160 biljetter

Ja, det är vad Leksandsfansen har tilldelats på Hovet i mötet med Djurgården i kvalserien. Resterande drygt 7900 biljetter tillhör Djurgården och man måste vara medlem i DIF för att ha chans på dem.

Det blir alltså ingen repris av masinvasionen i Globen, kvalserien 2002, mot AIK, då drygt 10 000 av alla platser i Globen var blåvita. Måste ha varit bland det mäktigaste ur publik och fanssynvinkeln någonsin. Häftigt!

Någonstans hade man nog hoppats på liknande nu, men så blir det alltså inte.

För det 1:a har Djurgården som sagt lagt matchen på Hovet, inte i Globen. Detta trots att man hade sålt drygt 5000 biljetter fler om man hade lagt den i Globen. Orsaken är troligen att man då hade fått lägga ut betydligt fler egna utgifter, eftersom det då hade behövts betydligt fler poliser och annan säkerhet på plats, + att man då hade fått delar av sina egna fans emot sig, för att man bara tänker på pengar och för att man då hade gett Leksand en rejäl chans att hävda sig. Dock kan jag tycka att man väl i sådant fall lika gärna kunde ha infört en spärr på antalet Leksandsbiljetter där, i Globen, som på Hovet, men då hamnar vi i läget att det troligen hade blivit ännu mer Djurgårdsdominans från läktarhåll, i alla fall om man tilldelat leksingarna såpass få biljetter som man nu har gjort, på en arena som tar ca 5000 åskådare fler. Med andra ord hade raset mot Djurgården från Leksandshåll varit ännu större då, så på så vis är det kanske ändå bra att man har lagt matchen på Hovet, men jag tycker ändå att man kunde varit lite mer generösa än 160 biljetter...

Nu är läget dock som det är och jag kan nog säga som så att, om vi vinner där på Hovet om drygt 1 vecka, då är säsongens skönaste seger i hamn!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0