Tung förlust i Södertälje

En mycket tuff bortamatch väntade för de blåvita under torsdagskvällen, när man gästade Axa sports center och Södertälje. Båda lagen öppnade i ett rasande tempo och man skapade många fina chanser. Det blev också en hel del powerplay under perioden och det var mycket känslor, både på isen och på läktaren. Leksand var närmast att göra 1-0 när SSK hade powerplay, men Anton Larsson i Södertäljekassen var tät. Leksands box gjorde det även mycket bra när SSK fick powerplay och man var aldrig riktigt nära ett ledningsmål, vilket inte heller Leksand var när Viktor Lööf i Södertälje fått matchstraff och de blåvita fick spela PP i 5min. 0-0 efter 1:a perioden alltså. Matchbilden fortsatte i den 2:a perioden. Båda lagen fortsatte att köra på i ett högt tempo. Man skapade många fina målchanser, men båda burväktarna höll tätt och känslorna fortsatte att visas. En toppmatch helt enkelt. Allt som saknades var mål. Det var fortfarande 0-0 efter 2 spelade perioder, trots att det inte saknats målchanser. Leksand öste på ännu mer i sista perioden och hade det mesta av spelet. Tyvärr fick man ingen utdelning, trots flera numerära överlägen. Överlag var det väldigt många utvisningar under matchen. Hela 9x2min utvisningar och så ett matchstraff på 5+20min och en misconduct för SSK. Trots de många utvisningarna var det just SSK som skulle dra det längsta strået och ta med sig alla 3 poängen hem till Kringelstaden. Med dryga 3 minuter kvar att spela kunde Jesper Törnberg slå pucken i nät och därmed också fastställa slutresultatet, 1-0 till hemmalaget, inför storpublik. 5562 åskådare hade hittat tii arenan den kvällen. I övriga matcher gick det såhär: Oskarshamn - Västerås 0-2 Djurgården - Malmö 4-5 str Almtuna - Karlskrona 5-1 Troja - Örebro 2-4 Mora - Bofors 6-3 Sista matchen i den här omgången var Asplöven - Tingsryd, som bekant spelades under veckan då Chanel one cup spelades. Där vann Asplöven. Mycket, mycket illa för Karlskrona. Man förlorar inte bara, man blir helt överkörda av Almtuna. Där hade Blekingelaget nog behövt plocka 3 poäng... Tur i oturen för Leksand var ändå att Mora, av alla lag, lyckades slå Bofors hemma med hela 6-3. 3 av Moras mål kom i sista perioden och man vann rättvist. Vinnaren där uppe i toppstriden var helt klart Västerås, som närmade sig de där i toppen. Det gjorde så klart också SSK och Örebro tog en mycket skön seger för klubben, efter de senaste veckornas usla form. Troja får som sagt se upp med Asplöven som kommer som ett ånglok där underifrån... Elitserien har också spelats och där gick det såhär: Modo - AIK 2-0 Timrå - Skellefteå 2-4 Rögle - Frölunda 1-2 str Växjö - Luleå 1-4 Färjestad - Linköping 1-4 HV 71 - Brynäs 2-1 SD Rögle är det enda av bottenlagen som tog poäng, men man hade behövt 3 poäng, inte 1. 1 poäng är visserligen bättre än inga alls, men som sagt, man hade behövt avgöra i full tid där... Växjö var aldrig i närheten av Luleå, som drog ifrån till 3-0 i 2:a perioden och sedan också gjorde 4-0 i sista. Man var helt enkelt för bra för hemmalaget den här dagen. Också Skellefteå och LHC plockar poäng. HV tappade en poäng jämt mot alla de andra lagen där uppe i toppen, förutom Färjestad, som nollade.