Mycket viktig match mot Ängelholmarna

Leksands bortatrip fortsatte under onsdagen. Efter måndagens strafförlust mot Tingsryd var det nu dags för bortamatch mot Rögle. En mycket viktig match.
Leksand på 3:e plats med 66 poäng inför match, Rögle 4:a med 61.

Det var Rögle som vann 1:a tekningen och fick iväg ett skott, som Galbrait dock räddade. Leksand vann sedan den efterföljande tekningen, men rensade bara ut. Rögle startade om, men Janohls fick tag i pucken, tappade den, vilket ledde till en chans för Rögle, vilket i sin tur tvingade Hulkkonen till en interference och det var powerplay för Rögle.

Boxen var dock bra, man rensade gång på gång, men så fick man inte ut pucken och Rögle bet sig fast i offensiv zon. Galbrait var dock bra med i mål och blockerade pucken, varefter Leksand kunde rensa och bli fulltaliga.

Galbrait blockerade ännu ett skott och Leksand var sedan nära på att få en chans, men ingen fick tag i den pucken som Hempa dumpade in och det rann ut i sanden. Det var Rögle som hade tagit tag i det hela i inledningen, men det var Leksand som gjorde mål, Bergenström sköt, Fransson lämnade retur och där var JLGP och stötte in den!

Rask försökte sedan få in pucken framför mål, men lyckades inte. Himelfarb kontrade och sköt ett skott som Galbrait blockerade, men sedan var det Daniel Glimmenvall som kunde slå in kviteringen fram till 1-1.

Leksand kunde dock replikera snabbt genom Stefan Gråhns, som var där på sin egen retur och det var återigen Leksandsledning!

JLGP åkte dock ut för en hakning och Rögle pressade på rejält i PP. Leksand lyckades dock kontra, men Fransson plockade den och släppte ut till rögleiter, som återigen kunde vända spelet och bita sig fast i offensiv zon. Nils Bergström fick helt öppet mål när Galbrait var borta, men han fick inte iväg skottet och Leksandsledningen stod sig och man blev fulltaliga.

Rögle fortsatte att trycka på och Leksand åkte på ännu en utvisning, Aulin, denna gång för tripping.
Ollas och Hulkkonen rensade ut pucken, men sedan bet sig Rögle återigen fast i anfallszon och fick ett gäng returer att hugga på, men leksingarna höll pucken borta från målet och istället åkte Bergström ut för rögle och Leksand fick avsluta perioden i PP.

Man spelade bra och Fransson fick göra en blockering, efter vissa problem, men så tappade man ut pucken. Bergenström tog dock in pucken i zon igen och fick ett jätteläge, men Fransson storspelade och gjorde en kanonräddning!

Rögle öppnade klart bäst i 2:a perioden och Galbrait fick göra ett ingripande direkt. Tekningen vann även den Rögle, men Galbrait fredade kassen och Leksand fick ut pucken. Det var dock bara temporärt, för strax var Rögle återigen inne och snurrade offensivt. Galbrait fick blockera flertalet gånger, men gjorde det bra och Rögle kunde inte få in kviteringen.

Istället fick Leksand ett gyllene tillfälle i powerplay när Ted Brithén åkte ut 2+2 för hög klubba, en hög klubba som träffade Ollas strax under ögat, vilket innebar att han inte skulle spela mer denna match.

Powerplayet var dock alldeles för petigt och snyggt. Man kom inte till några större farligheter alls och Rögle kunde rensa och rensa och rensa. Aulin var dock nära på att styra in pucken fram till 1-3, men lyckades inte och Rögle blev fullt. Victor Rask fick då ett jätteläge, men stoppades och i den efterfölande kontringen hängde inte Svedberg med och åkte ut för en hakning.

Leksands box fortsatte att vara stabil, man rensade och Bergenström fick nära på ett jätteläge, men var för ensam och det blev inget av det. Istället kontrade Rögle och Jesper Jensen drog iväg ett stenhårt skott, över, sådan tur var.

