Revansch uppe i Haparanda

2:a gången Leksand besökte Arena Polarica den här säsongen, troligen den sista. 1:a gången man var där uppe blev det förlust med 2-4, efter att Asplöven gjort det riktigt bra och därmed också tog sina första poäng någonsin i Hockeyallsvenskan.

Nu var det dock Leksand som öppnade bäst och redan efter knappt 3 minuters spel kunde Johan Ryno ge gästerna ledningen. Detta i powerplay, efter att Per Hållberg blivit utvisad för hemmalaget.

Efter målet drog Leksand dock på sig en rad utvisningar, vilket bäddade för Asplöven, som kunde kvittera fram till 1-1 efter knappt halva perioden.

Leksand återhämtade sig dock och kunde återta ledningen, knappa minuten från pausvila. Denna gången var det Filip Forsberg som slog in en retur från Puurula.

I den 2:A perioden fick Asplöven först återigen spela powerplay, men lyckades inte utnytja det det här gången. Istället var det Leksand som kunde utöka sin ledning några minuter senare. Jens Bergenström lyfte in pucken i nät, efter ett mycket snyggt förarbete av Gabbe Karlsson.

Mycket mer hände inte i mittenperioden, men Asplöven kom ut mycket starkt i den 3:e perren och kunde ganska så snabbt reducera fram till 2-3.

Leksand vek dock inte alls ned sig. Man körde på som tidigare och fick också utdelning. Mark Hurtubise kunde slå in 4-2 till de blåvita, men det stannade inte där.

Asplöven satsade allt och plockade puurula med 4 minuter kvar att spela. Man tryckte på bra nere mot Leksandskassen, men Leksands defensiv var mycket bra och slutligen kunde Johan Ryno göra 5-2 i öppen kasse, varefter Puuryla kom in på isen igen, men lyckades inte hålla tätt för det. Bara sekunder senare kunde michael Raffl åka förbi hela Asplöven, runda Puurula och lägga in slutresultatet, 6-2 till Leksand.

En tämligen komfortabel seger och 3 mycket härliga poäng följde med spelarna hem till Dalarna igen.

Mora - Malmö 3-2 SD

Almtuna gör 4 mål, men får ändå inte med sig någon poäng. Målvaktsspelet håller inte där... Detta trots att det är Jhonas Enroth som vaktar kassen. Inget dåligt namn direkt...

Mycket starkt av Troja att ta 3 pinnar hemma mot Djurgården. Det ingick nog inte riktigt i Djurgårdens planer...

Både SSK och Malmö, som har varit seriens mest formstarka lag nu ett bra tag, tappade här poäng. Båda 2 förlorade dessutom, Malmö efter sudden och SSK efter straffar. Mycket viktiga poäng där för både Oskarshamn och Mora i striden kring sträcket.

Karlskrona nollar igen och ja, nu är det nog snart kört för Blekingelaget. Tur för dem var ju dock att både Almtuna, Asplöven och Tingsryd där ovanför förlorade.

Elitserien har också spelats och där gick det såhär under torsdagen:
Luleå - Skellefteå 0-3
Timrå - AIK 3-4 str
Brynäs - Rögle 5-4 SD
Växjö - Frölunda 3-0
Linköping - Modo 4-5 SD

AIK kvitterade mot Timrå med bara några minuter kvar att spela och sedan tog man också med sig bonuspoängen. Surt för Timrå, men desto bättre för AIK.

Detsamma gjorde LHC mot Modo. Man kvitterade med dryga minuten kvar att spela, men så lyckades Modo ändå ta med sig bonuspoängen hem till Övik.

Starkt av Rögle att plocka poäng i Gävle. Tyvärr tog ju alla andra bottenlag också poäng,så faktum är att man tappade på både Växjö, som inte hade några problem med Frölunda, och AIK.

Skellefteå vann Norrlandsderbyt ganska enkelt. Alla mål kom i den 1:a perioden.