Ännu mer perfekt!

Ny match, en riktigt tuff sådan, nere i Ängelholm mot seriefemman, Rögle.

Leksands IF lämnade innan match över en check till Björn Hellkvist och hans arbete mot Parkinson. Därefter var matchen igång och det var en väldigt fartfyld start med chanser åt båda håll. hawaiihockey, fast med ett mycket högre tempo kan man säga. Det var dock Rögle som hade lite övervägande del av spelet, men de blåvita var inte mycket sämre.

Rögle var dock mycket nära 1-0, men Hanses hade marginalerna med sig och 0-0 stod sig. Dock inte länge till, för efter knappt halva perioden fick Leksand powerplay, när Eric Himelfarb åkte ut för Ängelholmarna. Man var dock mycket nära 1-0 även i BP, innan Martin Janohls kunde ge Leksand ledningen, 0-1!

Leksand ryckte upp sig rejält efter målet och tryckte tillbaka de grönvita ordentligt. 2-0 hängde i luften, men Jonas Fransson var tät i Röglekassen.

Leksand hade dock det mesta av spelet, men efter en dubbelutvisning kom Rögle igen och det var mycket nära 1-1 flera gånger om. Istället blev det 2-0, när Hurtubise drog iväg ett skott, som tog på en Rögleklubba och in i mål bakom Fransson!

Ordningen var dock återställd dryga minuten in i 2:a perioden, när Rögle kunde spräcka Erik Hanses nolla och göra 1-2.

Rögle fortsatte att pressa på och Hanses hade både tur och skicklighet med sig när han höll pucken borta från målet. Leksand åkte dessutom på en utvisning, som man dock klarade av, även om Rögle fortsatt tryckte på bra. Ännu en utvisning förkunnades, men Rögle kunde inte få in pucken. Erik Hanses var omutlig och istället kom 1-3, precis när de blåvita blev fulltaliga. Lucas Sandström drog iväg ett hårt skott, som satt i nät bakom Fransson!

Det var dock fortsatt Rögle som höll i taktpinnen, men målen ville inte trilla in. Istället var det Leksand som lyfte sig lite mot periodens slut och fick också utdelning. Jens Bergenström serverade Johan Ryno, som rundade Fransson och lade in 4-1 till Leksand!

Sista perioden stod och vägde litegrann i inledningen, men så åkte Rögle på en utvisning och ma hade lite tur som inte fick 1-5 i baken. Man klarade av det och kunde reducera, christoffer Liljewall, och det var 2-4.

Knappa 2 minuter senare var det dags igen. ted Brithén drog iväg ett skott, som tog på Svedbergs skridsko och in i mål. Plötsligt var det match igen, 3-4 och det återstod knappa 10 minuter att spela. Med andra ord, Rögle i ett rejält förarsäte.

Man pressade på bra, men Leksand försvarade sig också bra, även om det såg lite stressigt ut stundtals. Tiden rann ifrån hemmalaget, som dessutom åkte på en utvisning för Puck out. Leksand försökte där etablera tryck, men lyckades inte riktigt och Rögle kunde bli fulltaliga. Något mål fick man dock inte in och Leksand kunde vinna, något onödigt tight mot slutet, med 4-3.

Örebro - Borås 7-2

Med andra ord, kanonresultat för Leksand! Både Bofors, eller Bofors Karlskoga, som man numera offisiellt heter, och Västerås får stryk. Därmed är man 6 poäng före Västerås i tabellen, 5 bakom Bofors på 2:a platsen.

Örebro ångar dock på och är ytterligare 9 poäng före Bofors. Mycket övertygande hemma i Behrn arena, särskilt 2:a perioden, som man vinner med 5-0.

Trots Malmös poäng i Mora är man återigen nere på 9:e plats, efter att ha varit uppe på 7:e i några dagar i och med segern med 3-2 över Almtuna hemma i Malmö arena i måndags. Nu vann dock både Mora och SSK, det senare nu upp på 7:e plats, detta nästan för 1:a gången i år. Kanske är man nu på väg uppåt? Man har dock fortsatt svårt att göra mål. Det har dock inte Örebro, som inte har seriens bästa defensiv, för det har Leksand, 10 mål färre insläppta än 2:an, Västerås, men Örebro har gjort överlägset flest mål, 20st fler än 2:an i den tabellen. Övertygande!