Direkt nödvändig seger

Efter de 2 senaste matchernas förluster var det ett Leksand med kniven mot strupen som åkte ner till Karlskoga och Nobelhallen. Absolut ingen lätt bortamatch och Bofors är ju i allra högsta grad med i fighten om 2:a platsen. Vid seger och Rögleförlust skulle man faktiskt vara uppe på samma poäng som Ängelholmarna.

Det var också hemmalaget som öppnade matchen något bättre än de blåvita. Man lyckades dock inte skapa några hetare chanser och Leksand klarade av matchens 1:a BP riktigt bra och lät inte Bofors skapa någonting. Detsamma gällde tyvärr också de själva något senare, när Daniel Wessner åkte ut för Bofors.

När han återigen var på isen sköt Tobias Thermell i stolpen, vilket var den klart hetaste målchansen så långt i matchen.

Då tände det till lite för en stund och Fredrik Höggren hade ännu ett skott i stolpen för Bofors. Snacka om att Hanses hade ramarna med sig och för en gångs skull hade de blåvita lite tur, men också otur, när Ryno kom fri med Bellissimo, men han räddade!

Därefter avtog farten och intensiteten litegrann på nytt och inget av lagen skapade några vidare farligheter. Mest "vindrutehockey", även om det var Leksand som hade ett litet grepp om händelserna och skapade något fler halvbra chanser, men alltjämt mållöst efter 1:A perioden.

Det var dock återigen Bofors som öppnade även 2:a perioden bäst, men det var Leksand som gjorde mål. Mattias Timander drog iväg ett slagskott, som Bellissimo var chanslös på och det var 1-0 för Leksand!

Hersley var också nära på att göra 2-0, men istället åkte Bibic ut och Bofors fick powerplay, vilket man utnytjade på bästa sätt och utjämnade till 1-1, när Hanses släppte en retur som Johan Nilsson var först på.

Leksand kunde dock återställa ordningen några minuter senare, efter att Bofors fortsatt att trycka på, när Patrik Norén snurrade upp backen på läktaren och lade in 2-1 för Leksand bakom Bellissimo!

Bofors var dock inte utan chanser att kvitera. Man fick t.o.m. inte mindre än 3 chanser i powerplay innan perioden var slut, men Leksand gjorde det riktigt bra och visade upp bra krigartendenser och såg till att det alltjämt var 2-1 för bortalaget inför den sista perioden. Rättvist vet jag inte, för Bofors hade ungefär lika mycket, men ibland ska man ha lite tur.

Till skillnad från de 2 inledande perioderna var det här Leksand som öppnade 3:E bäst och Martin Janohls var nära på att utöka Leksandsledningen till 3-1, efter slarv av Bofors, men man redde ut det. Eller rättare sagt, Janohls missade. Janohls var dock inte ensam att skapa lägen, Hersley och Svedberg var också de nära på att utöka ledningen, men Bellissimo var riktigt bra i mål och fredade detsamma riktigt bra.

Domarna gjorde en okej insats, men nu gjorde man en riktig tabbe. Man visade på avvaktande utvisning när bofors hade pucken under kontroll och blåste när leksingar fick tag i densamma. En Leksandsutvisning med andra ord, men icke. Calle Berglund åkte ut för Bofors. En mycket märklig situation, som kompenserades strax därefter, när Olimb åkte ut och det blev spel 4 mot 4 en kort stund, innan Bofors återigen fick PP, för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Man lyckades dock inte heller nu utnytja läget och powerplaystatistik sjönk ännu mer för hemmalaget, som dock fortsatte att pressa på och gå för en kvitering. Leksand hade backat tillbaka märkbart och slog mest bara ifrån sig. Lite tidigt kanske, för det återstod ändå ca 7 minuter att spela och Bofors var inte ofarliga på något sätt. Hanses fick t.o.m. göra en makalös räddning när Boforsaren hade i princip öppet mål, men på något vis lyckades Hanses nå dit och få undan pucken.

Oerhört nära för hemmalaget alltså, men närmre än så kom man faktiskt inte, för kort därefter plockade man Bellissimo och då kunde Jens Bergenström, som även avgjorde i 4:E matchen förra veckan, sätta picken i nät i öppen kasse och fastsätlla slutresultatet 3-1 till Leksand och 3 mycket, mycket sköna poäng var i hamn!

Övriga matcher slutade såhär:
Djurgården - Örebro 4-2
Timrå - Rögle 2-1 SD

Mycket starkt där av Rögle att ta poäng uppe i Timrå, men också starkt av Timrå, som ännu inte, efter 7 omgångar, har förlorat i kvalserien. Man har alltså tagit poäng i varje match.

Liksom Leksand plockade Djurgården 3 direkt nödvändiga poäng, trots en mardrömsstart, när Örebro gjorde 0-1 redan efter några sekunder. Djurgården lyckades sedan vända innan perioden var slut och släppte sedan aldrig ledningen.