Omdiskuterat avgörande

Bortamatch i Karlskoga. Aldrig en lätt uppgift, Bofors var 2:a i serien på hemmaplan, så inte heller denna kväll skulle det visa sig.

Det var Bofors som startade 1:a anfall, men Leksand fick tag i pucken och kontrade, Olimb sköt, men inget problem för Michel i kassen. Bofors fick så ett jätteläge i slottet som ställde till det lite för Galbrait, men man redde ut det och Leksand kontrade igen.

Bofors hade öppnat klart bäst, men man åkte även på matchens 1:a utvisning, när Messa åkte ut för holding. Ollas sköt då först, tätt utanför, varefter man snurrade på bra, men Bofors kunde få tag i pucken och rensa. Olimb sköt högt över och Bofors rensade igen, dödade tid och blev fulltaliga.

Bofors fick sedan ett jätteläge igen, när Galbrait tappade pucken, men han gjorde en idioträddning och Boforsspelaren missade öppet mål. Istället åkte man på ännu en utvisning, Telander för hakning. Dock slarvades det för mycket i PP, ända tills Hempa fick iväg ett skott, som styrdes på Svedbergs skridsko och in i mål och det var 1-0 till Leksand!

Därefter åkte Hulkkonen ut för interference och Bofors skulle få spela powerplay. Näslund fick ett bra läge, men Galbrait var stabil i mål och kunde plocka den.
Leksand dödade tid, rensade och fick tiden att gå. Lotvonen, som nu var tillbaka efter sin relativt långa skada, var stabil i backspelet och rensade ut bra och Leksand kunde bli fulltaliga igen.

Bofors avslutade perioden med 2 jättelägen, men Galbrait lyckades hålla dem. Man fortsatte dock att trycka på i inledningen av 2:a, men Leksand klarade av det, Åslin vann puck och Victor Rask kunde istället göra 2-0 för Leksand! Snacka om kalldusch för Bofors.

Bofors fortsatte dock att vara det bättre laget. Berglund fick ett jätteläge med halva målet öppet, men Galbrait fortsatte att storspela och höll den. Sedan kom dock en plump i protokollet. Ett löst skott som han tappade in och det var reduserat, 1-2.

Bofors var mycket bättre på planen, spelade med mycket energi och styrka. Man anföll gång på gång och avsluten var mycket vassare än Leksands.

Så åkte dock en Boforsspelare ut, publiken blev vansinnig, men det var PP för Leksand igen.
Aulin fick ett friläge, men fick inte riktigt kontrollen över pucken och Michel kunde rädda. Annars var det för mycket slarv och Bofors kunde rensa och klara av det hela, 2 av 3 BP:n än så länge under kvällen.

Publiken tryckte på för utvisning vid minsta lilla grej som var negativt för hemmalaget, men domarna höll en bra nivå hittills under matchen. En leksing åkte dock ut, men det var helt korrekt. Åslin för hakning och Bofors fick en ny chans i powerplay, men man tog sig knappt in i zon till en början. När man väl kom in snurrade man på bra, men kom inte till några farliga avslut och Leksand kunde lägga ännu ett avklarat boxplay till statistiken.

Bofors skulle dock få en chans till i spel 5 mot 4 innan perioden var slut, när Hulkkonen åkte ut. Nu fick man några jättelägen när Galbrait var lite ur position. Persson fick öppet mål, men tappade pucken och sedan gjorde Galbrait en bra räddning och inte heller nu fick Bofors in något mål.

Bofors fortsatte att vara det bättre laget med de vassaste chanserna i sista perioden. Åslin höll på att ställa till det när han tog en något konstig väg framför egen kasse, men det rann ut i sanden.
Leksand fick dock inte till spelet, men så åkte Lidhammar i Bofors ut och det var powerplay för Leksand igen. Publiken buade, så klart.

Leksand snurrade och snurrade, men det kom inga skott. När man väl sköt var det enkelt för Michel, eller så styrdes de undan och Bofors kunde klara av det, precis efter att en leksing dragits ner, utan åtgärd. Hade Boforsspelaren åkt ut där hade publiken troligen blivit helt vild.

Istället åkte Lotvonen ut och Bofors fick läge i PP. Leksands box var dock bra, som vanligt, och istället för att Bofors skulle göra 2-2 var det Leksand som gjorde 3-1 genom Patrik Norén! Hans 1:a mål i A-lagströjan!

Lyckan blev dock kortvarig. Knappa minuten senare gjorde Bofors 2-3 och sedan fick man straff. Wennerström, som även satte 2-3, lade den, väntade ut Galbrait, rundade honom och satte 3-3. Hastigt och mindre lustigt.

Ollas fick ett kanonläge, fri i slottet, men skottet var inget vidare och 3-3 stod sig.
Bofors såg mest sugna ut på att avgöra det hela, men Galbrait gjorde det bra i målet och förlängning väntade. Ändå något misslyckat med tanke på att man hade 3-1 med mindre än halva sista perioden kvar.

I sudden var det Bofors som återigen tog tag i taktpinnen. Åslin fick dock ett bra läge, men Boforsspelare teckte undan det. Så rycktes Svedbergs hjälm av, men ingen åtgärd för det.
Bofors var klart hetast, men Leksand fick sina lägen, dock inga vidare skott. Ollas var dock nära på att trycka dit den, men det var Bofors också, ett flertal gånger. Dock inget av det och straffar skulle avgöra det hela.

Hempa lade 1:a för Leksand. Han drog Michel, men sköt över.
Larsson för Bofors körde med samma dragning, men satte pucken i mål bakom Galbrait.
Aulin lade 2:a för Leksand, men det var en riktigt dålig straff. Inget mål.
Persson avgjorde istället för Bofors.

Det var det som skulle bli omdiskuterat. Vissa hävdade efteråt att pucken inte var i mål. Den tog i ribban. Men nu blev det mål där och då och 2 poäng gick hem till Karlskoga och en till Dalarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0