Ny hemmamatch

Ännu en hemmamatch på kort tid, nu mot Almtuna.

1:a perioden inleddes lite avvaktande, spel åt båda håll, men så fick Aulin ett fint läge, men Almtunamålvakten, som inte var Pettersson Ventzel, eftersom han är i USA och spelar J-VM, var med på den. Leksand fortsatte dock att skapa halvbra chanser, Kollar och Gråhns kom i ett läge, Kollar sköt, men inget mål. Bergenström sköt, räddning och Abrahamsson i Almtuna åkte ut för tripping.

Powerplay för Leksand alltså. Skulle man återigen göra mål? PP är ju en spelform som har kommit igång rejält på senaste.
Nu gick det dock inte så bra. Almtunas box var bra och man rensade alla Leksands försök till etablering. Bergenström fick dock iväg ett hyfsat skott från slottet, men det styrdes undan och Almtuna kunde bli fulltaliga.

Därefter fick Almtuna tändvätska och tryckte på. Dock styrdes även de puckarna undan och det var ingen vidare period att skåda.

Gråhns slängde sig i offensiv zon för att hålla kvar pucken, men Almtuna kunde ändå kontra och var nära ett läge, men det blev inte heller något av det. Kimby var dock nära på att näta för Uppsalalaget, när han styrde en puck från blå, men Galbrait var där och räddade med plocken.

Båda lagen försökte anfalla, men det var bra försvar åt båda håll och varje anfallsförsök stoppades innan det blev någon farlighet av det.

Hulkkonen fick dock en chans, men skottet gick tätt utanför och istället fick Almtuna ett jätteläge. Galbrait räddade en puck han knappt visste att han fick på sig, men han hade den och Leksand kunde återigen kontra. Det blev dock inget av det och en tråkig period var slut.

 Almtuna vann tekningarna i inledningen av 2:a perioden, men det var Leksand som skapade tryck. Man bet sig fast nere i Almtunazonen och fick iväg flera bra skott, men Almtunamålvakten var tät. Mycket bättre och mer intensiv start än 1:a dock från Leksands sida.

Olimb åkte dock ut och powerplay väntade för Almtuna. Där snurrade man på bra nere hos Galbrait, innan Niklas Andersson, han som var i Leksand några matcher förra säsongen, "djurgårdarn", kunde sätta pucken bakom Galbrait och det var ledning 1-0 för Almtuna.

Aulin försökte så få in kviteringen, men icke. Istället åkte Sandgren ut för interference och powerplay väntade istället för Leksand. Där slarvade man dock och Almtuna höll bra i pucken och fick tiden att gå. Man lyckades slutligen i alla fall etablera visst tryck nere i Almtunazonen, men Uppsalalaget klarade av det hela och blev fulltaliga.

Victor Rask fick en chans, men målvakten var med på den och Almtuna kunde kontra. Svedberg offrade sig dock och Leksand vann tillbaka pucken. Erkgärds försökte med ett skott, men Almtunakeepern var riktigt bra.

Aulin och Gråhns kom så i samlat anfall, men målvakten var bra med på den. Så fick man i alla fall med sig en tekning nere i offensiv zon. Den vann Aulin,  slog pucken mellan benen på Almtunakillen, flippade över till en fri Gråhns, som slog in kviteringen, 26 sekunder från paus!

Leksand öppnade även sista perioden bäst och vann nu även tekningarna. Gråhns gjorde några snygga handledsfinter och Hägga försökte gå köksvägen, men inget mål. Almtuna såg mest ut att slå ifrån sig, trots resultatet.

Så åkte Sjölund i Almtuna ut och det var återigen PP för Leksand. Då hände det som inte fick hända. Bara 9 sekunder senare kunde Fredrik Vestberg göra 2-1 för Almtuna, i boxplay...

Gråhns var direkt efteråt nära på att kvitera, men målramen var ivägen. Dock fick man med sig ännu en utvisning och ett nytt powerplay väntade. Det ville dock inte låssna. Man snurrade på bra, men kom inte till några avslut och Almtuna kunde återigen bli fullt.

Rask fick ett läge, men målvakten var bra och blockerade.

Almtuna spelade mycket kontrollerat, tryggt och säkert bakåt och anföll inte allt för aggressivt. Man bjöd inte på någonting och Leksand fick kämpa för att ta sig in på mål. Man satsade dock allt framåt, vilket öppnade upp bakåt och gav Jimmie Kraft ett jätteläge, i ribban!

Därefter var Leksand återigen nere offensivt och snurrade. Man försökte få in pucken, men efter flera returer kunde Almtunaspelare få tag i den och rensa ut.

Leksand tog timeout med knappa 4 minuter kvar, men förlorade nästkommande tekning och Kollar åkte på en riktigt ful bentackling av Vestberg. Han fick ledas av isen med hjälp av lagkamrater och läkare. Man plockade även Galbrait och tryckte på riktigt bra, men Almtuna slog ifrån sig bra och målvakten spelade felfritt och Almtuna kunde vinna med uddamålet. 1:a segern mot Leksand på bortaplan, någonsin.

I övrigt åkte Örebro på stryk igen. Rejält dessutom, 0-5 hemma mot Mora. Mora, som liksom de andra lagen däromkring playoffsträcket, tog 3 poäng. Almtuna slog Leksand, Mora slog Örebro och Bofors slog Malmö med 6-2. Dessutom vann Troja igen, nu med 6-3 hemma mot Tingsryd. 3:e raka segern för dem.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0