Första trepoängaren för säsongen!

Kom först i den 4:e omgångern, hemma mot ett bottentippat Borås.

Timander slarvade direkt i inledningen och Borås öppnade matchen piggt, men åkte på en utvisning, där Leksand dock inte alls fick till powerplayet. Efter detsamma trampade man dock igång och Johan Ryno fick några riktigt bra lägen. Det bästa läget hade nog dock ändå Filip Forsberg, som gick köksvägen, men pucken ville inte in i mål. Inte förrän Jakob Blomqvist avlossade ett hårt skott från blå, där den f.d. Malmömålvakten, Jonatan Bjurö, var chanslös och det var 1-0 för Leksand!

Olimb var sedan nära på att näta på nytt för Leksand, men missade mål, efter att ha dragit sin back. Man fortsatte dock att trycka på och Bjurö hade viss tur med vissa skott.

Borås åkte på ännu en utvisning, men i det efterföljande powerplayet åkte först Ryno ut, efter att ha haft ytterligare några bra skott på mål, och sedan Blomqvist. Istället PP för Borås alltså. Där skapade man dock ingenting, knappt några skott på mål, men efteråt var Jens Karlsson mycket nära att kvitera, men pucken tog i stolpen bakom en annan Jens, nämligen Holmström, som matchen till ära vaktade Leksandskassen.

Bödker gjorde sedan ett grymt misstag bakom mål, vilket sånär gav Borås en kvitering, men sådan tur var var Holmström med på den och Leksand kunde istället kontra och 2-0 var mycket nära, när Prestberg passade Gabbe Karlsson, som sånär hittade Hurtubise framför mål.

2:a perioden började lite bättre än den 1:a, men så slarvade man ännu mer och åkte på ytterligare en utvisning. Borås powerplay var bättre än i den 1:a och man skapade visst tryck nere mot Holmström, men till slut lyckades Leksand få undan pucken och klara av det hela. Slarvet fortsatte dock och 2-0 som sedan kom var kanske inte jättevälförtjänt, men likväl ett mål.

Borås gav sig dock inte, men var lite för heta på gröten och åkte på ett lagstraff för 6 spelare på isen. Leksands efterföljande PP var ganska okej och Prestberg fick ett bra läge, när en leksing passade fram pucken bakom mål, men inget mål. Istället kunde Borås klara av det hela och sätta press på Leksand, som fortsatte göra misstag, vissa större än andra. Ett stort misstag gav en Boråsspelare friläge, men Holmström var grym i mål och plockade den.

Borås öppnade 3:e perioden klart bäst. Holmström visste inte riktigt var pucken var och det var smått kaosartat framför kassen, men till slut kunde leksingar rensa undan. Reduceringen hängde dock i luften och var mycket nära, även när Jens Karlssons skott styrdes på Knuts skridsko och var nära ppå att ställa Holmström, men han klarade det.

Borås fortsatte att trycka på, men Leksand med Jens Holmström i spetsen försvarade sig bra, även om det var nära för Borås några gånger.

Nej, man imponerade inte alls från Leksandshåll, men seger blev det, 3-0 kom i öppen kasse och blev också slutresultatet, inför ögonen på endast 2821 åskådare. Riktigt dåligt, tyvärr.

De andra matcherna slutade såhär:
Rögle - Malmö 2-5
Oskarshamn - Mora 4-2
Tingsryd - Västerås 1-2
Södertälje - Örebro 3-1

Noterbart är att Malmö vänder 0-1 till 2-1 mot Rögle temligen snabbt och sedan kan dra ifrån till 5-2 i sista perioden, efter att Rögle kviterat fram till 2-2. Starkt!

Noterbart är också att Västerås hade det tufft borta mot Tingsryd, men lyckades till slut ändå ta 3 poäng och är därmed fortsatt serieledare av Hockeyallsvenskan 2011/12, med maximala 12 poäng. Leksand klättrade upp till 10:e plats i och med kvällens seger, med sina 5 poäng. På onsdag möter man just Västerås. Det blir en oerhört svår match att ta 3 pinnar i, men ingenting är omöjligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0