Tillbaka i gamla spår?

Drygt 3500 åskådare hade under onsdagskvällen letat sig till Tegera arena för att se ettformstarkt Leksand ta emot seriejumbon Sundsvall.

Det var också sundsvall som öppnade bäst, men Leksand tog tillbaka komandot direkt och efter drygt 4 minuters spel kunde Michael Rafl sätta 1-0 bakom Gustav Lindwall i Sundsvallskassen, efter mycket stök vid sargkanten, där Hurtubise till slut fick tag i pucken och serverade en nästintill fri Rafl!

Leksand fortsatte att äga spelet, förstakedjan med Prestberg, Gabbe Karlsson och Bergenström skapade flera fina lägen, men avsluten var för klena och Lindvall kunde avstyra dem alla.

Sundsvall lyckades dock få till viss snurr i Leksandzonen, men leksingarna kunde kontra och Martin Karlsson kunde sånär utöka Leksands ledning till 2-0, men han fick inte heller riktig träff på pucken och Lindvall kunde även ta det skottet. Sundsvall fick också de sånär en kontring, men det avstyrdes av Bödker, som i gengäld åkte ut för Crosschecking. Leksand har dock seriens bästa boxplay och det visade man fortsatt prov på här. Sundsvall kunde inte etablera något som helst tryck och Leksandsledningen stod sig alltjämt.

Sundsvall fick dock ett jätteläge mot slutet av perioden, men Hanses var bra med. Leksand ville inte vara sämre, så man kontrade och Hurtubise fick iväh ett skott som Lindvall räddade med masken.

Leksand var mycket nära 2-0 precis i inledningen av 2:a perioden, men pucken ville inte in bakom Lindvall och den där riktiga udden i anfallen saknades.

Sundsvall fick ännu ett PP, men skapade återigen ingenting, varefter Leksabd fick chansen och man skapade i princip ingenting heller, mer än Olimbs chans, men skottet gick över, varefter Prestberg missade öppet mål, efter att Sundsvall blivit fulltaliga.

Man åkte dock på ytterligare en utvisning, men inte heller nu ville spelet i PP stämma för Leksand, som nu har tillsatt gamle powerplayklippan för att få ordning på det, Mikael "Challe" Karlberg. Det tycktes dock inte hjälpa i denna matchen, som bjöd på ganska händelselös och tråkig ishockey. Leksand var det lag som hade spelmässigt övertag, men Sundsvall höll leksingarna effektivt borta från kassen, + att avsluten inte var av den skarpare sorten. Inte heller Sundsvalls anfall var något vidare och Hanses kunde fortsatt hålla nollan, trots en straff för Sundsvall när en Sundsvallsspelare drogs ner i halvt friläge, efter 2 spelade perioder.

Leksand inledde sista perioden i PP, men inte heller denna gången gav det resultat, trots att Sundsvall åkte på ännu en utvisning precis efter att man klarat av den 1:a.

Nej, effektiviteten från tidigare matcher från Leksands håll var som bortblåst. Man fick inte till avsluten och Lindvall kunde enkelt styra bort de skott han fick mot sig, som ändå var ganska många, till skillmad från Sundsvall, som bara stack upp då och då. Med andra ord en ganska lugn, men samtidigt farlig, afton för Hanses i Leksandskassen.

Leksingarna lade dock i ytterligare en växel och pressade på ganska bra under några minuter mot Lindvall i Sundsvallskassen, men med lite tur kunde han rädda alla skott och pressen avtog så småningom igen.

Sundsvall gjorde ett sista försök att försöka få till en kvitering, precis som Troja gjorde senast. Man plockade Lindvall och tog timeout med 5 sekunder kvar. Det var tekning nere hos Hanses, men leksingarna kunde klara av det och ta säsongens 2:a 1-0-seger, den 1:a mot Tingsryd.

