Fjärde raka

Det var Leksand som öppnade bäst i matchen och fick också med sig en utvisning. Powerplayet var dock sådär, medan Bofors box var riktigt bra. Strax efter att Bofors blivit fulltaliga var det ändå 1-0 för Leksand, när Michael Rafl stänkte in pucken bakom Daniel Bellissiomo i Boforskassen.

Leksands box var dock inte sämre, vilket man fick visa upp när Johan Ryno några minuter senare åkte ut. Bofors kunde inte etablera något PP-spel och Leksand blev fulltaliga, varefter spelet var ganska jämnt, ända tills Leksand sstack upp och var mycket, mycket nära mål. Filip Forsberg och Jakob Blomqvist och i momentet efter fick just Blomqvist in pucken och det var 2-0 till Leksand!

Bellissimo var dock inte dålig, tvärtom, han spelade riktigt bra, men 2-0 stod sig perioden ut.

Dock inte långt in i 2:a. Bara 49 sekunder in i densamma rakade Pelle Prestberg in 3-0, efter dubbelskott av Johan Ryno!

Det blev därefter en dubbelutvisning och spel 4 mot 4, där Leksand gjorde det bäst, men inget mål. Istället skulle Bofors slutligen få in en redusering, när Johan Ryno, återigen, satt utvisad, strax därefter.

4-1 var dock nära strax efter, när Prestberg sköt och Bergenström var nära på att få tag i returen, men Bellissimo var mycket bra i mål och höll pucken borta från detsamma. Även Gabbe Karlssons skott, som var mycket nära, hölls borta från mål.

Bofors var dock inte ofarliga de heller, men även Hanses gjorde det bra i mål och Leksand fick återigen visa upp sin stabila box mot slutet av perioden, när man t.o.m. fick spela 3 mot 5, när Hurtubise och Olimb åkte ut med kort intervall. Man klarade dock av det och 3-1 var ställningen efter 2 spelade perioder.

Sista perioden inleddes aningen bättre av Bofors, som fick flera fina lägen, men Hanses stod i vägen och 3-1 stod sig alltjämt, men Leksand kunde succesivt vända på steken igen och efter att Bofors åkt på en utvisning, som man dock klarat av, var det Leksand som pressade på. Bellissimo räddade Bofors och spelade riktigt bra i kassen.

Trots Leksands spelövertag var det Bofors som gjorde målen. På ett skott av Kristoffer Näslund styrde Hanses ut och Thermell kunde enkelt få tag i den och slå in 3-2.

Bofors tog också timeout och försökte strukturera upp en plan för att få in kviteringen. Man plockade Bellissimo, men, som ofta sker, var det istället Leksand som fick tag i pucken och kunde slå in 4-2 i öppen kasse, utan att Bofors fick något egentligt tryck alls mot Hanses.

3 poäng igen alltså, 4:e raka segern och en förkrossande skottstatistik, 37-19 till Leksands fördel.

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Södertälje 3-2 str
Mora - Örebro 0-5
Borås - Troja 4-1
Västerås - Sundsvall 2-1
Oskarshamn - Almtuna 2-3
Tingsryd - Rögle 3-2 SD (spelades i tisdags)

Bra gjort av Borås mot Troja, som tycks ha svårt mot lite sämre motstånd, men utgör ett rejält hot mot topplagen.
Apropå topplag så gjorde inte Västerås någon brilierande insats mot Sundsvall direkt, men det räckte för att ta 3 poäng. Briliera gjorde dock Örebro, som krossar Mora med 5-0 i FM Mattsson arena. Starkt!

Div 1:
Grupp A
Teg - Klemensnäs 3-1
Piteå - Björklöven 4-5
Boden - Kalix 4-2

Piteå bjöd bra motstånd mot Löven, men Umeålaget var trots det sneppet för stora för Piteå.

Starkt också av Teg att komma tillbaka efter den dundermina man åkte på i helgen borta mot Asplöven. Nu blev det seger.

Grupp B
Ånge - Kovland 5-1
Härnösand - Njurunda 6-3
Östersund - Kramfors 10-3
Sollefteå - Örnsköldsvik 2-3 str

Östersund ångar på, liksom Ånge, som vann med 5-1 över Kovland.

Grupp C
Enköping - Falu IF 3-4 str
Ore - Lindlöven 2-3 SD
Tierp - Hedemora 3-4 SD
Surahammar - Hudiksvall 1-4

Hudiksvall blev de riktiga vinnarna i Grupp C för kvällen, eftersom man var det ända lag som plockade 3 poäng. Omvänt för Surahammar, som var det ända lag som nollade.

Grupp D
Nacka - Nyköping 2-3
Wings - Järfälla 3-1
Åkers IF - Värmdö 7-3
Huddinge - Vallentuna 1-0

Huddige tar ännu en seger, efter något märklug match, där det ända målet kom i 1:a perioden. Sedan fick publiken i Björkängshallen inte se några fler mål.

Grupp E
Mariestad - Vimmerby 4-5 SD
Kumla - Grästorp 4-1
Skövde - Mjölby 3-0
Gislaved - Vita hästen 2-4
Arboga - Tranås 3-4 SD

Starkt jobbat av Vimmerby, som alltjämt fortsätter att överraska och övertyga. Starkt också av Gislaved, även om det inte blev några poäng denna kväll. Vita hästen är inte det lättaste motståndet direkt.

Grupp F
Halmstad - Mörrum 2-3
Karlskrona - Kallinge 2-3 str
Olofström - Pantern 7-3
Kungälv - Helsingborg 3-5
Kristianstad - Nybro 2-1 str

Bra gjort av Helsingborg, samtidigt som Olofström fortsätter att övertyga även de.

Värt att notera är också att Karlskrona drog hela 3400 åskådare till matchen mot Kallinge. Det noterbara ligger dock i att det bara var Malmö och Leksand från Allsvenskan som slog den publiksiffran under gårdagens matcher. Malmö drog över 8000 åskådare och Leksand strax över 4000.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0