Match i Uppsala

Efter en dryg veckas uppehåll för de blåvita var det under måndagen äntligen dags för match igen. Motståndet stod nästjumbon Almtuna för och det var också hemmalaget Almtuna som öppnade matchen klart bäst och tog också ledningen efter drygt 4 minuters spel.

Leksand kom inte alls upp i den nivå man oftast brukar hålla och Almtuna ägde den 1:a perioden totalt. Man skulle också göra 2-0 innan slutsignalen för perioden ljöd.

En mycket svag period av de blåvita, som dock lade den perioden bakom sig, bet ihop och kom igen som ett nytt lag i mittenperioden.

Man åkte mer skridskor och var helt klart med bättre i matchen redan från start. Reduceringen skulle också komma. Michael Raffl tryckte in 1-2 bakom Alexander Hamberg i Almtunakassen.

Bara minuter senare skulle det också vara kvitterat. Nu var det Johan Ryno som smällde upp pucken i nättaket bakom Hamberg och vi hade 2-2 på tavlan inför den sista perioden.

Leksand fortsatte att ösa på i den sista perioden. Man skapade chans på chans och var helt klart det bättre laget. Man fick också med sig utvisningarna, men när Victor Rolin-Carlsson återigen klev in på isen efter att ha tillbringat 2 minuter på botbänken, ja, då kunde han enkelt vandra in i Leksands zon och snärta upp 3-2 till Almtuna i Hanses ena kryss.

En riktig kalldusch för Leksand, som annars ägde matchen. Man skulle också få utdelning. Återigen var det Johan Ryno som tryckte in pucken i nät bakom Hamberg och det var kvitterat fram till 3-3.

Den ställningen stod sig också perioden ut, även om Leksand var det något hetare och bättre laget. Hamberg spelade dock bra och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev dock minst sagt avslagen. Inget av lagen tog några chanser och matchen gick istället till straffar, där det var målvakternas kväll. Daniel Hermansson var den enda som lyckades överlista Hanses och därmed gick bonuspoängen till Almtuna. En mycket välbehövlig sådan där i bottenstriden.

Södertälje - Västerås 4-3 str

En överlag jämn omgång, förutom i Ljungby. 0-9. 0-9! Detä r inte okej, inte någonstans. Snacka om bottennapp för Trojakillarna. Bofors var dock glada, för i och med den storsegern tog man över serieledningen från Leksand igen.

Tingsryd plockade ännu en trea och man krigar på riktigt bra där, trots sina gigantiska ekonomiska problem som man dras med just nu. Örebro är inte alls i balans just nu och förlorar igen. Faktum är att man snart är utanför playoff. Det har tightat till sig rejält där kring sträcket nu.

Djurgården är nu återigen uppe över sträcket. Det var ett bra tag sedan senast nu, men det var en riktigt stark seger där, när man vände 1-3 till 4-3, utan några NHL-stjärnor. Muray, Landeskog och grabbarna har nämligen tackat för sig. Ändå blev det seger. Sttarkt av DIF.

Karlskrona drog ifrån till 2-0 i inledningen av 2:a perioden, men på bara några minuter hade Asplöven både reducerat och kvitterat. Karlskrona tog visserligen bonuspoängen, deras 17:e poäng för säsongen. Dock tog man inte in något på framförvarande lag, eftersom att Almtuna också tog 2 pinnar och Tingsryd vann.

En Elitseriematch har också spelats och där gick det såhär:
Frölunda - AIK 1-2

Frölunda hade ledningen, men AIK vände i sista perioden. Det avgörande målet kom med bara 36 sekunder kvar att spela och det var förra årets poängkung i Västerås, Broc Little, som gjorde det. Dessförinnan hade Frölunda några minuter tidigare missat en straff. En grymt tung förlust för Göteborgarna, men en väldigt skön seger för Gnaget.