3 poäng är alltid 3 poäng, som sagt, men det var ingen övertygande historia. Man är lite tillbaka i gamla fotspår igen, svårt att göra mål. Vi får hoppas att det släpper nu på lördag, för då är det tuff bortamatch mot nya serieledarna, Örebro. På måndag ställs man så mot serietvåan, Västerås hemma i Tegera arena, så nu väntar 2 mycket tuffa, men viktiga, matcher.

Övriga resultat:
Malmö - Almtuna 3-0
Tingsryd - Troja 7-3
Borås - Mora 2-3
Södertälje - Bofors 1-2
Västerås - Örebro 3-4

Det blev en jämn historia i ABB arena, seriefinalen mellan Västerås och Örebro. Gästerna ledde med 2-0 efter 1:a perioden, men Gurkorna kom tillbaka i 2:a och gick upp till 2-2. I sista tog man också ledningen, men Örebro var starka och ville inte ge sig. Man fick in kviteringen igen och kunde med några minuter kvar sätta segerpucken bakom Lasse Johansson i Västeråskassen.

Det innebär att Örebro nu är nya serieledare på 33 poäng, 2 före Västerås. Malmö hänger sig kvar på 3:e plats i och med den ganska väntade segern mot Almtuna, som alltså inte kunde hänga på Playoff-tåget, och både Leksand och Bofors gjorde detsamma. Det innebär att det är ett hopp på 7 poäng från 5:an Bofors till 6:an Oskarshamn.

Tingsryd gör en grymt bra insats nere i Nelson garden arena och slår Troja med hela 7-3, jag som sa att de matcherna brukar vara jämna. Faktum är att dessa 7 mål var över 1/3 av vad man tidigare hade presterat på hela säsongen, så det var riktigt bra jobbat!

Div 1:
Grupp A
Piteå - Boden 8-4

Grupp B
Sollefteå - Ånge 4-3
Östersund - Kovland 3-2
Kramfors - Njurunda 3-4
Härnösand - Örnsköldsvik 5-6

Njurunda fortsätter att vinna, kanske är man på väg upp i tabellen?

Grupp C
Hedemora - Söderhamn 12-0
Ore - Surahammar 6-1
Tierp - Lindlöven 8-2
Enköping - Hudiksvall 2-3

Oj, oj! Hedemora! Vilken kross! 12-0 är rena J18-siffrorna, grymt!

Bra jobbat också av tierp och Ore, som båda tar relativt stora segrar.

Grupp D
Värmdö - Nyköping 4-9
Nynäshamn - Vallentuna 4-2
Nacka - Wings 5-4
Åkers IF - Huddinge 4-3

Nyköping ångar på, seger för Nacka igen, som även de kanske är på väg upp i tabellen, och lite förvånande förlust för Huddinge mot Åkers IF.

Grupp E
Kumla - Arboga 1-4
Skövde - Vimmerby 3-6
Gislaved - Grästorp 6-5
Mariestad - Tranås 3-2
Vita hästen - Mjölby 4-0

Vimmerby fortsätter att ösa på och blir mer och mer ett utropstecken. Man blir definitivt att räkna med i striden om platserna till Allettan senare i vår. Dit kommer också Vita hästen att ta sig, som slog Mjölby i Östgötaderbyt med klara 4-0.

Grupp F
Kungälv - Kallinge 1-7
Karlskrona - Kristianstad 1-2
Olofström - Mörrum 9-3
Helsingborg - Pantern 6-2
Halmstad - Nybro 3-2

Kallinge fortsätter även de att övertyga och överraska. Även de blir ett hot för platserna till Allettan i vår.

Det går återigen också att notera att Karlskrona drar mycket folk. 2894 åskådare såg gårdagens match. Det är, om man drar in gårdagens alla Allsvenska matcher i sammanhanget också, den 4:e bästa publiksiffran. Bara Malmö, Västerås och Leksand drog fler. Faktum är att fjolårets Elitserielag, Södertälje, drog mindre än Karlskrona i Div. 1, t.o.m. mindre än Tingsryd där nere i Smålandsderbyt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0