Leksand blev fulltaliga, men då kunde inte Galbrait hålla emot längre, Victor Bartley slog in kviteringen, 2-2.

Det var fortsatt Rögle som pressade på, Leksand slog ifrån sig, men fick då och då tag i pucken, som när Bergenström fick tag i den, men Glimmenvall teckte på ett föredömligt sätt och det blev inget av det. Inget, förutom ett boxplay mot slutet av perioden, när Norén åkte ut för slashing. Rögles powerplay var dock inte alls något vidare bra nu, Leksand rensade enkelt och hade faktiskt också den farligaste chansen till ett ledningsnål när Stefan Gråhns var ytterst nära på att slå in en retur från Fransson, men 2-2 stod sig med en period kvar att spela.

Perioden började bra med att Norén kom in från utvisningsbåsrt och sköt ett skott, tätt utanför. Aulin fick sedan ett läge, men Fransson var tät. Dock åkte Mads Bödker ut för Rögle och PP väntade för Leksand.

Det var ett helt okej powerplay där man tryckte på ganska bra och 2-3 var ruskigt nära när JLGP fick ett jätteläge, men skottet gick utanför.

Rögle blev fulltaliga och fick ett jätteläge, men skottet gick över, varefter Bergström fick iväg ett skott som Galbrait lyckades blockera. Man fortsatte att trycka på för ett ledningsmål, men dansken var bra med i mål och Leksand kunde kontra. Enström sköt 2 gånger, men Bergenström, som skulle ta returen, missade den och Rögle slog istället till icing. Leksand vann tekningen, sköt, men Fransson styrde ut och Rögle tog sig ner i offensiv zon igen. Man sköt tätt över, varefter Aulin var riktigt nära på att få in ledningspucken för Leksand, varpå Rögle återigen fick en jättechans, men båda målvakterna storspelade. 3-2 hängde dock i luften, Rögle pressade på rejält, sköt skott på skott, men Galbrait kunde till slut blockera och Leksand tog timeout.

Därefter var Bergenström och Aulin nära på att ge Leksand ledningen, men Fransson var omutlig och Rögle vände igen, pressade på den sista minuterna, men fick inte in pucken bakom vår storspelande dansk och ytterligare en förlängning väntade för Leksand.

Där var det Källström som var nära på att näta direkt, men skottet gick tätt utanför. Man låg dock kvar i anfallszon ett tag innan Rögle fick ut pucken och etablerade tryck nere mot Galbrait. Denne gjorde en jätteräddning på ett skott som borde varit mål, men som nu inte blev det. Brithén fick ännu ett jätteläge, men skottet gick utanför och JLGP åkte ut. Då orkade Leksand inte hålla emot längre och Eric Himelfarb kunde slå in den avgörande pucken bakom Galbrait. 2 poäng till Rögle, som därmed kröp lite närmre Leksand och den sista direktplatsen i tabellen. Leksand får nog snarare titta neråt än uppåt i tabellen, för upp till Växjö och Örebro var det nu 11 resp. 9 poäng.

Örebro lyckades ta en trepoängare hemma mot Malmmö, efter att ha ledat med 3-1, Malmö hämtat upp till 3-3, Örebro gjort 4-3 och Malmö kviterat igen. Conny Strömberg, som återigen var tillbaka i laget efter den senaste tidens skriverier och grejer. Han levererade direkt, 4 assistt om jag inte tar helt fel.
Även Växjö hade det lite jobbigt. Man ledde med 3-1 mot Sundsvall, men Sundsvall lyckades hämta upp till 3-3, men Växjö var trots det storleken för stor och man kunde till slut vinna med 5-3.
Västerås slog Troja med 1-4, Borås storsegrade mot Bofors, som alltjämt jagar en playoffplats, 5-1, och Almtunas segersvit bröts när Mora vann med 6-5 efter straffar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0