3 pinnar mot Ugglorna

Med andra ord, Oskarshamn. Oskarshamn, som på senare tid har visat en uppåtgående form, nu även med Elitserielån i mål, Markus "Mackan" Svensson, som bekant spelade för Malmö förra säsongen. På andra kortsidan vaktade Erik Hanses stolparna.

Leksand inledde bäst. Man vann tekningar och puckdueller, men kom inte riktigt till några lägen. Inte förrän Olimb frispelade Hurtubise, som dock inte fick till avslutet och anfallet rann ut i sanden.

Oskarshamn åt sig in lite i det hela och pressade på riktigt bra när Bibic satt utvisad, men Leksand klarade, som oftast, av boxplayet och kunde därefter ta ledningen genom just Ken-André Olimb, som drog iväg ett skott, rakt upp i krysset bakom Svensson!

McGrath i Oskarshamn var dock snabbt med efter målet och försökte trycka in en kvitering bakom Hanses, men han var tät och det gick inte. Oskarshamn fick dock ännu en chans i PP när Timander åkte ut 2 minuter, men Leksands defensiv var fortsatt mycket, mycket stabil och Oskarshamn kunde inte komma till några farligare lägen.

Nej, det var Leksand som hade ett litet övertag, även om det inte var stort och även om spelet inte var det bästa. Man gick i vilket fall till pausvila med ledning 1-0, som kunde ha varit 2-0 på ett farligt skott i slutet som låg löst framför Svensson, men det blev inget av det.

2-0 skulle vi dock få se snabbt i 2:a perioden. Leksand tog sig in i zon direkt, Ryno sköt, men enkelt för Svensson. Hurtubise fick sedan ett fint pass, men Mackan var med även där. Leksand fortsatte dock att snurra på och plötsligt fick Bödker tag i pucken, passade Ryno, som blev helt ren och inte gjorde några misstag och där hade vi 2-0!

Leksand var det bättre laget, även om man på intet sätt glänste. Man hade ändå 2-0, men mer skulle det bli. Fjärdekedjan var inne och skapade oreda i Oskarshamnzonen. Jon Knuts fick fram pucken till ingen mindre än Fredrik Händemark, från J20, som sköt och gjorde sitt 1:a A-lagsmål i Leksandströjan, sitt 1:a A-lagsmål någonsin! Kul!

Oskarshamn replikerade dock snabbt. Bara sekunder senare kunde Lofquist slå in reduseringen för Ugglorna.

Det blev sedan fortsatt grus i maskineriet, när Joonas Rönnberg åkte ut för Leksand. Dock åkte Oskarshamn på en utvisning i powerplay och när Rönnberg var tillbaka på isen igen kunde Leksand snurra på riktigt bra i PP och faktiskt också göra mål. Johan Ryno serverade Mark Hurtubise, som slog in 4-1 i nät bakom Mackan Svensson.

Leksand skulle få ännu ett powerplay innan perioden var slut och även där snurrade man på ordentligt. Man ägde slutdelen av perioden och 5-1 hängde i luften. Oskarshamn slog mest ifrån sig, men Svensson var bra i mål och bidrog i högsta grad till att 4-1 stod sig perioden ut, trots att de blåvita pressade på ordentligt mot slutet.

Sista perioden inleddes lite mer lojt av Leksand. Man gjorder det man skulle, men inte mer än så. Man såg till att hålla Oskarshamnsspelarna borta från Hanses, men gasade inte på för fullt framåt. Det bidrog till en ganska chansfattig hockey, där dock Oskarshamn fick ett helt uddlöst PP, varefter Leksand fick ett lika uddlöst PP de. Med andra ord en ganska avslagen period med en 4-1-ledning som grund.

Oskarshamn försökte höja tempot litegrann mot slutet av matchen, men så fort man försökte var leksingarna där och la i en högre växel och blockerade det hela. Man låg hela tiden sneppet över Ugglorna, som fick se sig besegrade med 4-1.

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Troja 3-2
Örebro - Sundsvall 5-3
Mora - Rögle 2-5
Borås - Bofors 0-3
Västerås - Almtuna 1-2 SD
Tingsryd - Södertälje 2-1

Mycket starkt av Tingsryd att vända 0-1 till 2-1 mot såpass meriterat motstånd som Södertälje. Nu är man snart ifatt Almtuna i tabellen, som dock gjorde det riktigt starkt och plockade 2 pinnar i ABB arena. Västerås, som tycks ha tappat luften totalt om man jämför med början av säsongen, då man var en vinstmaskin.

Viktiga poäng dock för Malmö och Örebro bara fortsätter att vinna.

Måndagens endaElitseriematch:
AIK - Djurgården 5-0

Starkt av AIK. Mycket starkt! Grymt också av Mackan Svensson, som ersatte Fasth p.g.a. sjukdom, att först släppa 4 puckar mot Leksand och några dagar senare spika igen mot Djurgården.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0