Ahlsenfeldt lånas in

Ja, som rubriken säger har Leksand under denna veckan lånat in Modos målvakt, Oscar Ahlsenfeldt. Faller det väl ut är det en positiv förändring för alla parter. Hanses har inte riktigt kommit upp i den nivån som han höll under förra säsongen, så detta kanske kan sporra honom ännu mer nu, + att Jens Holmström under tiden lånas ut till Borlänge i Div. 1 och där får massa speltid, vilket är bra för honom.

Ahlsenfeldt vaktade också kassen under onsdagens match, då Karlskrona för 2:a gången den här säsongen kom på besök till Tegera arena. Serien är alltså nu inne i sin 3:e fjärdedel.

Den inledande perioden var dock en sömnig historia. Inget av lagen spelade på topp, i varje fall inte Leksand, som ändå, trots en ganska medioker period, kunde gå till pausvila med 1-0 på tavlan. Detta efter att Jakob De La Rose tryckt i en retur från Timo Leinonen i Karlskronakassen.

Inte heller den 2:A perioden bjöd på något vidare spel. Karlskrona spelade kanske något bättre än i den inledande perioden och hade ett riktigt bra boxplay i inledningen av perioden, då Leksand inte kom till några farligare avslut alls.

Efter knappt halva perioden gjorde man dock det, när Karlskrona åkt på ännu en utvisning. Nu var det Gabbe Karlsson som styrde in 2-0 bakom Leinonen, på skott från Ryno.

Sista perioden chockstartades av Leksand, som hade haft en ledning med 4-0 redan efter några minuters spel, men båda dessa mål dömdes bort, då spelet redan var avblåst.

Istället kom 3-0 några minuter senare. Nu var det Tobias Forsberg som nätade.

En annan Forsberg, nämligen Filip, skulle också han göra mål. Med 4 sekunder kvar att spela tryckte han in slutresultatet, 4-0 till hemmalaget. Detta dock inför en ruskigt dålig publiksiffra. 2875 åskådare...

Malmö - Örebro 1-5

Först och främst Tingsryd. Det är grymt starkt av dem att åka upp till västerås och nolla hemmalaget. Målet kom med knappa 5 minuter kvar att spela och det var Jordan Smotherman som blev stor matchshjälte för TAIF. Det innebär också att de återigen är uppe över sträcket, eftersom att både Almtuna och Asplöven förlorade, båda dessutom med 3-0.

Södertälje fortsätter att vinna. Inte lika klart som för någon månad sedan, men man tar de knappa segrarna och det är de som är viktiga att ta. Detta innebar att man nu återigen är uppe på direktplats, eftersom att Västerås förlorade.

Förlorade gjorde även Malmö, som inte fick en lika bra start på december som hela november var. Det var en riktig sexpoängsmatch och Örebrosegern innebär att man nu är före Malmö i tabellen igen.

HV 71 - Linköping 0-2

Rögle är långt ner i träsket nu. Timrå är en av deras värsta konkurenter där nere i bottenträsketm så en sådan match ska man vinna om man ska undvika kval, men icke. Säsongen är nog på väg att rinna Ängelholmarna ur händerna, precis som för Karlskrona i Allsvenskan.

Inte heller HV har någon vidare form. Ännu en förlust, ännu en match utan mål. Inte bra för Jönköpingslaget...

Starkt av Brynäs att åka upp till Skellefteå och ta med sig alla 3 poängen hem till Gävle.

Frölunda har fått upp bra fart nu och vinner igen. På straffar, men ändå en seger och 2 mycket viktiga poäng.