Fantastisk stämning i Behrn arena

En riktig toppmatch väntade i Örebro och Behrn arena under lördagen.

Leksand fick en tung start, när Timander åkte ut för Puck out redan efter 27 sekunder. Minuten senare var det Martin Karlssons tur. Spel 5 mot 3 för Örebro alltså, men seriens bästa boxplaylag hade inga problem med att klara av det hela och man kunde bli fulltaliga, strax innan det small till bakom Erik Hanses i Leksandskassen och Örebro, trots allt, fick in 1-0.

Leksand fick något senare ett powerplay, men är man outstanding i boxplay så är det raka motsatsen i powerplay. Oj så svårt man har att skapa där och så även nu. Man lyckades inte etablera något vidare PP-spel och Örebro hjälpte Niklas Dahlberg i kassen på ett bra sätt och man klarade av det hela temligen enkelt.

Jämnt spel var det ute på isen, men med något litet övertag för Örebro. På klacksidan var det dock Leksands klack som hördes mest, riktigt bra stämning inne i hallen.

Leksand drog dock på sig för mycket utvisningar. Örebro åkte först på en, men inte heller nu lyckades man göra något av chansen i PP, och så åkte Svedberg ut och Örebro tryckte på bra nere mot Hanses. Han stod dock för några riktigt bra räddningar och bidrog i högsta grad till att det "bara" stod 1-0 efter 1:a perioden.

Örebro fortsatte att gasa på i inledningen av 2:a och man fick utdelning. Ett passivt Leksand, ovanligt nog, såg på när Emil Kåberg serverade Johan Adolfsson, som var helt ren framför Hanses och gjorde inga misstag, 2-0.

Utvisningarna duggade därefter tätt. Först en dubbelutvisning på Andersén och Kohn för lite smågruff, sedan 2min på Norén, varefter Örebro drog på sig ett lagstraff för Too many players i PP. Leksand svarade upp med samma mynt och åkte på en 2:a för exakt samma sak, bara sekunder senare.

Till slut alltså powerplay för Örebro. Man lyckades dock inte utnytja det, men strax därefter, när Leksand förbrilt jagade puck och försökte få till en redusering, kom målet åt andra hållet, 3-0 rasslade i nät bakom Erik Hanses, som tyvärr inte hade mycket att göra på det skottet. Örebro var helt enkelt mer effektiva än Leksand hittills under matchen.

Örebro fick ännu 2 powerplay innan perioden var slut, men man lyckades inte utnytja dem till att utöka sin ledning. Istället var det Leksand, som under det 1:a av de 2 bpxplayen kunde vända spelet och Jens Bergenström såg till att krympa Örebros ledning till 2 mål, när han i boxplay hängde dit reduseringen i nät bakom Niklas Dahlberg!

Leksand åkte inte allt för förvånande på ännu en utvisning i inledningen av sista perioden, men även 3 mot 5-spelet klarade man av bra och Örebro kunde inte utöka sin ledning. Det var dock helt klart alldeles för mycket utvisningar för Leksand. Det håller inte i längden.

Med 12 minuter kvar att spela kunde också Johan wiklander göra 4-1 för Örebro och det såg relativt klart ut, men det var mycket tid kvar att vinka på. Den tickade dock obarmhärtigt fort. Leksand tryckte på nere mot Dahlberg, samtidigt som Örebro kanske inte offrade sig till tusen för att komma till dunderfarliga målchanser. Men man fick sina chanser när Leksand forserade framåt, men kunde inte utnytja dem. Tiden rann ifrån Leksand och Örebro kunde vinna till synes komfortabelt med 4-1.

Övriga matcher under fredagen och lördagen slutade såhär:
Borås - Västerås 2-5
Troja - Oskarshamn 2-1
Bofors - Malmö 3-2
Rögle - Almtuna 2-0
Sundsvall - Södertälje 2-5
Mora - Tingsryd 5-2

Västerås seglade upp i en tillfällig serieledning under fredagskvällen, men Örebro tog tillbaka den i och med segern mot Leksand.

Bofors fortsätter att göra det bra och klättrade upp på 3:e plats i tabellen i och med den segern.

Välbehövliga viktiga segrar för både Södertälje och Rögle, inte minst för de sistnämnda, som verkligen behöver poäng.

Elitserien:
Luleå - Skellefteå 2-0
AIK - Brynäs 0-4
Färjestad - HV 1-5
Linköping - Växjö 2-1 SD
Modo - Djurgården 1-2 SD
timrå - Frölunda 3-1
Luleå vinner Norrlandsderbyt med 2-0. Starkt gjort!

Vad händer med AIK? Vet dock inte om Viktor Fasth stod även denna match, men i vilket fall så är 0-4 hemma på hovet inte bra alls.
Bra dock av Timrå som tog viktiga poäng där i bottenstriden. Faktiskt lite överraskande att man tar 3 mot serietvåan, Frölunda. Bra jobbat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0