ordningen strax därefter, när Filip forsberg sköt 2-3 bakom en chanslös Fransson!

Man var också oerhört nära en kvitering, när pucken låg bakom Fransson, men framför mållinjen, varefter det blev avblåst för offside i målgården. Ruskigt nära alltså!

Hockey kan dock vända snabbt, vilket vi fick prov på strax därefter, för bara sekunder efter Leksands jättechans kunde istället Rögle göra 4-2 genom dansken Jesper Jensen.

Man nöjde sig dock inte där. Minuten senare var det dags igen, 5-2, och matchen var definitivt avgjord.

Matchen spelades sedan mest bara av, men Leksand lyckades få in en reducering till 5-3, med 34 sekunder kvar av matchen, genom Mark Hurtubise.

I de andra 2 matcherna gick det såhär:
Timrå - Djurgården 3-2
Örebro - Bofors 3-0

Först och främst ska noteras att detta var Örebros 1:A trepoängare i denna serien. Grattis till det.

I övrigt var det just bara Örebro som lyckades ta 3 poäng av det lag som segrade även i den 5:e omgången. Djurgården och Leksand gjorde det inte och förlorade alltså 6 poäng på 2 matcher. Leksand släppte dessutom in hela 10 mål på dessa båda matcher. Inte alls speglande mot tidigare av säsongen, när man var totalt överlägsna i statistiken över insläppta mål. Nu är man sämst i serien. Innan båda dessa matcher hade man dock släppt 8, så ska man tro den statistiken kommer man sluta på 26 insläppta mål när serien sumeras. Framåt är man inte heller särskillt framstående, men det är oerhört jämnt, i all statistik, gjorda/insläppta mål, +/- osv. Allt utom själva tabellen, som just nu inte är speciellt jämn. Den ser nu ut såhär efter 6 omgångar:

1, Timrå 16p +8
2, Rögle 12p +5
3, Bofors 9p -3
4, Djurgården 6p -1
5, Leksand 6p -6
6, Örebro 5p -3

Det är bara att glömma detta och gå vidare, se framåt mot 7:E omgången, då Leksand gästar Bofors och Nobelhallen. Där är det alltid svårt att ta poäng och man hade svårt att ta poäng redan på hemmaplan i förra veckan, men vad som helst kan hända. Det optimala är att Timrå slår Rögle och seglar iväg ytterligare, upp på 19 poäng. Leksand slår Bofors och Örebro spelar oavgjort med Djurgården. Då är det återigen bara 3p upp till andraplatsen. I sämsta fall kan det vara 9, om Rögle får revansch efter senast och slår Timrå och Djurgården slår Örebro. Då är det 9 poäng upp till Rögle, med just 9 poäng kvar att slåss om. Då blir det oerhört tufft. Egentligen vore det värre om Örebro slår Djurgården, för gör man det och Bofors slår Leksand, då är de blåvita sist i tabellen.

Det ska vi dock se till så det inte händer. Nu gäller det att kriga enda in i kaklet, 4 matcher kvar, 12 poäng, vad som helst kan hända och på torsdag är det bara 3 poäng som gäller!

Kvalserien till Allsvenskan går också den vidare, här med sin 7:E omgång, och där gick det såhär:

Olofström - Asplöven 5-2
Kallinge - Karlskrona 1-2
Borås - Sundsvall 2-1

Asplöven förlorar alltså återigen och är på väg att tappa det fina läge man skaffade sig efter 5:E omgången, när man slog Karlskrona. Karlskrona, som därefter har tagit 2 segrar och seglat förbi Asplöven rejält i tabellen, även om kallinge här, återigen, gör en riktigt bra match och faktiskt inte alls är så långt ifrån att ta poäng av Karlskrona.

6, Kallinge 1p -15

Olofström och Sundsvall har fortfarande en match mindre spelad, men faktum är att det i nuläget inte spelar någon roll. Även om Sundsvall vinner där så är man 1 poäng bakom Borås, som hakar på Karlskrona riktigt bra. Karlskrona, som har rest sig efter smällen i 5:E omgången, då man halkade ner till 4:e plats i tabellen. En 4:E plats som nu just Asplöven har, 5 poäng bakom de 2 i topp. Goda råd börjar alltså bli dyra för laget från norr. Det är 3 matcher kvar nu, än är inget avgjort, men snart kan det vara det och Karlskrona är återigen mycket nära ett Allsvenskt kontrakt, precis som man var förra året, när Tingsryd lyckades knipa deras biljett i sista matchen, med kniven mot strupen.