Sista hemmamatchen säsongen 10/11

Under måndagskvällen gästade serieledande och seriesegrande Växjö Tegera arena för säsongens sista hemmamatch i grundserien. Ingen lätt uppgift, men Leksand hade trots allt mer att spela för än Växjö, en 4:e plats i serien, vilket skulle ge 4 bonuspoäng i den stundande Playoff-serien, som har designats om lite till den här säsongen. Till skillnad från de senaste åren, då 4:an har valt mellan 6:an och 7:an, 5:an fått det lag som har blivit över och där serien spelades i bäst av 3 matcher, varefter de båda segrarna möttes i en Playoff 2, spelas Playoff nu som en rak serie mellan de 4 lagen. 4:an i tabellen får med sig 4 poäng in i serien, 5:an 3, 6:an 2 och 7:an 1 poäng.

Det var dock inte den ända striden för kvällen. Kampen kring det nedre sträcket var alltjämt intensiv och jämn. Sundsvall låg 12:a, precis över sträcket, med sina 47 poäng. Tingsryd på 13:e plats hade 44, lika många som Troja på sistaplatsen. Troja mötte Malmö borta, Tingsryd Almtuna hemma och Sundsvall Borås hemma. På förhand klar fördel Sundsvall.

Återigen till Tegera arena och matchen mellan Leksand och Växjö. Tyvärr var det mycket folktomt i arenan, t.o.m. på Norra, men de som var där gjorde vad de kunde för att lyfta fram sina blåvita hjältar, men det var Växjö som fick 1:a chansen, direkt, stenhårt utanför. Leksand kontrade så och Bergenström testade Krizan, men han var med.
Leksand fortsatte att trumma på, Enström sköt i burgaveln och det blev en studs som kunde blivit farlig, men Växjöspelare fick tag i den och kunde rensa och gå till motattack. Saviano testade Hanses, som stod kvällen till ära, men även han öppnade matchen stabilt och höll pucken. Leksand vann tekningen och vände spelet igen. Ollas hittade sånär in till en leksing i slottet, men tyvärr var ingen där och Växjö kunde vända. Hanses lämnade retur rakt ut till en Växjöspelare och man fick visst tryck mot Leksandskassen, men Hanses var tät och Leksand kunde återigen kontra. Lotvonen sköt tätt utanför och Växjö vände igen. En mycket fartfylld inledning av det hela.

Källström avstyrde så ett 2 mot 1-läge för Växjö och Leksand bet sig fast i anfallszon. man fick iväg flera skott mot Krizan, som fick vissa problem med några av dem, men lyckades ändå hålla pucken. Janohls var nära ett jätteläge, men Växjöklubba hann emellan och det blev inget av det. Man fortsatte dock att bita sig fast i anfallszon, Krizan fick mycket att göra, men gjorde det å andra sidan bra. 1-0 var dock nära ett flertal gånger, men Krizan gjorde det som sagt bra i mål och Växjö kunde så småningom kontra. Soares provade köksvägen, men Hanses var där. Samme Soares åkte sedan ut för Slashing och Leksand skulle få matchens 1:a powerplay.

Moe sköt, men skottet tog på en Växjöspelare. Det blev ändå farligt och 1-0 var återigen nära, men Växjö kunde rensa och Leksand förlorade lite av det tryck man var på väg att bygga upp där. Växjö kunde enkelt rensa igen och bli fulltaliga.


Aulin började med att mangla in en Växjöspelare i planket i den 2:a perioden, varefter Joner fick iväg ett skott som vollade Hanses vissa problem, men som han till slut kunde blockera. Istället var det Leksands juniorer som stormade fram. Martin Janohls passade Filip Forsberg, som, efter 1:16, kunde slå in 1-0 för Leksand och dessutom göra sitt 1:a mål i A-lagströjan! Snyggt!

Växjö trampade dock vidare, men det var Leksand som var närmast 2-0, ända tills Johansson i Växjö fick iväg ett stenhårt slagskott från blå, som gick precis över Hanses benskydd och det var kviterat.

Svedberg sköt sedan ett skott som Krizan dock räddade. Växjö tog hand om returen och kontrade, men Hanses blockerade. Leksand vann tekningen och Åslin var nära 2-1, men Krizan täckte bra.

Sedan blev det grinigt på isen när Lotvonen först crosscheckade en Växjöspelare, som i sin tur delade ut en roughing. Dubbelutvisning på det alltså, men det griniga spelet fortsatte. Källström brottade ner Soares, som blev förbannad och fick 2+2 för roughing och slashing. Källström fick bara en 2:a, så spel 4 mot 3 väntade alltså för Leksand. Powerplayet var dock alldeles för stillastående och Växjö kunde temligen enkelt rensa och bli både 4 och 5 man på banan igen. Inget bra PP av Leksand.

