Genrep mot Västerås

Så var det då dags för den allra sista försäsongsmatchen för denna gången, nu borta mot Västerås i ABB arena.

Filip Forsberg var återigen på banan, + de båda nyförvärven, Mark Hurtubise och Johan Ryno.

Det var Leksand som öppnade aningen bättre. Man slängde puckar på mål och vann tekningar. Den forne Morakeepern i Västerås, Lasse Johansson, var dock stabil och istället var det Hanses som fick släppa det 1:a skottet förbi sig, en styrning han var chanslös på, och det var 1-0 för hemmalaget Västerås.

2-0 var sedan mycket nära, när Hanses släppte en lite farlig retur, men redde upp situationen. Västerås fortsatte dock att trycka på. 2-0 hängde i luften.

Leksand tog sig dock ur det hela och satte istället lite press mot Johansson när Norén fick iväg ett bra skott som båda nykomlingarna, Hurtubise i Ollas gamla #14 och Ryno i #61, var där och högg på. Dock inget mål, men man skulle få ett powerplay när Viktor Mårtensson åkte ut för Västerås.

Man skapade relativt bra tryck, men lyckades inte få in pucken bakom Lasse Johansson, som fortsatt höll nollan.
Istället var det Västerås som kunde utöka till 2-0, efter en något tursam sarjstuds. Markus Jonsson var det som stod för det målet.

Leksand fick börja mittenperioden i BP, efter att Gabbe Karlsson åkt ut mot slutet av 1:a. Man klarade dock av det strålande bra och pressade sedan på ordentligt mot Västeråskassen. Lasse Johansson var dock fortsatt bra, men Västerås fick inte ut pucken. Ett rejält tryck från leksandshåll, men ingen utdelning, inget mål, och till slut kunde Västerås ändå få ut pucken och 3-0 var nära, men Markus Ljung sköt utanför.

Bibic åkte ut och Västerås fick powerplay på nytt. Man pressade återigen på ganska så bra, men Erik Hanses var tät i mål och Leksand kunde klara av det.
Gabbe Karlsson åkte dock även han ut, nästan exakt på samma tid som i 1:a, vilket innebar att perioden skulle avslutas i BP. D.v.s. den skulle ha gjort det, om inte Västerås åkt på en utvisning strax därefter, när Leksand kontrade i BP.

Ingenting hände där och sista perioden var i antågande. Den öppnades dock inte alls lika bra. Leksand hade spelat bra under den 2:a perioden, fått bra tryck mot Västeråskassen, men Lasse Johansson höll nollan. Nu fick man inte alls samma tryck, Västerås rensade effektivt varje gång man försökte sig på ett uppspel. Filip Forsberg kom dock fri, men skottet gick rakt på Johansson.

William Karlsson, som gjorde 1-0-målet, åkte ut och Leksand fick en fin chans att redusera. Västerås box var dock riktigt bra och lät inte leksingarna komma till några farligheter. Nej, det kändes som att Västerås kontrolerade det hela ganska bra och man var dessutom nära 3-0, när pucken tog i målramen.

Med knappa 2 minuter kvar kom dock reduseringen. Filip Forsberg kunde till slut trycka in en retur från Johansson, efter viss kalabalik framför kassen och vem fick ass. på den om inte Jens Bergenström!

Tiden var knapp och tickade obönhörligt fort. 2-2 var dock väldigt nära, men Johansson lyckades blockera. Hanses stack ur kassen och det var spel 6 mot 5. Bödker visade fina takter och sköt flera skott under den sista minuten, men inte förbi johansson och Västerås kunde vinna matchen med 2-1.
Trots det var det en väl genomförd match, som kunde ha haft betydligt fler mål än den hade, men 2 storspelande målvakter satte stopp för det.På lördag är det nu dags för säsongens 1:a match, nere i Ängelholm, mot ett annat förmodat topplag, Rögle. Det blir en tuff match, men noterbart är att alla lag som tippas i toppen av tabellen börjar borta, utom Mora, som tar emot Malmö hemma i FM Mattsson arena. En tuff match även för rödhökarna, då Mora har imponerat ganska bra på slutet, genom 8-0 mot Örebro och 2-2 mot Elitseriemotstånd i form av Timrå.
Redan nu ikväll drar dock säsongen igång. Inte Allsvenskan, men Elitserien tjustartar med Frölunda - Växjö i Scandinavium. Låt se vad nykomlingarna kan ställa till med! Det ska bli en intressant match att följa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0