Hett möte ikväll

Då Södertälje gästar Tegera arena för en riktigt tuff drabbning med Leksand. Det kan bli en jämn historia och jag tror att vi har en bra chans mot Kringlorna. Det gäller dock att spela på topp, för SSK är ett såpass skickligt lag, så gör man intedet, då smäller det bakåt.

Här är kvällens matcher, samt mitt tips:
Leksand - Södertälje 1
Borås - Rögle 2
Örebro - Troja 1
Västerås - Bofors 1
Mora - Sundsvall 1
Tingsryd - almtuna 2

Troja har skrällt mot topplag tidigare och tittar man på statistiken har man faktiskt samlat majoriteten av sina poäng mot jusr topplag, men jag tror inte de skräller ikväll.

Mora tror jag tar hem matchen mot Sundsvall och Rögle tar Borås borta. Storspelar Bellissimo i Boforskassen kan den matchen bli jämn, men jag tror Gurkorna fortsätter att ånga på i serietoppen.

I övrigt möter även Leksand J18 tufft motstånd ikväll i form av Färjestad. Det kan bli en tuff bortamatch, men vi hoppas så klart på seger.

Igår spelades 2 Elitseriematcher:
Frölunda - AIK 3-2 SD
Linköping - Färjestad 1-0

Efter en mållös förstaperiod fick Frölunda hål på Viktor Fasth i 2:a perioden, 2 gånger om, men AIK gav sig inte och fick in en redusering i sista. Man plockade Fasth och faktiskt så fick man till en kvitering och tog därmed matchen till sudden, där dock Frölunda var det starkare laget.

Färjestad fortsätter att ha det tungt. 1-0 till LHC kom redan efter 28 sekunder och därefter fick publiken i Cloetta center, dåliga 5884 åskådare, inte se fler mål. Man får skylla på EM-kvalet när det gäller den dåliga publiksiffran, men de som hade letat sig dit fick i alla fall se en bra och intensiv match, där det smällde ordentligt och där det inte saknades målchanser, men Färjestad hade inte marginalerna med sig, + att en storspelande Fredrik Norrena i LHC-kassen stod i vägen. Färjestad är alltså fortfarande utan fullpoängare efter 10 spelade matcher, i en tabell som haltar litegrann. Såhär ser den dock ut i dagsläget:

1, Frölunda 22p +12
2, Skellefteå 20p +7
3, Luleå 20p +3
4, HV 17p +10
5, Linköping 17p +1
6, Brynäs 16p +3
7, Växjö 15p +1
8, AIK 15p 0
9, Djurgården 14p -6
10, Modo 11p -6
11, Färjestad 8p -12
12, Timrå 8p -13

Det är alltså en väldigt jämn tabell. De 3 översta lagen, Frölunda, Skellefteå och Luleå, innom 2 poäng. Sedan ett hopp på 3 poäng ner till HV, som ändå har ryckt upp sig rejält efter den minst sagt darriga inledningen av serien. Från HV ner till Djurgården på 9:e plats är det bara 4 poäng, så där är det ruskigt tight. Sedan har vi då de 3 nedersta lagen. Modo, som ligger lite för sig själva där, 3 poäng upp till Djurgården och 3 poäng ner till Färjestad och Timrå. Det är med andra ord en ganska otippad tabell såhär långt, men å andra sidan har det bara gått 10 omgångar, 11 för Frölunda och AIK. Så mycket, mycket, kan ännu hända.

Men nu är det först och främst fokus på kvällens Allsvenska matcher!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0