Fruktansvärt lamt och avslaget

Hemmamatch i Tegera arena. En söndagsmatch. 3532 åskådare hade letat sig dit för att se bottenmötet med jumbon Tingsryd.

Det var Leksand som öppnade matchen bäst. Hurtubise missade ett läge och Rafl sköt i stolpen efter drygt 3 minuter, men alltjämt 0-0.

Leksand skulle dock få powerplay, när X-malöiten, Tomas Larsson, åkte ut. Man pressade på ganska bra nere mot Zajkovski i Tingsrydskassen. Det gick dock alldeles för långsamt och Tingsryd kunde klara av det.

Tingsryd var nära ett friläge, men puckvallningen nådde inte den fria Tingsrydsspelaren vid blå och det blev inget av det. Man fick dock ett powerplay, men där var det Ryno som snodde pucken av en Tingsrydsspelare, men Knuts, som fick pucken av Ryno, lyckades inte få in den mellan benen på Zajkovski. Inte heller Prestberg lyckades, när ännu en Tingsrydsspelare slarvade och gav Prestberg ett gratisläge, men man fortsatte att ha förtvivlat svårt att få in pucken.

Det fortsatte att vara svårt för de blåvita när Olimb slog in pucken till Jakob Blomqvist, som inte fick ordning på pucken.

ingsryd stack upp då och då, men det var aldrig farligt för Holmström, som inte hade några problem med skotten. Det var Leksand som hade lägena, men pucken ville inte in bakom Zajkovski.

2:a perioden började precis som den 1:a. Det var Leksand som hade det mästa av spelet och fick flera bra lägen, bl.a. Rafl, som dock sköt högt över och Hurtubise tappade puck vid ett bra läge. Nej, det var inte Leksands match och Tingsryd stod emot bra. Man fick också ett jätteläge, när pucken studsade fel för en leksing, rakt på en Tingsrydsspelare, men Holmström var tät i mål. Rafl gav sedan bort pucken till ännu en Tingsrydsspelare, som fick friläge, men han sköt högt över även han.

Filip Forsberg bjöd så på ett riktigt snyggt nummer, när han drog både Tingsrydsspelare och Zajkovski, men åkte istället ut, för att ha kört på Zajkovski, vilket han egentligen inte gjorde. Han blev dittacklad.

Powerplay för Tingsryd i vilket fall, där man pressade på litegrann mot jens Holmström, men leksingar fick tag i pucken och kunde få ett fint läge i boxplay, men pucken ville som sagt inte i mål för de blåvita. Man kunde dock behålla pucken i anfallszon och klara av det hela, men Tingsryd fortsatte att sticka upp då och då. Tomas Larsson fick ett jätteläge för smålänningarna, men icke. Pucken ville inte heller in för dem.

Fruktansvärt dåligt spel bjöds publiken i Tegera arena på. Det hände ingenting framåt för något av lagen. Det var slarvigt och oprodduktivt. Tingsryd fick dessutom ytterligare ett PP, där man fick 2 jättelägen, men Holmström var fortsatt tät och plockade båda 2 och bidrog till att Leksands BP-statistik inte försämrades. För, ska man se något positivt i det hela så är det att Leksands boxplay är det bästa i hela serien.

Det fortsatte att vara slarvigt och dåligt spel, ett riktigt sömnpiller. Källström tappade pucken när han stod helt ensam på blå och dribblade.

Sista perioden inleddes med chans i spel 5 mot 3 för Leksand, men det var inte alls bra. Alldeles för stillastående och uddlöst.

Tingsryd kunde bli fulltaliga och efter 6:46 small det äntligen, äntligen till bakom Zajkovski. 1-0 till Leksand och det var Jakob Blomqvist som gjorde det!

Leksand skulle kort därefter få en straff, när Filip Forsberg kom fri och drogs ner. Ryno lade straffen med chans att utöka till 2-0, men icke. Skottet gick utanför. 2-0 var dock nära flera gånger, men Zajkovski var tät i mål.

Man plockade Zajkovski med 2:30 kvar att spela och med tanke på matchbilden så vore det som pricken över i:et om Tingsryd trots allt skulle göra 1-1 i spel 6 mot 5. Man pressade också på rejält mot slutet och 1-1 hängde i luften. Holmström var dock tät och leksingarna spelade uppoffrande, vilket ledde till 3 poäng och seger med 1-0. En fruktansvärt dålig match som sagt, men 3 poäng är alltid 3 poäng och det syns inte hur man har tagit dem. Spelmässigt finns dock inte mycket att ta med härifrån. Det är bara att blicka fram mot nästa match, då insatsen förhoppningsvis blir mycket, mycket bättre.

