7 poäng före!

Inte många matcher återstod när Leksand gästade Tingsryd. Man fick också en kanonstart när Johan Ryno slog in 1-0 efter bara 41 sekunder!

Tingsryd var dock inte chanslösa. Dustin Johner såg till att Jens Holmström, som återigen fick chansen, fick göra sina 1:a ingripanden i matchen. Det var dock inga större farligheter, vilket inte heller Leksand lyckades med. Med andra ord var det ganska avslaget. Målet där i början tycktes vara ett turmål. Dock ett mål. Ett viktigt sådant.

Det var ganska måga skott från båda håll under den 1:a perioden, men inga större farligheter. Leksand såg dock hetast ut, men Zajkowski gjorde det bra, liksom Jens Holmström, som höll nollan så långt.

De blåvita skulle även få ett jätteläge mot slutet av perioden, när först Viktor Rolin-Karlsson åkte ut och sedan Mueller. Man lyckades dock inte utnytja 5 mot 3-läget och gick till pausvila med 0-1 på tavlan.

Inte heller i 2:a lyckades man utnytja slutet av samma PP. Istället kunde Mueller, direkt från utvisningsbåset, få tag i pucken, komma fri med Holmström och snyggt slå in den i nät. Det var utjämnat.

Tingsryd pressade sedan på ganska bra, men Leksandsförsvaret gjorde det bra.

Det skulle dock hetta till litegrann, med 2 dubbelutvisningar, först på Tobias Forsberg och Ovesson och sedan på Timander och Robin Jacobsson. Strax därefter kunde även Tingsryd ta ledningen, när Dustin Johner slog in returen från Holmström, 2-1 till hemmalaget.

Tingsryd fortsatte att vara det starkare laget, men Leksand fick ett fint läge när man drabbades av en utvisning. De blåvita lyckades dock inte alls med powerplayet, som tycktes ha låst sig totalt. Det fungerade inte alls och Tingsryd kunde enkelt klara av det. Faktum var att det mesta tycktes låsa sig i den 2:a perioden. Man gjorde onödiga misstag och åkte dessutom på ett lagstraff för to many players. Tingryd lyckades dock inte skapa något av det och ställningen 2-1 stod sig efter den 2:a perren, där Tingsryd allts åhade vänt 0-1 till ledning 2-1.

Tingsryd öppnade även den sista perioden bäst, men det var Leksand som stod för målen, när Martin Janohls, återigen, tryckte in en kasse, precis som senast mot Västerås, 2-2!

Efter det tog Leksand över litegrann. Man skapade flera fina chanser framför Zajkowski, men denne var tät och 2-2 stod sig alltjämt.

Trots ett PP för Tingsryd lyckades man inte skapa nämnvärt och Martin Janohls var sedan ett stolpskott ifrån att vända matchen igen och ge Leksand 3-2. Dock inget där och 2-2 stod sig perioden ut.

Förlängning alltså. En svängig sådan, där båda lagen skapade bra chanser, Leksand kanske något hetare. Dock inga mål, trots att Tingsryd satsade allt och tog timeout med 9 sekunder kvar att spela med en tekning nere i Leksandzonen. Leksingarna redde dock ut det och straffar väntade.

Patrik Hersley lade 1:a för Leksand och satte den snyggt i nät bakom Zajkowski.
Tingsryd missade sin 1:a och Ryno satte Leksands 2:A.
Pressen låg alltså på Dustin Johner, som dock missade, vilket innebar att Leksand tog 2 mycket viktiga poäng i kampen om en direktplats!

I övriga matcher gick det såhär:
Borås - Södertälje 4-1
Troja - Rögle 3-6
Malmö - Sundsvall 2-1
Västerås - Oskarshamn 1-4
Mora - Almtuna 3-4
Örebro - Bofors 2-1 SD

Grym seger där av Borås, som tae sin 2:a raka 4-1-seger. 1-4 i onsdags mot Oskarshamn och nu 4-1 mot Södertälje, 2 lag som i allra högsta grad är involverade i sträckstriden. Ruskigt starkt av Borås, som nu har 8-2 (+6) på de 2 senaste matcherna. Inte illa!

Almtuna vänder borta mot Mora och snor med sig alla 3 poäng hem till Uppsala. Tungt för Mora.

Omgångens segrare måste vara Skånelagen, Malmö, som återigen vinner, och Rögle, som revanscherar sig från onsdagens match hemma mot Sundsvall.

Tabellen ser nu ut såhär:
5, Södertälje 70p -4
6, Rögle 68p +14
7, Malmö 68p +5
8, Oskarshamn 68p -1
9, Mora 66p +17
10, Troja 60p -16

Mora rasar alltså från 6:e till 9:e plats i och med att både Rögle, Malmö och Oskarshamn tog 3 poäng. SSK ligger kvar på 5:e plats, trots förlusten och Troja börjar nog se tåget gå nu. Det är 8 matcher kvar att spela och man är nu 8 poäng från playoff, 9 om vi ska vara noga, eftersom att de har sämre målskillnad än de övriga lagen där ovanför. Mora har däremot bäst målskillnad av dessa lag och har därmed bara 2p upp till 6:e plats igen, 4 upp till 5:e. Starkt också av Malmö, där det såg så möekt ut för ett tag sedan, nu återigen klättra upp på playoffplats och jag tror man kommer stanna där, om formen håller i sig. Mitt tips just i detta nu är att SSK, Malmö och Oskarshamn tar de där platserna. Jag tror Rögle missar. Man känns för ojämna, vilket även gäller Mora. But, let us see.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0