Ruggigt tufft för Djurgården nu

Elitserien rasar vidare. Inte många omgångar återstår nu och i de 2 senaste omgångarna har det slutat såhär:

Modo - Färjestad 0-3
AIK - Linköping 4-2
Frölunda - HV 1-2
Timrå - Växjö 2-1
Luleå - Djurgården 2-1
Brynäs - Skellefteå 3-1

Förlust igen för Djurgården, men tur i oturen var dock att LHC också fick stryk, borta mot AIK. AIK, som nog var omgångens stora vinnare, tillsammans med Färjestad, eftersom både Växjö och Modo förlorade. Starkt av Timrå där att vända 0-1 till 2-1.

Skellefteå - Timrå 6-0
AIK - Frölunda 0-1 str
Växjö - Modo 4-1
Färjestad - Djurgården 3-0
Linköping - Brynäs 5-2
HV - Luleå 3-4

Återigen, förlust för Djurgården. Men! Nu vann LHC. Rejält dessutom. 5-2 hemma mot Brynäs, inför drygt 8000 åskådare är bra. Därmed har Djurgården 4 poäng upp till LHC över sträcket och hela 9 poäng upp till Växjö, som i och med den segern tog sig upp över slutspelssträcket igen. Djurgården har dessutom 16 måls sämre målskillnad än Växjö och det tappar Växjö knappast. Därför är i stort sätt Elitseriekontraktet fixat för Växjö till nästa säsong och slitspelet är bara att glömma för Djurgården. Nu gäller det att plocka poäng och det är snabbt. En förlust till, samtidigt som LHC vinner, skulle innebära en lucka på 7 poäng och då blir det oerhört jobbigt.

Tabellen ser nu ut såhär där kring sträcket:
6, Färjestad 78p +3
7, AIK 74p +12
8, Växjö 71p -7
9, Modo 69p -6
10, Linköping 66p --11
11, Djurgården 62p -23

Som sagt, ett väldigt tufft läge för Djurgården nu. Särskilt som LHC har fått upp ångan ganska bra nu på slutet och faktiskt bara är 5p från slutspel. En seger till, samtidigt som både Växjö och Modo förlorar, så är man med i racet på allvar igen. Å andra sidan, en förlust, samtidigt som både Växjö och Modo vinner, + att Djurgården vinner, innebär 8 poäng upp till slutspel, 1 poäng ner till Kvalserien. Så det är jämnt!

Ikväll drar även Allsvenskan vidare med 6 matcher, den 7:e, Malmö - Örebro, spelades redan i söndags. Här är i alla fall kvällens matcher + mina tips:

Borås - Sundsvall 2
Södertälje - Oskarshamn 1
Leksand - Almtuna 1
Mora - Troja 2
Tingsryd - Bofors 1
Västerås - Rögle 2

En ganska svårtippad omgång, men jag tror faktiskt att Troja kan utmana Mora ganska bra där i FM Mattsson arena. Båda lagen behöver poäng, Troja för att ens ha kvar chansen till playoff, Mora för att ta sig över sträcket.

Västerås behöver poäng för att haka på Leksand i kampen om direktplatsen, som Leksand annars har i ett väldigt säkert grepp, om Västerås nollar. Särskilt om Leksand själva tar en 3:a hemma mot Almtuna, vilket jag tror att man gör.

Bofors har lite kniven på strupen och behöver 3 pinnar för att inte tappa till ett 4 poängsförsprång för Leksand och för att inte Västerås ska ta in på dem och se till att kampen kring den sista direktplatsen hårdnar mot slutet av serien.

Det blor en spännande kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0