2 pinnar i Ljungby

Alexander Deilert och Tobias Forsberg är båda axelskadade, den andre Forsberg, Filip, spelade under lördagen med J20, precis som Kenny Källström. Hanses vaktade kassen för Leksand, Koenig för Troja. Troja, som också öppnade matchen bäst, även om det till en början var väldigt mycket mittzonshockey.

Leksand fick dock matchens 1:a powerplay, men det var inte mycket att hänga i julgranen, det var snarare trojas box som utmärkte sig. Riktigt bra spelade man och kunde bli fulltaliga utan att Leksand hade skapat nämnvärt. Leksand åkte sedan på en utväsning även de och där var Troja riktigt nära mål, men Hanses redde ut det och istället åkte en trojait ut, vilket gab spel 4 mot 4, innan Gabbe Karlsson, som satt utvisad för Leksand, var tillbaka på isen och ett kort PP väntade för Leksand. Ryno var där nära att ge leksingarna ledningen, men lyckades inte och 0-0 stod sig alltjämt. Ända till Jakob Blomqvist klev fram, direkt efter tek i Trojazonen, gjorde han en snygg fint och kunde slutligen ge Leksand ledningen i alla fall!

Kanske inte helt rättvist sett till matchbilden, men mål är mål.

Mittzonsspelet fortsatte, tills Troja fick läge i 5 mot 3 i slutet av perioden, när både Ryno och Enström åkte ut för puck out. Leksands box var dock bra och man avslutade det numerära underläget i 2:a perioden. Dock var det fortsatt Troja som hade ett litet spelövertag, ända tills Leksand lade i en högre växel och pressade på riktigt bra mot Koenig. 0-2 var mycket nära, men Trojakeepern stod emot. Man drog dock på sig en utvisning, men där försvann all Leksands energi och man växlade ner rejält. Ett allt annat än bra PP och Troja åt sig istället in i perioden igen.

Leksand skapade dock mest och 0-2 var återigen mycket nära, när pucken dansade på mållinjen, men den ville inte in bakom Koenig.

Sista perioden inleddes med en bjudning av Leksand, men Hanses var där och tog det skottet. Fortsatt stabil i mål. Troja var dock fortsatt aggressiva och skapade smålägen då och då, som inte alls var ofarliga. Leksand var dock inte ofarliga de heller, men Koenig var bra med i kassen även han.

Leksand föll dock tillbaka lite väl mycket och ju längre perioden gick, ju mer Troja blev det. Efter ännu ett avklarat boxplay och en riktig snygg uppåkning av f.d. leksingen, David Åslin, var man riktigt på hugget. Tiden började dock bli knapp, bara drygt 4 minuter kvar att spela.

Med knappa 3 minuter kvar att spela tog man timeout och plockade därefter Koenig. Man pressade på riktigt bra nere mot Hanses, som räddade utan att själv veta om det vid ett tillfälle och Leksand slog ifrån sig, rensade och slog icing. Tiden tickade iväg för Troja, men än fanns det tid att jobba på och med bara 2 ynka sekunder kvar lyckades Jesper Williamsson slå in pucken, direkt på tek. Ett snabbt skott som Hanses inte hade mycket att göra på, men likväl surt för Leksand. Troja fortsätter alltså att ta poäng frnå de förmodade topplagen, men vem skulle få bonuspoängen?

Leksand öppnade sudden bäst, men åkte på en utvisning när Svedberg åkte ut för tripping, men man stod emot Trojatrycket på ett bra sätt, även om det var ruskigt bra tryck smålänningarna fick till. Man blev dock lite väl heta, för när Svedberg kom ut på isen igen åkte man själva på en utvisning, för för många spelare på isen. Leksand fick alltså avsluta i powerplay, men det gav ingenting och tillställningen skulle avgöras på straffar.

Prestberg inledde för Leksand och satte den snyggt bakom Koenig.
David Åslin ställdes mot gamle lagkamraten i Leksand, Erik Hanses, och vann den duellen. 1-1, en snygg straff även det.
Jakob Blomqvist var nästa man för Leksand och även han satte pucken i nät bakom Koenig.
Ziga Pavlin lade 2:a för troja, men missade!
Rafl fick räan att slå Leksands sista straff, men missade även han.
Det gav Troja nytt hopp, som dock snabbt släcktes när man missade även sin 3:e straff. Det innebar att Leksand tog med sig 2 pinnar hem från Ljungby, ett resultat som ändå var ganska rättvist sätt till matchen, även om det så klart kändes surt att Troja fick in kviteringen med bara 2 sekunder kvar att spela.

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Borås 4-2
Örebro - Tingsryd 3-1
Sundsvall - Oskarshamn 1-4
Västerås - Mora 2-1 SD
Södertälje - Rögle 2-0
Bofors - Almtuna 2-1

Inga större skrällar, men Rögle fortsätter att ha det tungt. Mycket tungt.

Lördagens Elitserie:
Djurgården - Luleå 1-3
Brynäs - Modo 5-2
Växjö - Färjestad 1-4
Timrå - HV 5-6
Skellefteå - Linköping 0-2

Många mål för Timrå, men inga poäng. Färjestad fortsätter att vinna, kanske har man nu kommit över den där spärren och är på rätt väg igen?

Div 1:
Grupp A
Teg - Kiruna 4-3
Klemensnäs - Piteå 0-4
Kalix - Björklöven 1-2

Svag insats av Löven, dock ändå seger.

Grupp B
Kramfors - Sollefteå 1-9
Njurunda - Östersund 4-3
Kovland - Härnösand 4-7

Storseger igen för Sollefteå, seger för både Njurunda och Härnösand, starkt jobbat, särskillt av Njurunda, som slår toppkonkurenten Östersund.

Grupp C
Söderhamn - Tierp 1-7
Lindlöven - Borlänge 1-3
Falu IF - Ore 5-3
Surahammar - Enköping 4-2
Hudiksvall - Hedemora 3-0

Grupp D
Värmdö - Visby 3-7
Järfälla - Nynäshamn 4-6
Huddinge - Nacka 3-2 SD
Vallentuna - Wings 2-3 SD
Nyköping - Åkers IF 4-5 str

Svag insats även av Huddinge, eller stark insats av Nacka, hur man nu väljer att se det.

Grupp E
Mjölby - Gislaved 6-2
Grästorp - Skövde 3-2
Vimmerby - Kumla 5-1
Arboga - Mariestad 5-4
Tranås - Vita hästen 2-4

Vimmerby. Man bara fortsätter att ösa på. Riktigt starkt jobbat av nykomlingen!
Starkt också av Mjölby att vinna så stort och starkt av Grästorp att slå Skövde med 3-2.

Grupp F
Pantern - Kungälv 3-2
Kallinge - Olofström 7-4
Mörrum - Karlskrona 4-0
Kristianstad - Halmstad 3-0
Nybro - Helsingborg 6-3

Kallinge. Likt Vimmerby ångar man bara på. 7-4 mot Olofström är dessutom riktigt bra.

Man höjer också lite på ögonbrynen för Karlskrona. 4-0 mot Mörrum är inte bra. Den stora segraren här är väl Kristianstad.

J20:
Leksand - Modo 3-4 str
Leksand - Björklöven 8-4

Skaplig utdelning för J20 i helgens matcher.

J18:
Leksand - Örebro 4-3
Bofors - Leksand 3-1

Rixserien:
Segeltorp - Leksand 6-3
Linköping - Leksand 5-4

Det fortsätter dock att gå ruskigt tungt för damerna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0