Kvällens matcher

Ikväll drar Allsvenskan vidare med följande matcher:

Malmö - Almtuna 1
Tingsryd - Troja X
Leksand - Sundsvall 1
Borås - Mora 2
Södertälje - Bofors 2
Västerås - Örebro 1

Igår spelades Oskarshamn mot Rögle och den matchen slutade 3-2, efter att Oskarshamn vänt i sista. Läget är alltså fortsatt tungt för Rögle, som står kvar på sina 15 poäng i tabellen. Känns som man har gjort det bra länge nu. Lyckas Almtuna slå Malmö, volket jag tror blir oerhört tufft, Mora slår Borås, vilket jag tror desto mer på, och Troja kryssar eller vinner mot Tingsryd, där det brukar vara jämna matcher, kan man ligga 4 poäng från närmsta lag, 5 från playoff. Inte bra för skåningarna, som har underpresterat rejält såhär långt i år. Man har ju dock haft mycket vid sidan av med Parkinson och allt, men det är dags att komma igång snart tycker man.
Kommit igång har Leksand gjort rejält på slutet och jag tror det blir ännu en seger ikväll, vilket skulle göra att man klättrar upp på 27 poäng och går förbi Malmö, om Uppsalagänget lyckas vinna nere i Skåneland, som jag skrev tidigare. Gör man inte det ligger Leksand kvar på sin 4:e plats i tabellen och drar med sig Bofors upp på 27 poäng, om de vinner i Södertälje. Gör man inte det kliver SSK istället upp på 23 poäng, 1 bakom just Bofors, men 4 efter Leksand.

Toppmatchen i Västerås blir intressant. Vinner hemmalaget rycker man åt sig en ledning på 4 poäng i tabellen, men vinner Örebro går man upp i serieledning för 1:a gången i år, med 2 poängs marginal. Det bästa, för Leksands del, är dock om det kryssas där. Då är vi nämligen bara 5 poäng från serieledning, om Örebro tar extrapoängen där.

Tabellen är just nu dock lite haltande. De flesta lagen har spelat 12 matcher, 13 med ikväll, men både Västerås och Örebro har spelat 13, vilket gör att både Malmö, Leksand och Bofoes, som följer därefter, har ett litet övertag där. Särskillt Malmö, som vid seger i den matchen skulle gå upp i serieledning. SSK har spelat hela 14 matcher, vilket innebär att Troja som följer därefter, bara 2 poäng bakom, har ett bra övertag på dem. Inte bra för SSK. Inte bra heller för Rögle, som har spelat 13 matcher, 1 match mer än framförvarande Almtuna. Läget ser alltså ännu mörkare ut för Ängelholmarna. Det är dock mycket kvar av serien ännu, mycket kan hända, men ikväll plockar vi 3 poäng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0