Börjar tåget gå?

Troja jagade poäng för att närma sig playoffsträcket och Leksand jagade poäng för att haka på Bofors på andraplatsen.

Troja fick dock en kanonstart, Jens Holmström i Leksandskassen en mardrömsstart. Redan efter dryga minuten kunde Troja ta ledningen med 1-0, till hemmapublikens stora glädje.

Glödjen skulle dock bli kortvarig. Strax därefter åkte Troja på en utvisning, men Jakob Blomqvist drog på sig en 2:a i PP och fick sätta sig 2 minuter. Direkt in från båset fick han dock en pass av Jon Knuts och gjorde inga misstag, det var kviterat fram till 1-1!

Spelet var jämnt med chanser åt båda håll, men ju längre perioden gick, ju mer Leksand blev det. Man tog över spelet mer och mer, men unge Jonas Gunnarsson i Trojakassen var stabil och bra, precis som Holmström, vid de tillfällen han fick något att göra, vilket främst var under de sista minuterna, när Troja återigen kom in lite i matchen och pressade på en aning. Ställningen 1-1 stod sig dock perioden ut.

Leksand öppnade 2:a perioden bäst och skapade lite tryck direkt, men så åkte Lucas Sandström ut och Troja kunde istället pressa på lite i PP. Leksand fick dock tag i en kontringspuck, vände genom Olimb, som lade en snygg sidledspassning till Bergenström, som inte har haft någon vidare säsong, men nu fick han göra mål. Han gjorde inga misstag och vi hade Leksandsledning i BP!

Spelet svängde därefter fram och tillbaka. Ena stunden var det Leksand som hade övertaget, andra stunden var det Troja som pressade på litegrann. Efter drygt 9 minuter fick dock Bibic och Mikael Ahlén i Troja matchstraff efter ett rejält slagsmål, där även Viktor Amnér och Jon Knuts deltog. De fick en 2:a var.

Spelet fortsatte dock att svänga fram och tillbaka, men det var Leksand som hade det mesta av övertaget och det var också de som gjorde målen. Lucas Sandström kom fri på en kontring, igen, och gjorde inga misstag. Ett rejält dragskott upp i krysset bakom Gunnarsson och vi hade 1-3 på tavlan!

Sista perioden inleddes med 2 mindre lyckade powerplayn av Leksand, som ändå snurrade på bra och också skulle få utdelning, nu i form av Ken-André Olimb, som styrde in ett skott från Lucas Sandström, som var het denna kväll, 1-4!

Leksand spelade kanske inte fullt ut därefter, man bevakade sin ledning, gjorde det man skulle och såg till att Trojaspelarna inte kom till några större farligheter, vilket man ändå gjorde mot slutet, när man pressade på ganska rejält, men Jens Homström spikade igen efter sin svajiga start och släppte inga fler puckar förbi sig, vilket innebar att Leksand kunde vinna med 4-1 och därmed haka på Bofors, som vi här nedan ser hur det gick för ikväll...

Övriga matcher ikväll:
Rögle - Södertälje 4-2
Almtuna - Bofors 2-3
Oskarshamn - Sundsvall 3-5
Tingsryd - Örebro 4-7
Mora - Västerås 3-5

Bofors vänder i sista perioden och plockar med sig alla 3 poängen från Uppsala.

Sundsvall gör en grym 2:a period som man vinner med 4-1, vilket bäddar för seger med 5-3 och 3 mycket viktiga poäng i bottenstriden.

Även Västerås vänder i sista perioden, som man vinner med 4-0. Den är nog Lykners grabbar mindre nöjda med...

Noterbart är också att Rögle var det ända hemmalaget som vann kvällen till ära.

Tabellmässigt så konstaterar vi att Örebro bara öser på. 60 poäng och en målskillnad på +40 säger det mesta. Bofors tar också de 3 poäng och klättrar upp på 56. Leksand är uppe på 49 och Västerås hakar på med sina 47. De är bara 2 poäng från direktplats, men hela 13 poäng från serieledning.
Malmö, som många tippade som absolut favorit till seriesegern i år med tanke på alla klassvärvningar, ligger "bara" på 5:e plats, dessutom 6 poäng från Västerås, 8 från direktplats. Man ligger i ett litet vakum, för sedan har man 6 poäng ner till Södertälje, som nu har klättrat upp på playoffplats med sina 35 poäng. Också Rögle har tagit sig upp ovanför det sträcket, för 1:a gången i år om jag inte misstar mig, med sina 34 poäng. Det är dock jämnt, för Oskarshamn har 33 och Mora 32. Troja smyger också de med där bak med sina 29 poäng.
Sundsvall lämnade, i och med kvällens seger, också jumboplatsen till Borås, igen. De turas om de där båda lagen där i botten.

Frågan man ställer sig är dock om tåget snart går för lag som Mora, Rögle, SSK och kanske t.o.m. Malmö? Orkar man ta igen det försprång som de 4 lagen där uppe har skaffat sig?

Div. 1:
Grupp A
Klemensnäs - Piteå 3-4

Grupp B
Njurunda - Kovland 1-3
Sollefteå - Härnösand 3-4 str
Östersund - Ånge 8-1
Kramfors - Örnsköldsvik 2-6

Grupp C:
Falu IF - Enköping 3-7
Lindlöven - Ore 2-4
Söderhamn - Borlänge 0-7
Hedemora - Tierp 4-2
Hudiksvall - Surahammar 6-2

Grupp D
Nynäshamn - Järfälla 3-2
Nacka - Huddinge 2-6
Wings - Vallentuna 6-2
Åker/Strängnäs IF - Nyköping 3-2 str

Grupp E
Vimmerby - Mariestad 7-2
Grästorp - Kumla 2-3 SD
Mjölby - Skövde 4-2
Tranås - Gislaved 3-4 SD
Vita hästen - Arboga 7-1

Grupp F
Mörrum - Halmstad 3-0
Kallinge - Karlskrona 3-2 SD
Pantern - Olofström 3-6
Helsingborg - Kungälv 1-2
Nybro - Kristianstad 2-3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0