Bra genomförd match

Laget begav sig under fredagen ner mot Oskarshamn, där Ugglorna väntade på andra sidan röda linjen i kvällens match.

Leksand fick en kanonstart, när Jens Bergenström, redan efter knappa 2 minuter, dundrade in 1-0 för Leksand bakom en chanslös Alexander Bengtsson i Oskarshamnskassen.

Därefter fick de blåvita också PP, men det ville inte komma igång och Oskarshamn kunde enkelt reda ut det och var sedan riktigt nära en kvitering, men Hanses i Leksandskassen var bra med på den.

Det var Oskarshamn som hade tagit över taktpinnet efter det avklarade BP:t, men Hanses storspelade i mål och tog flera jättelägen för Ugglorna att kvitera. Man fortsatte dock att pressa på och fick dessutom ett PP, men Leksands box var, precis som tidigare matcher, mycket stabil och de blåvita kunde temligen enkelt bli fulltaliga igen. Oskarshamn fortsatte dock att trycka på, men Hanses var omutlig i mål.

Även i upptakten av den 2:a perioden fortsatte man att pressa på. Niklas Jadeland fick bl.a. ett friläge, men Hanses var kung i mål och plockade den. Istället kom något ologiskt 0-2, efter ett fint skott av Filip Forsberg. Oskarshamn dominerade, inte fullständigt, men ganska rejält och så gör Leksand 2-0. Som sagt, hockey är inte alltid rättvist.

Efter målet kom Leksand in litegrann i matchen igen och fick också ett powerplay, när Uotila åkte ut för Oskarshamn. Då ställde Leksand upp i PP och smack, så satt 0-3 bakom Bengtsson i Oskarshamnskassen, ett slagskott från blå av ingen mindre än Tommy Enström!

Efter det numera obligatoriska powerbreaket i varje period ryckte Oskarshamn upp sig litegrann och fick också in en reducering, till slut, med knappa 2 minuter kvar av perioden, 1-3.

Man tryckte på för ytterligare en reducering i sista perioden och var väldigt, väldigt nära, men Hanses var tät i mål och pucken ville inte in bakom honom. Därför stod sig ställningen 3-1 till Leksand, som kunde ta en oerhört viktig 3:a.

Övriga resultat:
Almtuna - Västerås 2-7
Troja - Malmö 4-2
Rögle - Mora 3-5
Sundsvall - Örebro 2-4
Södertälje - Tingsryd 4-1

Vi ser alltså att Västerås bara fortsätter att ånga på i toppen av tabellen. Bara 2 tappade poäng av 24 möjliga och en överlägsen målskillnad på +21, mot Malmö, som har näst bästa +/-, med +9, är inte illa. Inte alls faktiskt. Tvärtom väldigt imponerande av Gurkorna!

Troja lyckas återigen ställa till det för ett förmodat topplag. Först SSK som man tryckte dit med 6-3 hemma i Sunnerbohov, sedan nere i Ängelholm, där det blev 3-1 mot Rögle, och nu 4-2 hemma mot Malmö. Det är starkt. Faktum är att man har tagit 9/12 poäng mot just dessa topplag. Det är värt att notera.

Rögle fortsätter att ha det oerhört tufft. Förlust igen och man parkerar just nu på en ensam 11:e plats i tabellen med sina 9 inspelade poäng. Sista matchen i omgången, Bofors - Borås, spelas just i detta nu och det står 3-3 med drygt 6 minuter kvar att spela. Bra gjort av Borås!

J20:
Luleå - Leksand 2-3 str

En skön seger för J20, som inte har rosat marknaden såhär i början av serien. Noterbart från J20 i övrigt är Malmö som slår Växjö med 10-2 och Rögle som slår Tingsryd med 9-0, samt Skellefteå som slår Mora med 8-2.