Vilja slår klass

Leksand öppnade matchen riktigt bra och Ryno var nära på att ge de blåvita ledningen direkt, men Axel Brage i Sundsvallskassen höll den.

Istället kunde Sundsvall äta sig in mer och mer i matchen, och när Timander åkte ut för en billig hakning, då tog det bara 32 sekunder innan Adam Pettersson kunde göra matchens 1:a mål och det var 1-0 för Sundsvall.

Sundsvall fortsatte att vara bra och när man återigen fick powerplay var det återigen mål, när en Sundsvallsspelare fick stå helt ren framför Hanses. Inte likt Leksands defensiv, som annars brukar vara så trygg och stabil.

Sundsvall fortsatte att ha övertaget i perioden, Leksand kom inte till några avslut alls, inte av vassare karaktär åtminstone. Det gjorde däremot Sundsvall, som var mycket nära 3-0, men icke. Hanses höll den och 2-0 stod sig perioden ut.

I 2:a perioden lade Leksand i en ytterligare växel och pressade tillbaka Sundsvall ganska hårt i början och Johan Ryno hade ett skott i stolpen, men ingen utdelning. Inte heller när Oskar Johansson åkte ut fick man någon utdelning, även om powerplayet var ganska bra.

Grinigheten var ett tydligt känslomässigt tillstånd för mittenakten. Efter så gott som alla avblåsningar var det grinigt och smågruffigt. Det var dock Sundsvall som behöll ledningen och Brage storspelade i mål. Leksand fick inte till det, även om man tryckte på ganska bra. Hanses hade betydligt mindre att göra nere i Leksandskassen, men likväl var det 2-0 på tavlan. Även 3-0 var nära, men pucken gick strax utanför stolpen.

3-0 skulle dock komma, lite som en blixt från klar himmel, eftersom det var Leksand som ägde spelet. Man hade inte marginalerna med sig denna matchen, men skulle i alla fall få en redusering innan perioden var slut. Dryga minuten från paus kunde Jens Bergenström slå in reduseringen bakom Axel Brage i Sundsvallskassen!

Sista perioden inleddes ändå bäst av Sundsvall, som var riktigt nära 4-1, men Hanses var bra och stabil i mål och släppte inga fler puckar förbi sig. Leksand hade fortsatt det mesta av spelet, men hade väldigt svårt att få in puckarna i mål. Sundsvall var farliga när man stack upp, men Hanses var stabil, liksom Brage, som fortsatte att storspela.

Efter ganska exakt halva perioden lyckades man dock få in 3-2-pucken, med bara sekunder kvar av powerplay. Domaren tecknade mål, men skulle sedan ringa på målet ändå. Det blev dock godkänt och nu började jakten på en kvitering!

Leksand pressade på, Sundsvall slog ifrån sig. Man försökte kontra på Leksands misstag bakåt, som allt som oftast brukar dyka upp när man går all in framåt, så även nu. Adam Pettersson, återigen, fick stå helt ren framför Hanses och gjorde inga misstag och det var återigen tvåmålsledning för Sundsvall, 4-2, med knappa 5 minuter kvar att spela.

Sundsvall gjorde det fortsatt bra och 5-3 var nästan närmre än 4-3. De blåvita fortsatte att gå framåt, men offensiven ville inte fungera. Hanses lämnade kassen och Leksand pressade på. timander var nära på att få in reduseringen, men Brage höll den pucken. Sundsvall gjorde det fortsatt bra och gav inte Leksand några ytor att spela på. Tiden rann iväg, sekund efter sekund, minut efter minut och till slut var den ute och Sundsvall kunde plocka med sig en fin seger. En missräkning för de blåvita, men man kan inte vara bäst i alla matcher.

Kvällens Elitserie:
Luleå - Timrå 1-2 str
Brynäs - HV 4-3
Djurgården - Modo 3-5
Växjö - AIK

En mycket stark 1:a period av Modo bäddade för den segern. En period som man vann med 3-0. Djurgården kröp sedan närmre, men Modo kunde göra 5-3 i öppen kasse och plockade 3 mycket viktiga poäng.

Viktiga poäng också för Timrå, som lyckades ta 2 uppe i Luleå. Starkt jobbat!

Brynäs fortsätter att vinna och är nu, för 1:a gången på 3 år om jag inte tar helt fel, uppe i serieledning.

Växjö - AIK var en märklig historia, där AIK hade 1-0, målet kom upp på stats, men dömdes uppenbarligen bort, för 0-0 stod det efter full tid, 0-0 efter sudden och på straffar kunde Växjö till slut plocka med sig 2 poäng, efter en oerhört målsnål match, minst sagt.