Fredagsmatch i Tegera

Då Uppsalagänet, mer kända som Almtuna, kom på besök. Trots fredagsmatch var det ingen storpublik på plats, bara drygt 3400 åskådare.

Almtuna saknade både Mattias Guter och Niklas Anger, medan Leksand ställde upp med exakt samma lineup som mot Södertälje. Det var trots det Almtuna som öppnade aningen bättre i matchen, även om öppningen inte var av den vassare sorten.

Leksand tog över mer och mer ju längre perioden gick, men Almtuna skulle få matchens 1:a powerplay, när Erik Hanses, faktiskt, sköt puck out.

Powerplayet var dock inte heller det något vidare starkt, även om Fredrik Westberg fick ett fint läge i slottet framför Hanses, men skottet gick utanför. Hanses gjorde även en bra räddning på Daniel Hermanssons, som vi alla blåvita känner igen från förra säsongen, skott. Leksand kunde dock göra 1-0, om än något tursamt, när pucken studsade fram till Michael Rafl framför mål, som slog till direkt och Chrstian Engstrand, lånet från LHC, i Almtunamålet fick kapitulera.

 

2-0 var nära direkt efteråt, men inte den gången. Det var dock Leksand som vägde tyngre och tyngre ju längre perioden gick, även om man fortsatt inte övertygade något vidare. Almtuna stack upp då och då, var t.o.m. nära på att bli fria vid ett tillfälle, men Hanses var med i mål och avstyrde det hela. Istället var det Engstrand som ställde till det för sig och gab leksingar öppet mål, men Almtunaförsvarare hann före och teckte undan skottet.

 

2:a perioden inleddes fortsatt bäst av Leksand. 2-0 var nära, men Luca Sandström missade öppet mål, när Engstrand var helt ute och cyklade. Även Prestberg var nära på att utöka de blåvitas ledning när han närapå styrde in ett skott från Janohls. 2-0 skulle ändå komma, i boxplay, när Tobias Forsberg vände spelet, lade pucken till Jon Knuts, som inte gjorde några misstag och det var 2-0. Kanske en liten tavla av Engstrand...

 

Matchen skulle alltmer luta över åt Leksands håll när först Press åkte ut 2 minuter för Almtuna, och sedan Kimby 2+2. Ett rejält PP för Leksand alltså, men man fick inte till det. Man snurrade och snurrade, sköt några skott, men inga vassa sådana. Istället kunde Almtuna reducera, när Bödker ramlade och Berggren i Almtuna kom fri. Inga misstag där inte och 2-1 var ett faktum.

 

Leksand öste dock på och var nära att dra ifrån till 2 måls överläge igen när Ryno sköt i ribban/stolpen, men Engstrand hade marginalerna med sig denna gången och 2-1 stod sig. Dock inte perioden ut, för Almtuna skulle få ännu ett PP, vilket man förvaltade väl och 2-2 satt i nät bakom Hanses med bara 35 sekunder kvar av perioden.

 

Helt lika inför slutakten alltså. En slutakt, som Almtuna faktiskt öppnade aningen bättre och var mycket nära ett ledningsmål, när Kimby sköt, men Hanses räddade med axeln. Marginalerna med de blåvita alltså. De var dock inte med Almtuna, när Jakob Blomqvist fick bladet på pucken i en tilltrasslad situation och kunde slå in 3-2 i princip öppet mål!

 

4-2 var ruskigt nära strax därefter, men sedan lade Almtuna i ännu en växel och gasade på för en kvitering. Hermansson fick återigen fint läge framför Hanses när Norén slarvade, men den gode Hanses var oerhört stabil i mål. Han hade också marginalerna på sin sida, när Fredrik Westerling nästan kunde raka in pucken, som låg lös framför Hanses, men icke. Den unge målvakten var tät och istället var Leksand mycket nära 4-2. Olimb fick i princip öppet mål, men fick inte till avslutet. Pucken gick ut till Jakob Blomqvist, som även han var mycket nära att sätta 4-2, liksom Janohls strax efter, när Prestberg serverade honom en fin passning.

 

Almtuna ville dock ha den där kviteringen. Tyvärr var man lite för heta och drog på sig ett lagstraff för too many players. Robert Kimby var trots det nära på att sätta kviteringen, ännu en gång i BP, men Hanses var tät. Istället kunde Leksand vända och Ryno snyggt sätta 4-2 bakom Engstrad, som inte hann med när Hurtubise diagonalpassade Ryno, som drog till direkt, rakt upp i krysset. Snyggt!

 

Almtuna skulle dock få chansen, när både Timander och Bibic åkte ut för puck out. Nästan 2 minuter i spel 5 mot 3 för Uppsalagänget, som dock inte fick till det. Leksands box var ruskigt stabil. Man skickade ut pucken gång på gång och blev slutligen fulltaliga. Då gjorde Almtua ett sista desperat försök att krypa närmare. Engstrand lämnade målet och man fick faktiskt in reduseringen, som dock dömdes bort p.g.a. spelare i målgården. Därför slutade matchen 4-2 till Leksand, som därmed klättrade upp på 46 poäng i tabellen, alltjämt bakom Örebro och Bofors, som vi här nedan ser hur det gick för...

 

Malmö - Örebro 5-4

Tingsryd - Bofors 2-4

Mora - Troja 8-3

Borås - Sundsvall 1-0

Västerås - Rögle 3-1

Södertälje - Oskarshamn 3-2

 

Seger för Malmö alltså, vilket innebär att Örebro står kvar på 54 poäng. Bofors upp på 50 och Leksand som sagt upp på 46. Malmö och Västerås båda upp på 41, varefter det är ett hopp ner till Oskarshamn på 33 poäng. Ugglorna, som inte längre kan känna sig säkra på sin playoffplats. bakom jagar nämligen både Mora och SSK, båda nu på 32 poäng. Rejäl islossning för moringarna dessutom, vilket innrbar att Troja halkade ner till 13:e plats i listan över minst insläppta mål i serien. Bara Sundsvall har släppt fler, trots bara 1-0 under kvällen. Det målet räckte dock för att man återigen skulle få finna sig i att vara jumbo i serien med sina 15 inspelade poäng, mot Borås 17.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0