Perfekt!

Hemmamatch i Tegera arena mot 10:e plasserade Troja. Det var dock hemmalaget som öppnade bäst, piggt och med mycket fart. Troja var inte sämre de och efter lite slarv av Leksandsförsvaret fick man flera heta målchanser, men Erik Hanses stod i vägen och släppte inga puckar förbi sig.

En annan Erik, De La Rose, blev något senare nästan fri i slottet framför Koenig, men Trojaspelare lyckades i sista sekund avstyra det hela.

Det var dock Leksand som hade lite av perioden. Man hade något bättre anfall och såg något starkare ut över lag. Mål skulle man också få, när Filip Forsberg kunde spräcka nollan, dessutom i powerplay, 1-0!

Troja gjorde dock en bra period och var absolut inte utspelade, trots målet.

Leksand började även 2:a perioden starkt och piggt och Filip Forsberg såg mycket het ut och var nära på att göra 2-0, men denna gången höll Koenig emot. Istället skulle det bli utjämnat, trots att Hanses först gjorde en enastående dubbelräddning, när Troja kom fria och sedan fick en fin chans på returen. Hanses var dock ivägen, den gången, men när Mikael Ahlén drog iväg ett skott efter dryga 7 minuters spel kunde han inte längre stå emot och det var 1-1.

Leksand skulle dock snart återta ledningen, när Jon Knuts stötte in pucken i mål bakom en annars mycket bra spelande Trevor Koenig, 2-1!

3-1 var ruskigt nära strax därefter, men skottet tog i stolpen. 3-1 skulle dock ändå komma, efter att båda lagen drabbats av en utvisning och Leksand därefter åkt på ännu en 2:a, precis efter att man blivit fulltaliga. Då kontrade man dock sönder Troja och Bergenström och Ryno kom 2 mot 0 och gjorde inga misstag, 3-1 för Leksand!

Janohls var nära på att utöka Leksands ledning precis i upptakten av sista perioden, men Koenig hann dit. Troja ryckte sedan upp sig lite och lyckades få med sig en utvisning på Filip Forsberg. I boxplayet kontrade dock återigen Bergenström och Ryno och den senare var återigen nära på att näta, men inte denna gången.

Det pigga och efektiva spelet som tidigare hade dominerat matchen byttes nu mot betydligt slarvigare tongångar, felpass, icingar och offside. Troja skulle dock få en reducering, och vad är det man brukar säga? Släkten är värst. David Åslin kunde nämligen göra 3-2 och det var match igen.

Tiden började dock bli knapp för Smålänningarna. Bara knappa 6 minuter återstod att spela, men det kan, som vi alla vet, gå snabbt i hockey och ännu fanns alla chanser i världen till poäng. Ett stabilt Leksandsförsvar och en Erik Hanses i mål satte dock stopp för det, trots att trojaiterna forserade ganska bra mot slutet och vann skotten i sista perioden med hela 12-3. Ett skott i målramen var dock det närmsta man kom och Leksand kunde ta 3 mycket, mycket viktiga poäng!

I fredags gick det såhär:
Södertälje - Rögle 4-3
Örebro - Tingsryd 5-3

Och övriga matcher i lördags:
Malmö - Borås 4-5
Bofors - Almtuna 1-0 str
Västerås - Mora 3-5

Med andra ord rycker Leksand i tabellen och skapar en lucka ner till Västerås på 4:e platsen på 4 poäng. Så, för en gångs skull, tack för hjälpen, Mora!

Än är det dock många matcher kvar och mycket, mycket kan hända. Hända bör det minst sagt göra i Malmö. Ännu ett riktigt bottennapp hemma mot Borås, där man dock fick en kalasstart och gjorde mål efter knappa minuten, men vad hjälper det när man ändå förlorar? Den förlusten, i samband med både SSK:s och Moras segrar, gör att det på förhand topptippade laget i Allsvenskan inför säsongen, nu parkerar på 9:e plats i tabellen.

Allettorn går vidare och nu har man plötsligt spelat 4 omgångar i Norra serien, förutom Björklöven och Asplöven, som båda har spelat 3 matcher. Såhär har det gått i de senaste omgångarna:

Piteå - Kiruna 1-4
Sollefteå - Östersund 2-3
Örnsköldsvik - Kovland 6-3

Kiruna - Sollefteå 7-2
Asplöven - Östersund 6-0
Björklöven - Örnsköldsvik 3-0
Piteå - Kovland 7-0

Björklöven - Kovland 2-0
Piteå - Örnsköldsvik 5-1
Asplöven - Sollefteå 3-2
Kiruna - Östersund 4-5 str

Starkt alltså av Björklöven, som har hållit nollan 2 matcher i rad och dessutom har ett totalt överlägset publikstöd, bra mycket bättre än vissa lag i Allsvenskan.

I Allettan mellan har man spelat 5 omgångar rakt igenom, och de senaste matcherna har slutat såhär:

Hudiksvall - Wings 5-6 str
Nyköping - Hedemora 3-1
Borlänge - Falu IF 5-4 SD
Visby - Åker/Strängnäs 2-3

Hudiksvall - Visby 5-1
Wings - Falu IF 1-3
Åker/Strängnäs - Hedemora 8-1
Borlänge - Nyköping 3-6

Även i södra serien har man hunnit med att spela 5 matcher. Där har det sett ut såhär på senaste:

Vimmerby - Kallinge 5-6 SD
Mariestad - Karlskrona 2-1
Kristianstad - Vita hästen 1-2 SD
Skövde - Olofström 3-5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0