Träningsmatcherna är igång

Träningsmatchandet har nu dragit igång och Leksand har öppnat försäsongen på ett strålande sätt.

Man började med att slå tillbaka ett av fjolårets semifinallag i Elitserien, Färjestad. Matchresultatet skrevs till 3-2 i de blåvitas favör. Man ska dock inte dra allt för stora växlar av det hela, då det för båda lagen var 1:a matchen på ungefär 4 månader. Seger är dock alltid seger, så det känns så klart inte helt fel att slå tillbaka ett såpass etablerat motstånd.

Därefter var det ännu ett Elitserielag som stod för motståndet, Modo. 1:a matchen i Tegera arena för säsongen och även här blev det en 3-2-seger i de blåvitas favör. Modo hade dock ingen match i benen, med andra ord var det deras 1:a matchande för försäsongen, medan Leksand, som skrivet ovan, redan hade besegrat Färjestad. Modoiterna såg minst sagt sega ut under matchupptakten och inte heller leksingarna såg på hugget ut.
I 2:a perioden var det dock andra bullar. Leksand fick en kanonstart och redan efter 17 sekunder kunde hemmalagrt ta ledningen. Även efter att Modo kviterat kunde man snabbt återta ledningen, 15 sekunder senare och 41 sekunder från paus fastställde man det som också senare skulle bli slutresultatet, 3-2.

Idag var det dags för ett 3:e Elitseriemotstånd, då också säsongens 1:a förlust kunde inkasseras. Hela 0-4 stod det på tavlan när Växjö gästade Tegera arena under söndagen, då det dessutom var fri entré till matchen. Växjö var överlägsna den här dagen och det var inte mycket att snacka om. Detta var dock Växjös 1:a träningsmatch för säsongen, så det var en fin skalp man tog där.

Almtuna - Brynäs 3-1

Man ska som sagt inte dra för stora växlar av dessa försäsongsmatcher, men jag måste ändå säga att det är starkt av ett bottentippat Almtuna att slå de regerande svenska mästarna med 3-1 hemma i Gränbyhallen. Tror man firade 80 år just den dagen och det ville man så klart göra på ett bra sätt. Det lyckades man med.

Andra bottentippade lag är Karlskrona och Asplöven, som även de har vunnit. Asplöven hade dock inget att sätta emot Luleå, som ledde med 2-0 redan efter 2 minuters spel. Däremot tvålade man dot ett Skellefteåförstärkt Piteå, som man dock ska ta.