Islossning!

Man hade bara gjort 7 mål på hemmais innan kvällens match. Skulle det lossna denna kväll?

Det började onekligen på bästa sätt, när Michael Rafl, redan efter 22 sekunder, slog in ledningspucken, assisterad av Ryno och Hurtubise.

En kanonstart med andra ord. 1-1 var dock nära starx efter, men Hanses redde ut det och istället fick Prestberg läget, men även Hudacek var tät. Inte länge till skulle det dock visa sig, för efter 5:23 kunde Jogan Ryno utöka ledningen till 2-0, återigen assisterad av Hurtubise!

Leksand spelade oerhört bra och höll SSK-spelarna från kassen och Erik Hanses på ett mycket effektivt sätt. Målen fortsatte även de att trilla in. 3-0 kom efter dryga 8 minuter, när äntligen Pelle Prestberg fick näta, assisterad av Bergenström och Gabbe Karlsson!

Då fick Södertäljetränarna nog. Det var dags för en timeout och dessutom ett målvaktsbyte. Ut med Julius Hudacek, in med Sebastian Idoff.

Han fick dock ingen rolig start. Efter att SSK försökt etablera lite tryck nere mot Hanses fick Bödker taf i pucken, serverade Bergenström, som inte gjorde några misstag och det var 4-0!

Målen fortsatte att hagla in, men nu var det SSK, som äntligen fick en reducering genom en av slovenerna, Gregorc. Ett svårt skott för Hanses att ta.

SSK ryckte upp sig lite efter målet, men Leksand spelade fortsatt mycket bra och det var oändlig skillnad mot matchen mot Tingsryd för drygt en vecka sedan. Södertälje skulle dock få in ytterligare en reducering innan perioden var slut. Andreas Hjelm gjorde det riktigt snyggt och vi hade 4-2 efter den 1:a perioden, även om 5-2 var riktigt nära vid några tillfällen.

2:a perioden inleddes bra med flera fina lägen för 5-2, men SSK kom tillbaka och Leksand tappade lite av sitt fina spel för den inledande perioden. Man fortsatte dock att slita och fick utdelning. Johan Ryno, återigen, vände bort halva SSK och det var 5-2!

Efter målet ryckte Leksand upp sig igen och var först på varje puck. SSK hade inte en chans och 6-2 var mycket nära när Andersén sköt och Knuts var där på returen, men Idoff lyckades hålla pucken borta från mål. Spelet var dock fortsatt mycket bra. Man slet bra, jobbade på varje puck, ja, man spelade som man ska spela.

SSK saknade inte chanser, men det var Leksands match och man skulle få ytterligare utdelning innan perioden var slut. 6-2 kom med knappa 3 minuter kvar av perioden. Patrik Norén, assisterad av, just det, Johan Ryno, och Hurtubise.

7-2 var också nära innan perioden var slut när Andersén sköt direkt på tekning, tätt över, men 6-2 stod sig efter 2 perioder. 6-2!

3:e inleddes lika bra som de 2 föregående perioderna. Gabbe Karlsson var nära att pricka in 7-2, men strax utanför. Likaså Bergenström och Blomqvist. Andersén sköt i utsidan av buren och fick senare under perioden ett friläge, som kunde ha varit straffsituation, men det blev bara en 2:a på SSK-spelaren och ett powerplay för Leksand. Oerhört lite utvisningar annars i matchen.

Leksand fick till hyfsat bra PP-snurr, men SSK kunde ändå klara av det och därefter rycka upp sig litegrann, även om det fortsatt var Leksand som ägde matchen. Man kunde dock komma till lite fler avslut nere mot Erik Hanses, men han hade inga problem med något av dem och istället fick Leksand ytterligare ett PP med knappa 2 minuter kvar att spela. Med 19:57 på klockan blockerade Idoff och 2 sekunder senare var det 7-2. Pelle Prestberg stänkte in slutresultatet och såg till att man gjorde lika många mål i den här hemmamatchen som man gjort i alla de andra tidigare! Enormt bra jobbat av hela laget, en riktigt bra genomförd match!

