Skulle förlustsviten brytas mot Malmö?

Det återstod att se, när de kom på besök upp till Leksand och Tegera arena under fredagen.

Innan match firade 3 soldater ner sig från jumbotronen, varefter en kille med kostym och grejer kom ner, tillsammans med en portfölj som han hade matchpucken i. Snyggt!

Leksand sköt 1:a skottet i matchen, men det var utanför. 1:a skottet på mål hade Malmö, avslåssat av Calle Söderberg. Därefter åkte Hermansson ut för interference och Leksand fick spela boxplay efter drygt 1,5 minuters spel.

Ollas vann dock tekningen och Leksand fick ut pucken. Malmö tog sig dock tillbaka in i zonen och snurrade på riktigt bra. Leksand fick inte ut pucken och Källström åkte även han ut, vilket innebar 3 mot 5 i knappa minuten, innan Hempa skulle vara tillbaka på isen.

Ingen bra start på matchen med andra ord, men boxen var bra, liksom Galbrait, som hade fått inleda matchen med några bra räddningar. Markus Svensson hade däremot inte haft lika mycket att göra, men nu fick han ingripa, när Leksand kontrade efter att Hempa kommit in på isen igen. Han klarade dock och Malmö vände igen.

Leksand lyckades dock klara av det och blev fulltaliga. Martin Karlsson sköt då ett skott som Svensson lämnade retur på. Den tog dock Malmöspelare hand om, men Nevalainen åkte ut för crosschecking och Leksands 1:a powerplay i matchen väntade.

Powerplayet var bra, men man snurrade lite för mycket utan att skjuta. Hempa fick dock iväg några halvbra skott, som Svensson dock klarade och Malmö kunde rensa. Efter att man blev fulltaliga försökte man återigen pressa nere mot Galbrait, men Leksandsbackarna gjorde det bra, tog tillbaka pucken och tryckte istället på nere mot Mackan Svensson.
Det var dock Malmö som fick den vassaste chansen när man återigen vände spelet och snurrade på bra nere hos Galbrait, men skottet som kom gick över och 0-0 stod sig efter den 1:a perioden.

Malmö öppnade 2:a perren med att nästan få ett friläge. Det blev dock offside och tekning nere hos Svensson av någon anledning. Sedan åkte Alvarez ut och ännu ett PP väntade för Leksand. Där var det dock Malmö som nära på fick friläge, men det avstyrdes och Leksand gick till attack igen.
Spelet fungerade dock inte och Malmö kunde bli fulltaliga, efter att Källström skjutit i burgaveln som bästa chans under powerplayspelet.

Återigen fick Leksand powerplay när Tomas Larsson åkte ut för en charging, men Malmös box var bra, även om Leksand snurrade på och fick lite bättre press nu än senast. Hempa sköt ett skott som var nära på att gå in, men Svensson knep ihop benskydden och höll den. Enström var ännu närmre när Svensson lämnade retur, men han lyckades rädda även den.

Bra tryck från Leksand i vilket fall, även om Malmö redde ut det och blev fullt. Precis då, när Larsson kom in på isen, fick han pucken och kunde göra 0-1.

Leksand var dock nära på att kvitera direkt efteråt, men Mackan Svensson var tät vid stolpen.
JLGP, som nu återigen fanns med i laguppställningen efter några matcher på bänken, stod sedan för alldeles för passivt spel och några felpassningar. Det ville inte stämma för vår kanadensare.

Janohls sköt i alla fall tätt utanför och så gjorde Svensson en riktig idioträddning och höll även nästkommande skott, som egentligen borde ha varit mål.
Leksand fortsatte att trycka på, Ollas försökte gå köksvägen, men den gubben gick inte, Hulkkonen sköt även han tätt utanför och Åslin åkte ut mitt i allting.

Nytt PP för Malmö alltså. Man pressade på bra, men Leksand kunde bryta och kontra. Det blev dock ingen större farlighet av det och Malmö vände tillbaka spelet igen, pressade riktigt hårt och Patrik Hersley kunde slå in 0-2 från blå. Galbrait var helt skymd och kunde inte göra något på den, tyvärr.

Malmö tryckte även på för 0-3. Först var man nära styrning, sedan räddade Galbrait, Malmö sköt i stolpen, Galbrait gjorde även han en jätteräddning och Enström åkte ut.

Ännu mer press av Malmö, Hersley sköt bl.a. ett skott rakt i masken på Galbrait, men det tycktes ha gått bra. Han var redo för spel några sekunder senare, men Malmö fortsatte att trycka på. Hägga var dock nära på att sätta 1-2 precis innan man blev fulltaliga och perioden var slut, men lyckades inte och Malmö hade en tvåmålsledning med sig inför sista perioden. Det tycktes alltså inte som om segern skulle komma här heller.

Inget av lagen tog tag i taktpinnen i inledningen av sista perioden, men så vägde det över lite åt Leksand. Aulin, som hade varit ganska osynlig, försökte sig på ett skott, men det blev inget vidare. Därefter försökte han dribbla, men tappade balansen. Inte heller för vår andra kanadensare ville det stämma denna kväll.

Ponthus Westerholm i Malmö åkte dock ut och då tog det bara 17 sekunder innan Stefan Gråhns kunde slå ett stenhårt skott från blå, som gick mellan benen på Markus Svensson och det var reduserat, 1-2! JLGP fick förövrigt en assist på den, som en liten revansch för tidigare misstag under matchen.

Man försökte sedan trycka på ytterligare för en kvitering, men precisionen var inte den bästa och majoriteten av skotten gick utanför. Det var början till en mycket slarvig fas av perioden, från båda håll. Båda lagen slarvade väldigt mycket, Malmö slog mest bara ifrån sig och Leksand kunde inte få till något ordnat spel. Så man tog timeout. Bara sekunder efter densamma krigade Jon Knuts in 2-2, assisterad av Hägga och Norén!

Den där timeouten verkade ha hjälpt, för man pressade på även efter målet och 3-2 var riktigt nära flera gånger om, men Mackan Svensson räddade kvar sitt Malmö i matchen, för nu var det Leksand som styrde spelet.
Bergenström fick nästan friläge, men han passade istället, vilket blev en farlighet för Malmö, Söderberg kom istället nästan fri, men åkte offside och det rann ut i sanden. Man var dock ändå nära 2-3 strax innan slutsignalen ljöd, men Galbrait var med på den.

Sudden väntade alltså och Leksand fick i alla fall med sig en poäng från matchen, vilket var ett steg i rätt riktning mot senast mot Sundsvall och innan dess mot Västerås.
Malmö öppnade bäst och var mycket nära 2-3, men skottet gick tätt utanför i helt öppet läge. Strax innan hade Galbrait räddat med axeln.

Det var alltså Malmö som förde spelet, men det var Leksand som gjorde mål. Johan Svedberg slog in den vinnande pucken 2.09 in i förlängningen och 2 poäng stannade kvar i Dalarna! Förlusttränden var bruten, men ännu ingen seger i full tid på den här sidan om nyåret. Skulle den komma mot Tingsryd i nästa match?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0