Tuff match i Malmö

Innan match skulle Pekka Lindmarks tröja hissas upp i taket på Malmö arena. Därefter var man igång. Leksand tog sig direkt in i zon, men Malmö fick tag i pucken och Dragan Umisevic fick iväg ett skott som Hanses släppte retur på, men det var ingen fara. Leksand vara nära en jättechans när Tim Heed slarvade lite, men Malmö redde ut det och ordnade dessutom en utvisning på Andersén.

Leksands box var dock, som vanligt, bra, men med bara sekunder kvar av det numerära underläget kunde Tomas Kollar, X-leksingen, spräcka Hanses nolla och Malmö hade ledningen med 1-0.

Malmö toh över lite efter målet och några minuter senare var det dags igen, när Prestberg försökte nå Olimb, men där var Barta, som istället slog pucken till Alvarez och det var 2-0 till Malmö.

Bibic åkte ut för puck out och det såg tungt ut för Leksand, som dock reste sig, klarade av boxplayet och därefter fortsatte man att kriga på. Miroslav Lazo åkte ut och Leksand fick powerplay, men det fick man inte ut något av. Man fortsatte dock att trycka på efter att Lazo kommit in på isen igen och mot slutet av perioden var reduceringen nära, men Pontus Sjögren höll alltjämt nollan.

Det verkade vara X-spelarnas match, först Kollar och nu Lucas Sandström, som, i upptakten av 2:a perioden, vände om vid sargen, hittade Jakob Blomqvist, som drog till direkt, rakt upp i nättaket bakom Pontus Sjögren!

Spelet böljade fram och tillbaka, inte många jättechanser, inte ens när Timander åkte ut kunde Malmö få till något och kort därefter blev det rejält slagsmål mellan JLGP, som sedan en tid tillbaka även han är i Malmö, och Alen Bibic. Båda 2 fick sätta sig, men 2+2 på JLGP, vilket innebar PP för Leksand, men, som så många gånger tidigare under säsongen fick man inte till det.

När Norén istället åkte ut för Leksand pressade Malmö på rejält och 3-1 var mycket nära. Hanses stod dock emot och man klarade av det med andan i halsen. Det var dock fortsatt Malmö som pressade på och skapade de flesta målchanserna. Leksand skulle vara glada att man hade Erik Hanses längst bak. Han räddade dem kvar i matchen med några ruskigt bra räddningar.

Malmö fortsatte att vara det bättre laget i sista perioden, men Leksand var inte chanslösa de heller. Malmö fick dock PP när Gabbe Karlsson åkte ut, men Leksands box var mycket bra och man klarade av det. Man hade dock väldigt oflyt när Ivan Ciernik stötte in 3-1 för Malmö, ett mål som videogranskades länge och väl, frågan var om han slog in den med handen eller sparkade in den. Det gjorde han inte och Malmö hade 3-1.

Samme Ciernik åkte ut, men Leksands powerplay ville inte fungera alls. Isrället var Malmö närmst ett mål, när Ryno slarvade och gav Alvarez ett fint läge. Man klarade det dock, men det var fortsatt Malmö som kontrollerade det hela. Man hade ett skott i stolpen innan slutsignalen ljöd, men inget mål och tillställningen slutade 3-1 till Malmö. 3 mycket viktiga poäng för skåningarna.

Övriga matcher slutade:
Almtuna - Borås 2-3 SD
Oskarshamn - Tingsryd 3-2
Sundsvall - Troja 3-2 str
Rögle - Örebro 0-3
Bofors - Mora 3-2

Jämna matcher rakt igenom alltså, förutom nere i Ängelholm, där Rögle återigen får se sig besegrade och där Örebro fortsätter att ånga på i toppen av tabellen.

Oskarshamn fortsätter även de att vinna och det där 3-2-målet var ett riktigt krigarmål från Ugglorna. Starkt!

Sundsvall fortsätter att ta poäng där nere i botten. Man är nu uppe på 12 pinnar, bara 1 poäng efter Borås, som också de lyckades ta 2 poäng kvällen till ära.

Ikväll kompletteras omgången med Västerås - Malmö. Kompletteras är kanskefel ord föresten, Malmö finns ju redan med i omgången, egentligen borde det vara Västerås - Södertälje, men det jag skulle komma fram till är att alla lag, efter kvällens drabbning, som jag tror blir väldigt tät, men där Västerås kan hitta tillbaka till formen och vinna, har spelat 19 matcher. Därmed kan vi få en rak och tydlig tabell. Jag återkommer med denna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0