Övriga resultat:
Malmö – Oskarshamn 6-2 (spelades under måndagen)

Borås – Rögle 3-5

Mora – sundsvall 4-0

Tingsryd – Almtuna 3-1

Västerås – Bofors 0-3

Örebro – Troja 2-6

Ja, vi ser alltså att jag hade fel. Troja fortsätter att imponera och övertyga mot förmodade topplag. 2-6 borta mot Örebro är inte illa, samtidigt som Västerås åker på sin 1:a förlust för säsongen, dessutom med en nolla framåt. Starkt jobbat av Bofors! Starkt också av Tingsryd att slå lördagens motståndare för Leksands del, Almtuna, med 3-1 hemma i Nelson garden arena, inte Dackehallen längre.

Riksserien:
Brynäs - Leksand 6-0

Det gick dock inget vidare för Leksands damer under onsdagen, när Brynäs kunde vinna enkelt med klara 6-0.

J18:
Färjestad - Leksand 7-4

Inte heller J18 hade någon lyckad kväll i Karlstad, när Färjestad även de, kunde vinna enkelt med 7-4.

J20:
Leksand - Mora 3-1

Då var J20 betydligt mer lyckosamma nu under torsdagskvällen, när man slog Mora i Daladerbyt med 3-1. Mycket bra!

Falu IF - Lindlöven 6-3

Enköping fortsätter att ha det jobbigt. Det ser inte bra ut för laget som var i kvalserien upp till Allsvenskan för 2 säsonger sedan.

Grupp D
Nacka - Åkers IF 0-5
Huddinge - Nynäshamn 10-2
Nyköping - Järfälla 4-2
Vallentuna - Värmdö 2-3

En oerhört viktig seger för Nyköping. Oerhört imponerande av Huddinge att göra 10 kassar på Nynäshamn och av Åkers IF att slå jumbon Nacka med hela 5-0 borta. Starkt!

Grupp E
Kumla - Gislaved 6-4
Mariestad - Vita hästen 2-6
Arboga - Skövde 4-3 SD
Vimmerby - Grästorp 4-1
Tranås - Mjölby 2-0

Hästen är återigen tillbaka i vinnarspåret och Vimmerby fortsätter att göra det oerhört bra, 4-1 mot Grästorp. Kanske inte tuffast möjliga motstånd, men 3 poäng är 3 poäng.

Grupp F
Karlskrona - Kungälv 6-0
Kristianstad - Olofström 4-1
Mörrum - Kallinge 0-5
Nybro - Pantern 4-3 SD

tark hemmainsats där av Karlskrona. Kanske inte heller där mot tuffast möjliga motstånd, men 6-0 är alltid 6-0. Starkt även av Kallinge/Ronneby, som likt Vimmerby bara ångar på och radar upp seger efter seger. 5-0 på bortais är som sagt inte illa, samtidigt som Kristianstad såg till att Olofström åkte på en förlust, vilken gjorde att man numera är uppe på samma poäng som Olofström, nämligen 22.

Kvällens Elitserie slutade slutligen såhär:
Djurgården - Linköping 4-1
Växjö - AIK 0-4
Skellefteå - Luleå 3-2
rölunda HV 3-0
Färjestad - Timrå 1-2 str

Färjestad har alltså fortfarande inte vunnit efter ordinarie matchtid och det såg mycket, mycket darrigt, tveksamt och illa ut ikväll. Nästan som Leksands urusla hemmamatch mot Tingsryd. Man märker verkligen att självförtroendet inte finns där, inte hos något av lagen. Nu är Färjestad dessutom återigen sist i tabellen.

Frölunda fortsätter dock att vinna och Skellefteå står för en grym vändning från 0-2 till 3-2. 3-2-målet kom med mindre än minuten kvar att spela. Grymt!