Ännu en 1-0-seger

Mot Kringlorna, på bortaplan, i Axa sports center. Leksand brukar ha det ganska svårt i Södertälje, men SSK har inte haft någon vidare lätt säsong hittills. Bara 8:a i tabellen, just nu alltså t.o.m. utanför playoff.

Erik Hanses vaktade Leksandsmålet och Julius Hudacek SSK:s. Den senare fick det svettigt direkt, när Olimb fick iväg ett skott på pass av Timander, tyvärr utanför. Man fortsatte dock att snurra och leksingar hann nästan dit på en puck som låg lös framför Hudacek, men Södertäljespelare hann dit och fick undan den. Hanses höll sedan på att ställa till det litegrann bakom mål, men man redde ut det. Det var dock början till en SSK-anstormning. Man nitade fast Leksand rejält i sin egen zon och pressade på ordentligt. Jacobsen fick rent läge i slottet, men inte riktigt träff på pucken och Hanses kunde rädda. Christoffer Blid var sedan nära på att raka in ett skott, men Hanses spelade riktigt bra och höll fortsatt nollan, även på Jacobsens 2 nästkommande lägen från slottet.

Det var SSK som hade öppnat bäst, men när Fredrik Sonntag åkte ut tog det inte många sekunder innan Mattias Timander fick iväg ett skott som Hudacek lämnade retur på. Där var Tobias Forsberg och det var 1-0 till Leksand!


Minuter efter målet blev det riktigt irriterat när samme Sonntag tacklade Ryno på ett ganska fult sätt, en bentackling efter att han tappat puck. Olimb och Hurtubise, + Jakob Blomqvist, som hoppade in från båset, började slåss. Olimb och Hurtubise fick en 2:a, men Blomqvist klarade sig, konstigt nog. Sonntag fick 2+2 och Flodkvist i SSK en 2:a för Roughing. Powerplay för Leksand med andra ord.

Powerplayet var dock inte alls bra för Leksand och SSK kunde enkelt klara av det och därefter lägga gasen i botten för en kvitering. Tony Lagerström skulle i princip bara lägga in pucken bakom Hanses, men fick inte ordning på den lilla svarta gummibiten och Hanses gjorde därefter en riktigt bra benparad på ett skott.

En mycket bra och intensiv period, där SSK ändå kändes aningen bättre, men det var Leksand som gjorde målet. 1-0 till de blåvita i paus.

2:a började med högsta fart från SSK direkt. Mattias Månsson sköt i stolpen och därefter var Janohls, som nu är tillbaka i laget efter sin utlåning till Norge, mycket nära att utöka Leksandsledningen.

Leksingarna fortsatte att skapa oreda nere hos Hudacek. Prestberg tog sig nästan helt igenom SSK-försvaret, men bara nästan. Hudacek höll sedan på att ställa till det för sig bakom mål, när leksingar fick tag i pucken och Rafl blev helt fri i slottet, men en SSK-back agerade målvakt och såg till att ställningen fortfarande var 0-1.

Leksand hade ryckt upp sig betydligt och pressade stundtals tillbaka SSK riktigt rejält. SSK fick dock powerplay när Norén sköt puck out, men det var inget att hurra över. Leksands box var mycket stabil, som oftast. Faktum var att Leksands spel över huvud taget nu var mycket stabilt och man hade faktiskt tagit över matchen litegrann sedan tidigare, när SSK dominerade totalt. Ställningen 1-0 för de blåvita stod sig dock perioden ut.

Sista perioden var betydligt mer tillknäppt än de båda tidigare. Inget av laget skapade några större chanser. SSK la puckar på mål mest hela tiden för att försöka få till något farligt, men lyckades sällan. Leksand slog mest ifrån sig, farligt nog. Vi vet alla hur farligt det är att slå ifrån sig för tidigt i matchen. Får motståndarna en kvitering då kan det bli kämpigt.

Leksand gjorde det dock bra och var mycket nära 2-0 när Knuts sköt i ribban, men inget mål. Istället åkte Hurtubise ut med knappa 4 minuter kvar att spela. SSK ställde upp i PP, snurrade på, men fick inte till några lägen. Leksands box var återigen felfri. Hudacek lämnade målet och SSK pressade på allt vad man kunde för att åstadkomma en kvitering. Leksand slog till icing och SSK fick en sista möjlighet. Tekning nere hos Hanses. SSK vann den och fick iväg ett skott, men Hanses gjorde en klubbhandsräddning och Leksand kunde vinna matchen med 1-0!

En mycket skön seger, som nu innebär att vi är på 3:e plats, trots lika många spelade matcher som Västerås, se nedan...

Övriga matcher slutade såhär:
Bofors - Västerås 4-3
Almtuna - Tingsryd 0-3
Oskarshamn - Malmö 3-4 str
Troja - Örebro 2-5
Sundsvall - Mora 2-1
Rögle - Borås 3-2 SD

Bofors vänder i sista perioden, vinner densamma med 3-0 och plockar ytterligare en trea.

Riktigt starkt av Tingsryd att nolla Almtuna i Gränbyhallen, som har varit ett spöke för de flesta lagen under de senare säsongerna, men inte nu. I och med den segern går faktiskt Tingsryd upp på 24 poäng och förbi Almtuna i tabellen och upp på 11:e plats, bara 2 poäng bakom Troja och bara 5 från Playoff.

Starkt också av Sundsvall, som i och med den segern klättrar upp på 15 poäng och överlämnar jumboplatsen i tabellen till Borås, trots sin poäng där hemma mot Rögle. Rögle, som dock, i och med den poängen, gick förbi SSK i tabellen upp på 8:e plats.

Slutligen noterar vi att Örebro bara fortsätter att vinna och vinna. Man är nu uppe på 54 poäng, 11 poäng före Leksand på 3:e plats, 16 poäng från 4:e platsen, som Västerås nu har, dock på samma poäng som Malmö på 5:e.

Elitserien:
Djurgården - Färjestad 5-1
Skellefteå - Brynäs 1-3

Starkt av Djurgården att studsa tillbaka efter 0-5 mot AIK och Brynäs fortsätter att vinna även dem.

Div 1:
Grupp A
Boden - Klemensnäs 2-3 str
Kalix - Kiruna 0-6
Piteå - Asplöven 3-6

Bra jobbat av Kiruna där.

Grupp B
Örnsköldsvik - Ånge 4-3 SD
Kramfors - Sollefteå 1-10
Njurunda - Östersund 3-4 str
Kovland - Härnösand 8-5

Sollefteå kör över Kramfors med hela 10-1. Grymt!

Grupp C
Tierp - Ore 2-4
Hedemora - Enköping 5-2
Borlänge - Surahammar 2-4
Lindlöven - Falu IF 4-8

grupp D
Huddinge - Järfälla 4-0
Wings - Nynäshamn 4-1
Nacka - Värmdö 6-7 str
Vallentuna - Nyköping 4-8

Grupp E
Gislaved - Kumla 0-4
Vita hästen - Mariestad 4-1
Skövde - Arboga 3-1
Grästorp - Vimmerby 2-3
Mjölby - Tranås 3-4 SD

Vimmerby fortsätter att vinna och övertyga, medan Gislaved inte har det fullt lika enkelt...

Grupp F
Kungälv - Karlskrona 3-7
Helsingborg - Halmstad 3-5
Olofström - Kristianstad 4-7
Kallinge - Mörrum 2-0
Pantern - Nybro 5-2

Kallinge fortsätter även de att imponera, men främst av allt, man håller nollan. Känns som att man gör det ganska ofta...

En rejäl mina för Olofström, desto bättre för Kristianstad och Karlskrona.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0