Spelet fortsate att svänga fram och tillbaka, chanser åt båda håll, men inga riktiga farligheter. Växjö åkte dock på en utviosning när Niklas Rahm tvingades ta en hakningsutvisning. Aulin var då nära på att näta, pucken styrdes via en klubba och skridsko, var nära på att ställa Krizan i målet, men han hann dit och ställningen 1-1 stod sig alltjämt.
Växjö kunde rensa när Ollas spelade lite för svårt för sig själv, men mål blev det ändå, med 2 sekunder kvar av PP. Jens Bergenström på pass av Ken-andré Olimb, 2-1!

Leksand fortsatte att mala på, men Krizan gjorde några bra räddningar i mål, samtidigt som Alen Bibic var inne och störde Växjöspelarna efter avblåsning, precis som Martin Karlsson brukar göra framför mål efter avblåsningar där.

Till slut blev det en utvisning av det, men inte på Bibic, utan på Hulkkonen, som åkte ut för en hakning.
Växjös powerplay var farligt. Man pressade på bra nere mot Hanses, som lite turligt räddade med axeln, men Leksand kunde så småningom rensa. Växjö fick inte riktigt till den där pressen efter det, utan Leksand kunde rensa flera gånger om och bli fulltaliga.

3-1 var nära direkt i inledningen av sista perioden, Bergenström fick ett bra läge, men Krizan räddade. Växjö kontrade och fick iväg några halvfarliga skott innan Leksand återigen var nära 3-1, när pucken styrdes, men Krizan lyckades styra ut den med lite tur. Sedan åkte faktiskt Hanses ut för en tripping. Dock en aning tveksamt, men powerplay för Växjö blev det hursomhelst, men det var ingen högre kvalitet på det och Leksand kunde enkelt rensa, när Växjöspelarna inte själva slog ut pucken.

Det var inget ordnat spel, men det var Växjö som hade det mesta. Man tryckte på för en kvitering, men istället åkte man på en utvisning, vilket gjorde att det blev PP för Leksand, som där trummade på bra. Lite få avslut, men de avslut som blev vollade Krizan vissa svårigheter, men han lyckades ändå hålla pucken borta från kassen.

Växjö blev fulltaliga och pressade återigen på ganska bra. Leksand slog mest ifrån sig nu, allt medan tiden rann ifrån Växjö. Man åkte dessutom på en utvisning till, för hög klubba. Då tog det dock bara 22 sekunder innan kviteringen kom. Saviano slog in 2-2 och nu blev det tufft för Leksand. För, som alla vet, har man slagit ifrån sig och får en kvitering mot sig, då är det inte lätt att ställa om till anfallsspel igen.

Leksand gjorde det dock bra, för i samma powerplay, bara knappa minuten senare, var det Jens Bergenström som styrde in ett skott från Erik Moe och det var återigen ledning för Leksand, 3-2!

Växjö var dock återigen nära kviteringen, 2 gånger om, när man sköt tätt utanför, men inget mål och istället åkte man på ännu en utvisning. Markusson, igen, för minst 3:e gången denna match.

Powerplayet var lite bättre än tidigare, men inte bra. Källström sköt 2 gånger om, men Krizan räddade. Ett skott sedan i masken på honom, avblåsning igen.
Växjö kunde rensa och t.o.m. kontra, men det blev inget av det och istället fick Källström ett jätteläge, som han själv nog inte uppfattade, för han passade istället och Växjö kunde bli fullt. Då fick Gråhns ännu ett jätteläge, men fick inte till det och det rann ut i sanden. Detsamma som tiden också gjorde, för Växjö. Tiden tickade neråt och 3 poäng var mycket nära. Hildning sköt, men Hanses gjorde en snygg plock, samtidigt som Krizan lämnade kassen. Aulin sköt från halva planen för att avgöra matchen, men Växjöspelare styrde undan pucken och gick till anfall igen. Skottet gick tätt utanför och Leksand kunde berga 3 mycket viktiga poäng i kampen om 4:e platsen.

En mycket skön seger och ett steg mot 4:e platsen i tabellen. Västerås, som jagar närmast bakom, tappade nämligen poäng hemma mot Mora, när man vann med 4-3 efter straffar. Även Almtuna föll något överraskande mot ett vilt kämpande Tingsryd hemma i Dackehallen med hela 5-2. Även Troja tog poäng där nere i bottenstriden. Något otippat slog man Malmö med hela 3-6 i Malmö arena. Det var främst Mattias Persson som var orsak till det. Vilken lekstuga han hade!
Det ända laget som inte tog poäng nere i botten var faktiskt Sundsvall, som förlorade med 3-4, vilket innebär att samtliga 3 lag där nere i botten står på 47 poäng inför den sista omgången. Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0