Övriga resultat i helgen gällande Allsvenskan:
Bofors – Örebro 2-3

Almtuna – Mora 3-1

Oskarshamn – Västerås 2-6

Sundsvall – Malmö 2-3

Rögle – Troja 1-3

Södertälje – Borås 5-2

Mitt tips gick alltså inte alls in. Troja kunde, återigen, ställa till det för ett förmodat topplag, samtidigt som Almtuna överraskade något och tvålade dit Mora med 3-1 och Västerås fortsätter att ånga på och körde över Oskarshamn med hela 6-2. starkt!

Elitserien har även den dragit vidare och där slutade det såhär:
Brynäs - AIK 4-3
Djurgården - Växjö 2-1
Modo - Färjestad 3-2 str
Luleå - Timrå 1-4
Skellefteå - Frölunda 3-2

Timrå fortsätter alltså att ånga på, ytterligare en trea kom igår mot Luleå.

Växjö fortsätter att stå upp bra, "bara" 2-1 mot Djurgården på bortais, det är bra jobbat, även om det inte märks i poängräkningen efteråt.

Bottenmötet, eller vad man ska säga, mellan Modo och Färjestad, 2 lag som har haft ruskigt svårt att göra mål och ta poäng, blev också ganska jämnt, men Modo kunde slutligen avgå med segern, även om det krävdes sudden för det.

Div. 1:
Grupp A:
Luleå Rebels - Björklöven 1-8
Teg - Boden 3-2
Piteå - Kalix 1-2
Asplöven - Klemensnäs 4-2

Björklöven fortsätter att ånga på och asplöven slår Klemensnäs, mycket tack vare en grym andraperiod man vinner med 4-0.

Grupp B:
Ånge - Sollefteå 6-5 str
Njurunda - Kramfors 3-5

Straffläggningen mellan Ånge och Sollefteå ska ha dragit ut rejält på tiden om jag tolkar Stats rätt, men slutligen kunde Ånge ändå gå segrande ur det hela.

Grupp C:
Tierp - falu IF 4-3 str
Ore - Enköping 5-2
Söderhamn - Surahammar 7-3
Hedemora - Lindlöven 5-1

Grupp D:
Huddinge - Nyköping 6-3
Åkers IF - Nynäshamn 5-2
Wings - Värmdö 2-3 str
Vallentuna - Visby 0-3
Nacka - Järfälla 5-4

Huddinge är tillbaka i vinnarspåret igen och Visby håller nollan.

Grupp E:
Gislaved - Vimmerby 2-3 str
Skövde - Tranås 3-1
Mjölby - Arboga 2-3
Vita hästen - Grästorp 4-1

Nykomlingsmötet mellan Gislaved och Vimmerby blev jämnt, men Vimmerby drar ändå det längsta strået till slut.
Mjölby gör en bra hemmamatch mot forna Allsvenska laget Arboga och Hästen fortsätter att vinna.

Grupp F:
Olofström - Nybro 4-1
Kungälv - Mörrum 0-3
Pantern - Kristianstad 7-4
Helsingborg - Kallinge 2-1
Halmstad - Karlskrona 1-5

J18:
Leksand - Mora 0-1 str

Daladerby i J18, vilket visade sig bli en väldigt tillknäppt historia. 0-0 efter full tid, 0-0 efter sudden och Moraseger på straffar. Det vittnar om bra defensiv och bra målvaktsspel från båda lagen. Ett annat noterbart resultat i J18 västra serie är Falu IF mot Brynäs, som slutade hela 0-19! Där kan vi snacka utklassning, klasskillnad, bra produktion/mindre bra defensiv, ja, vad ni vill. Ett uppseendeväckande resultat var det i vilket fall.

Riksserien:
Ormsta - Leksand 2-1 str
AIK - Leksand 4-1

Med andra ord, ingen vidare helg för damerna, som har tappat många tongivande spelare inför säsongen. Anna Borgkvist har gått till Brynäs eller Modo, Klara Myrén har dragit över till USA och Cissi Östberg har redan beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan, tråkigt nog.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0