Daladerby i fiendeland

Så var det dags för säsongens 3:e match, även detta en förmodad toppmatch, dessutom mot ärkerivalerna från övre Siljan, Mora. Med andra ord, dags för säsongens 1:a Daladerby!

Det var Mora som öppnade bäst, men drog också på sig matchens 1:a utvisning, Kim Nabb, vilket innebar PP för Leksand, där man visserligen skapade lite tryck, men man spelade lite för svårt och det blev inte jättefarligt och Mora kunde bli fulltaliga igen.

Michael Rafl hade inte sin bästa kväll. Först många svåra pass i PP, sedan fler svåra pass i nästa PP, när ännu en Moraspelare åkte ut, och slutligen åkte han själv ut i det efterföljande powerplayet, vilket gav Mora chansen i dryga minuten i spel 5 mot 4 när Sundström kom in på isen igen. Man skapade ganska bra tryck och fortsatte att trycka på efter att Rafl kommit in på isen igen.

Mora tog över perioden mer och mer och fick ännu mer övertag när Prestberg åkte ut 2+2 för Slashing. Leksands box var dock riktigt, riktigt bra och man kunde reda ut det hela och få lite mer vind i seglen, stärkta av den insatsen.

Jakob Johansson åkte ut 2+10 för Roughing och Abuse of officials mot slutet av perioden, något jag tror jag aldrig varit med om tidigare. Patrik Norén åkte ut tillsammans med honom, men bara 2min, så 2:a perioden startade i spel 4 mot 4, men strax därefter åkte Bergenström ut och Mora fick powerplay igen. Ett powerplay som dock inte var något av de bättre de har presterat, samtidigt som Leksands BP var mycket bra och stabilt. Man rensade och teckte skott och Hanses i mål hade inga problem att hålla puckarna borta från nätet.

Leksand höjde sig rejält efter utvisningen och Filip forsberg fick ett jätteläge, men Hansen var med på den. Leksand fortsatte dock att ligga på och fick också med sig en utvisning, när Ryno kom i ett fint läge, men blev slashad.

Man skapade hyfsat bra tryck under powerplayet och med bara sekunder kvar av detsamma fick Ken-André Olimb iväg ett fint skott från blå, som gick mellan benen på Hansen och det var 1-0 för Leksand!

Mora återställde dock ordningen mindre än minuten senare, när Timander åkte ut för kneeing och Mora bara behövde några sekunder på sig i powerplay för att kvitera genom Robin Gartner.

Efter kviteringen jämnade spelet ut sig, samtidigt som det tuffade till sig. Flera fina lägen från båda håll, flera härliga tacklingar och ännu ett PP för Leksand, när samme Sundström åkte ut igen.

3:e perioden var inte mycket att hänga i julgranen. Leksand slog ifrnå sig rejält i början, men lyckades ändå få med sig en utvisning. Powerplayet var dock inte heller bra och Mora kunde klara av det och dessutom ta ledningen, något tursamt. Dion Knelsen, som nu var tillbaka efter smällen i 1:a matchen mot Malmö, då han fick föras till sjukhus.

Leksand hade en puck inne, men målburen var ur sitt läge, och Gabbe Karlsson hade en jättemöjlighet, men pucken ville inte in. Tiden gick och Hanses lämnade kassen. Spel 6 mot 5. Lägena ville dock inte infinna sig och Mora kunde istället, precis som det brukar bli när man plockar målvakten, göra 3-1 i öppen kasse och därmed ta 5:e raka mot Leksand, inför ett fullsatt FM Mattsson arena.

Övriga matcher under helgen slutade såhär:

Fredag:
Borås - Tingsryd 3-2
Troja - Södertälje 6-3
Sundsvall - Almtuna 2-4
Rögle - Bofors 4-2

Här kan man, så klart, främst notera Trojas 6-3-seger över SSK. Riktigt, riktigt starkt!

Borås blev också, precis som jag sa, det lag som inte står på 0 poäng efter fredagens match mot Tingsryd, som jag förövrigt kom på redan har en poäng, den man plockade borta mot Sundsvall i 1:a matchen.

Lördag:
Malmö - Västerås 2-6
Oskarshamn - Örebro 3-1

Att Västerås ångar på som man gör är kanske ingen jätteskräll, men att slå ett stjärnspeckat lag som Malmö, dessutom med 6-2, det är inte illa! Även det ett rejält styrkebesked.

Även Oskarshamn visar pro på styrka när man slår Örebro hemma med 3-1. Ett Örebro som Leksand föll hemma mot med 2-4 i förra veckan. Serien är med andra ord väldigt jämn i år.

Söndag:
Almtuna - Troja 3-2
Bofors - Sundsvall 5-1

4:e omgången startade igår och vi ser att Bofors övertygar hemma i Nobelhallen. Kanske inte mot jättebra motstånd, men faktum är att det är denna match av de 4 Sundsvall har spelat som man varit mest ustpelade i.

Lite Div. 1 spelades också under söndagen:
Grupp A:
Kiruna - Teg 8-0
Piteå - Klemensnäs 2-3 SD
Asplöven - Luleå Rebels 5-2
Björklöven - Kalix 3-0

Att Kiruna kör över Teg med 8-0 är klart noterbart, men även att Björklöven och Asplöven fortsätter att ånga på.

Grupp B:
Njurunda - AIK Härnösand 5-2
Kramfors - Östersund 0-13

Östersund, oj, oj, oj. 13-0 är inget annat än imponerande. Grymt!

Grupp C:
Ore - Falu IF 2-0
Tierp - Söderhamn 5-1
Borlänge - Lindlöven 4-2
Hedemora - Hudiksvall 3-8

Grupp D:
Värmdö - Nyköping 3-4 str
Vallentuna - Nynäshamn 3-4 SD
Wings - Nacka 5-2
Huddinge - Åkers IF 3-5
Järfälla - Visby 1-4

Wings har börjat få upp farten nu och här kan man också notera att man är det ända hemmalaget som vinner. Att Huddinge åker dit med 5-3 mot Åkers IF, det är lite överraskande måste jag säga.

Grupp E:
Skövde - Grästorp 9-4
Vita hästen - Tranås 8-1
Gislaved - Mjölby 2-4
Kumla - Vimmerby 3-5
Mariestad - Arboga 7-5

Hästen fortsätter att ösa på och nykomlingarna fortsätter att göra det bra. Gislaved var ingen lätt nöt för Mjölby att knäcka borta och Vimmerby tar dessutom en seger borta mot Kumla.

Grupp F:
Halmstad - Kristianstad 2-3 SD
Karlskrona - Mörrum 3-2 str
Kungälv - Pantern 5-2
Olofström - Kallinge 1-2 SD
Helsingborg - Nybro 1-2 SD

Även i Grupp F måste vi lyfta fram nykomlingarna, Kallinge/Ronneby och Helsingborg, som båda plockar poäng, Kallinge dessutom på bortais, mot meriterat motstånd som Olofström. Bra jobbat!

Damernas riksserie har nu också dragit igång och söndagens matcher slutade enligt följande:
Leksand - Munksund 3-0
Segeltorp - AIK 1-4
Brynäs - Modo 3-1
Linköping - Ormsta 9-1

Leksand tar alltså en seger och håller dessutom nollan, men man gör "bara" 3 mål framåt. En seger är dock alltid en seger.

Att Linköping slår Ormsta med 9-1 är noterbart, lika som att AIK slår de regerande svenska mästarna, Segeltorp, som faktiskt inte är favoriter i år, eftersom att man har tappat många tongivande spelare.

Även juniorlagen har varit i farten under helgen och såhär gick det under söndagen:

J20
Leksand - Djurgården 5-4 SD

J18
Leksand - Arboga 9-4

Seger för båda 2 alltså. Fin målproduktion från J18 och starkt av J20 att ta 2 hemma mot Djurgården.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0